5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ, Έρκ Κρίστεν Όλσεν, Μπράιαν Μπαουμγκαρντ, Τζος Φλίτερ

*Open, Πέμπτη 08/08, στις 21:00

«Inception» (2010) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Δράσης Μυστηρίου – Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη «τέχνη» του να αποσπά εξομολογήσεις: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή, που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι απόλυτα ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του.

Ο Κομπ δέχεται μια πρόταση όμως, που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά, που μπορεί να του δώσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – τη γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια.

Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως ούτε οι ικανότητες, ούτε κάποιος σχεδιασμός είναι τόσο τέλειος, που μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό, που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ελιοτ Πέιτζ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι, Τομ Μπερενγκερ, Πητ Ποστλθγουέιτ, Μάικλ Κέιν, Κεν Γουατάναμπε

*Star, Πέμπτη 08/08, στις 21:45

«Το Θύμα» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – Ένας ευκατάστατος νέος από την επαρχία, αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να νουθετήσει τον ανεπρόκοπο αδελφό του, που υποτίθεται ότι σπουδάζει αλλά στην πραγματικότητα γλεντάει κάθε νύχτα.

Ο αυστηρός αδελφός θα πέσει θύμα της γοητευτικής πρωτεύουσας και θα ερωτευτεί μια σαγηνευτική και φιλόδοξη τραγουδίστρια, η οποία επιδιώκει να του φάει όλα τα χρήματα για να γυρίσει δίσκους.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Αλέκος Τζανετάκος, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης

*Ant1, Πέμπτη 08/08, στις 22:00

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Βασίλης Τσάγκλος, Σοφία Χρήστου

*Alpha, Πέμπτη 08/08, στις 01:00

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Πέμπτη 08/08, στις 01:15