9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Πέμπτη 15/08, στις 21:00

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Κούπερ

Δραματική, ρομαντική – Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga).

Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο.

Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι.

*Star, Πέμπτη 15/08, στις 21:45

«Ο Στρατής Παραστράτησε» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στρατής, μετά από πολλών ετών κοπιαστική έρευνα δημοσιεύει την διατριβή του για το ρόλο της Ασπασίας στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μια ομάδα Αμερικανών παραγωγών κινηματογράφου τον προσεγγίζει για να τους μεταβιβάσει τα δικαιώματα, ώστε να χρησιμοποιήσουν το επιστημονικό του πόνημα για μια ταινία-ιστορική παρωδία.

Αρχικά απορρίπτει της πρότασή τους, αλλά οι απαιτήσεις της ζωής και οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους οικείους του θα τον αναγκάσουν να δεχτεί.

Ο συγγραφέας δέχεται και πολύ γρήγορα θα ερωτευτεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας, αφήνοντας την κοπέλα του. Η επαφή του όμως με τον κόσμο του εμπορικού θεάματος θα τον απογοητεύσει.

Τελικά με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του έργου, η τύχη του θα αλλάξει και θα μπορέσει να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες.

Ο ελληνο-αμερικανός παραγωγός θα βρει άλλο θύμα: έναν καθηγητή ιστορίας, με στόχο αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός κόμικ.

Την ίδια στιγμή, θα πείσει την αδερφή του συγγραφέα να τον παντρευτεί.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Φόνσου, Νίκος Ρίζος, Άννα Μαντζουράνη, Γιώργος Παπαζήσης, Γιούλη Σταμουλάκη, Καίτη Λαμπροπούλου

*Ant1, Πέμπτη 15/08, στις 22:00

«Ο Θριαμβευτής» (2019) σκηνοθεσία  Άλεξ Κέντρικ

Δραματική – Η ζωή του προπονητή Τζον Χάρισον αλλάζει εν μία νυκτί, όταν η ομάδα μπάσκετ του λυκείου του και τα όνειρά του για το πολιτειακό πρωτάθλημα συντρίβονται κάτω από το βάρος απροσδόκητων ειδήσεων.

Όταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κλείνει και εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την πόλη τους, ο Τζον αναρωτιέται πώς αυτός και η οικογένειά του θα αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον.

Ο Τζον και η σύζυγός του, Έιμι, γνωρίζουν μια επίδοξη αθλήτρια που ξεπερνά τα όριά της αφού προπονείται σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων παρά το γεγονός ότι πάσχει από άσθμα.

Μέσα από αυτή την γνωριμία θα βρουν απαντήσεις και λύσεις που θα τους αλλάξουν την ζωή.

Παίζουν: Άλεξ Κέντρικ, Αρίν Τόμσον, Κάμερον Αρνέτ, Ντένις Αρμστρογκ, Σάρι Γουίτμαν, Πρισίλα Σίρερ, Στίβεν Κέντρικ, Τζακ Στέρνερ, Στήβεν Χαλφις, Ολ Ράιτ Τόμσον, Κρίστιαν Άντερσον

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 15/08, στις 23:00

«Into the Grizzly Maze» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Χακλ

Δράσης Περιπέτεια – Μία τεράστια γκρίζα αρκούδα αρχίζει να σπέρνει τον όλεθρο σε μια επαρχιακή πόλη της Αλάσκα.
Ο σερίφης κατευθύνεται στο δάσος για να βρει την οικολόγο σύζυγό του, αλλά αντ’ αυτού διασταυρώνεται με τον αποξενωμένο, πρώην κατάδικο αδελφό του.

Το πατρικό τους σπίτι θα είναι ο τόπος συνάντησης και το εφαλτήριό τους στο κυνήγι της αρκούδας.
Σύντομα η τεράστια αρκούδα-δολοφόνος θα τους παρασύρει στον δασώδη λαβύρινθο που κυνηγά και θα τους καταδιώξει αλύπητα.

Παίζουν: Τζέιμς Μάρσντεν, Τόμας Τζέιν, Πάιπερ Περαμπό, Σκοτ Γκλεν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Μιχαέλα Μακ Μάνους, Κέλι Κίρραν, Άνταμ Μπιτς

*Skai, Πέμπτη 15/08, στις 00:00

«Ο Εραστής» (1990) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Στάθης, αφελής και ονειροπαρμένος, είναι ψαράς σε ένα παραλιακό, μικρό χωριό. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι ο έρωτάς του για μια τραγουδίστρια. Ο φανταστικός αυτός έρωτάς του είναι η αιτία που οι συγχωριανοί του τον περιγελούν…. Όμως, μια μέρα, η τραγουδίστρια έρχεται στο χωριό η μοίρα παίζει το δικό της παιχνίδι.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Χριστίνα Παππά, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Λιάγκας, Μάκης Κωστίνης, Θάνος Γκερμπεσιώτης, Νίκος Ρεντίφης, Μιχάλης Δεσύλλας, Κορίνα Οικονομάκη, Βασίλης Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ζάχου

*Alpha, Πέμπτη 15/08, στις 01:00

«Πάντινγκτον 2» (2017) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κινούμενα Σχέδια  – Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Open, Πέμπτη 15/08, στις 01:15

«Καταδίωξη στο Σαν Φρανσίσκο» (1997) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Με φόντο το σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ένας αστυνομικός, ο Ρόπερ, ειδικευμένος στις διαπραγματεύσεις με ληστές που κρατούν ομήρους, μετά από μια ληστεία σε τράπεζα, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ έναν επικίνδυνο, ιταλικής καταγωγής, ληστή διαμαντιών.

Ο ληστής, τελικά συλλαμβάνεται, αλλά πρώτο του μέλημα είναι να εκδικηθεί τον Σκοτ και τη φιλενάδα του. Ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει είναι να απαγάγει την φίλη τού διαπραγματευτή.

Καταιγισμός δράσης, έντασης, θεαματικών καταδιώξεων, χιούμορ και ειδικών εφέ, σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες με σταρ τον Έντι Μέρφι

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Αρτ Έβανς, Τζέιμς Κάρπεντερ, Μάικλ Ράπαπορτ, Ντόναλ Λόουγκ, Κιμ Μιγιόρι, Τζένι Τσουα, Ντικ Μπράιτ, Κάρμεν Εγιογκο, Μάικλ Γουινκοτ, Τσάρλεστον Πιρς

*Skai, Πέμπτη 15/08, στις 01:45

«The Comedian» (2016) σκηνοθεσία Τέιλορ Χακφορντ

Κωμωδία – Ο Τζάκι έχει σίγουρα δει και καλύτερες μέρες. Κάποτε ήταν θρύλος στην κωμωδία, αλλά παρότι έχει προσπαθήσει να ανανεώσει την εικόνα του και την κωμική του ευφυία, το κοινό θέλει μονάχα να τον ξέρει, όπως τον έβλεπε παλιότερα στην τηλεόραση.

Αποτελώντας άγχος για τον νεότερο αδελφό του και τη σύζυγό του, αναγκάζεται και να εκτίσει ποινή υπό τη μορφή κοινωνικής εργασίας, επειδή επιτέθηκε σε μέλος του κοινού.

Εκεί, ο Τζάκι γνωρίζει τη Χάρμονι, την κόρη ενός απεχθή πλούσιου μεσίτη από τη Φλόριντα, και οι δυο τους βρίσκουν την έμπνευση ο ένας από τον άλλον, με συνέπειες που προκαλούν έκπληξη!

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Λέσλι μαν, Ντάνι ντε Βίτο, Έντι Φάλκο, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Πάτι Λουπόν, Κλόρις Λιχμαν, Τσαρλς Γκροντιν, Βερόνιακ Φέρες, Μπίλι κρίσταλ, Λόις Σμιθ, Λούσι ντε Βίτο

*Star, Πέμπτη 15/08, στις 02:00