8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα Παρασκευή βράδυ.

«Stuber» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάους

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ντέιβ Μπατίστα είναι Βικ, ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός παλιάς κοπής.
Ο Στου είναι ένας ευγενικός οδηγός Uber, ο οποίος θέλει να διατηρήσει υψηλή την βαθμολογία του.

Ο Ντέιβ αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή και βρίσκεται στα ίχνη ενός βαρόνου των ναρκωτικών, στην υπόθεση του οποίου έχει σκοτωθεί η συνεργάτρια του.

Την ημέρα που κάνει επέμβαση στα μάτια του, γεγονός που θα τον αφήσει μισότυφλο, θα λάβει επιτέλους το στοιχείο που του έλειπε για να εντοπίσει τον γκάνγκστερ. Μέσα στον πανικό του- και την τύφλα του- θα στρατολογήσει τον Στου, που απαντάει στην κλήση του.

Ο Στου θα μπλεχτεί σε μια εξωφρενική κατάσταση, στην οποία θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό, τη σωματική του ακεραιότητα και… την υψηλή βαθμολογία του στο Uber.

Παίζουν: Ντέιβ Μπαουτίστα, Κουμάλ Ναντζιάνι, Μπέτι Γκίλπιν, Νάταλι Μοράλες, Μίρα Σορβίνο, Κάρεν Γκίλιαν, Ίκο Ουβάις.

*Star, Παρασκευή 16/08, στις 21:45

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Παρασκευή 16/08, στις 22:00

«Σάντα Τσικίτα» (1953) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ένας φτωχός, δουλευταράς υπάλληλος, ο Φώτης, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Μαίρη, αλλά δεν μπορούν να παντρευτούν ελλείψει χρημάτων. Όλες οι αναποδιές τον βρίσκουν μαζί: η πίεση των αδελφών της Μαίρης να παντρευτούν γρήγορα, γιατί θα τη δώσουν σ’ άλλον και σε συνδυασμό με το γράμμα που του έρχεται από το χωριό του, ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειάζεται εγχείρηση, τον κάνουν «να τρέχει και να μη φτάνει». Θα απευθυνθεί παντού για χρήματα, αλλά κανείς δεν έχει να του δώσει. Ώσπου ένας ξάδελφός του, που έχει καμπαρέ, του προτείνει να κάνει εικονικό γάμο, έναντι χρημάτων, με μια Ισπανίδα τραγουδίστρια, την Τσικίτα Λοπέζ, η οποία κινδυνεύει να απελαθεί. Διασκευή του θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ο Φώτης Φαγκρής και η Τσικίτα Λοπέζ».

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Στέφανος Στρατηγός, Ντίνα Σταθάτου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Καζής, Σμάρω Στεφανίδου.

*Ant1, Παρασκευή 16/08, στις 22:00

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/08, στις 23:00

«Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μαν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι.

*Star, Παρασκευή 16/08, στις 23:45

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Παρασκευή 16/08, στις 00:45

«Όταν οι Ρόδες Χορεύουν» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική, μιούζικαλ – Μια νέα κοπέλα ερωτεύεται ένα νεαρό που μαζί με την παρέα του ζουν “κοινοβιακά” και με τη ζωή τους αναστατώνουν τη γειτονιά. Ο αδελφός της κοπέλας το μαθαίνει και τσακώνεται με το φίλο της αδελφής του αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι μάταιο να πηγαίνει κόντρα σ’ αυτή τη σχέση.

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Τόλης Βελονάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Johnny Carry, Νόνη Γλυκού.

*Skai, Παρασκευή 16/08, στις 01:00

«Μπάτμαν: Θάνατος στην Οικογένεια» (2020) σκηνοθεσία Μπράντον Βιέτι

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων -Εκπαιδευμένος ως προστατευόμενος του Μπάτμαν, ο Τζέισον Τοντ φέρνει μια αμείλικτη αίσθηση δικαιοσύνης ως Ρόμπιν, στοχεύοντας να καταστρέψει τον Τζόκερ.

Μπορεί, όμως, ο Μπάτμαν να σώσει τον Ρόμπιν από μια μοίρα χειρότερη και από τον ίδιο τον θάνατο;

Τραγωδία, εκδίκηση και λύτρωση, σε αυτή την πρωτοποριακή ταινία της DC!
Ποιος θα ζήσει;
Ποιος θα πεθάνει;
Ποιος θα προστατεύει το Γκόθαμ Σίτι;

*Star, Παρασκευή 16/08, στις 02:00