13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«The town» (2010) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Δράμα – Το Τσαρλστάουν στη Βοστώνη είναι μια συνοικία, γνωστή για την υψηλή της εγκληματικότητα. Ο Νταγκ, ένας κλέφτης τραπεζών με τη δική του συμμορία, κατάγεται από αυτή την περιοχή και συνεχίζει την παράδοση της. Κατά τη διάρκεια μιας ακόμα ληστείας, παίρνουν όμηρο τη διευθύντρια μιας τράπεζας. Μόλις ξεφεύγουν την αφήνουν ελεύθερη αλλά λίγο αργότερα ανακαλύπτουν πως η κοπέλα μένει στην ίδια γειτονιά της Βοστώνης με αυτούς. Τα μέλη τη συμμορίας προσπαθούν να καταλάβουν αν η νεαρή τους έχει αναγνωρίσει και ο Νταγκ την προσεγγίζει με στόχο να μάθει αν ξέρει κάτι. Η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία και ο έρωτας του Νταγκ τον φέρνει σε σύγκρουση με τον αδελφικό του φίλο και συνεργάτη στις ληστείες, Τζέιμς.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Μπεν Άφλεκ, Κρις Κούπερ, Ρεμπέκα Χολ, Τζέρεμι Ρένερ, Τζον Χαμ, Πιτ Ποστλθγουέιτ.

*Star, Κυριακή 18/08, στις 20:45

«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων.

Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει.

Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης.

*Mega, Κυριακή 18/08, στις 21:00

«JCVD» (2008) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μεχρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον..εαυτό του στο ρόλο ενός πλέον αποτυχημένου ηθοποιού.
Τα χρήματά του έχουν τελειώσει, ο αντζέντης του δεν μπορεί να του κλείσει καμία ποιοτική δουλειά και στο δικαστήριο για την κηδεμονία της κόρης του θα χάσει από την πρώην σύζυγό του. Η κόρη του τον απορρίπτει ως γονέα και εκείνος επιστρέφει στη γενέτειρά του στις Βρυξέλλες, όπου ακόμη τον θεωρούν πετυχημένο ήρωα.

Άνεργος και άφραγκος πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δε γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή τη κατάσταση.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βαλερί Μπόντσον, Ερβέ Σόγκνε.

*Open, Κυριακή 18/08, στις 22:00

«Αμερικάνικη Προδοσία» (2021) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Δραματική Πολεμική – Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς) για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη.

Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ.

Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Μίλντρεν τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.

Παίζουν:  Αλ Πατσίνο, Τόμας Κρέτσμαν, Μίντοου Γουίλιαμς, Μάρκους Ραφίνσκι, Σουέν τεμελ, Τζέφρι Χολσμαν

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του 44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του.

Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Star, Κυριακή 18/08, στις 23:30

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της.

Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής).Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή.Εκείνος πεισμώνει και, παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, θα παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης).

Όταν τελικά παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς τους, οι δύο νέοι θα ξαναβρεθούν για να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Αλικη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου

*Ant1, Κυριακή 18/08, στις 23:45

«Τζέρι Μαγκουάιρ» (1996) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Κομεντί Ρομαντική – “Show Me The Money”
Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας.

Ο Τζέρι Μαγκουάιρ τα έχει όλα, καλοπληρωμένους πελάτες, μια όμορφη αρραβωνιαστικιά, σεβασμό από τους συναδέλφους.

Μέχρι τη στιγμή που αμφισβητεί τη θέση του στον κόσμο. Καταγράφει όλες τις σκέψεις του για τις ατιμίες που επικρατούν στο αθλητικό μάνατζμεντ, σε μία δήλωση που στέλνει στην εταιρεία, πιστεύοντας ότι ξεκινά μια νέα ζωή.

Οι ανώτεροι του όμως δε δέχονται με ενθουσιασμό τις απόψεις του, και τον απολύουν αφού του αφαιρέσουν πρώτα όλους τους πελάτες.

Ο Μαγκουάιρ βγαίνει τώρα στον κόσμο της αθλητικής βιομηχανίας με μοναδικό πελάτη τον αθλητή Ροντ Τίντγουελ (Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ), και το μόνο άτομο που πιστεύει στις ικανότητές του, την Ντόροθι Μπόιντ (Ρενέ Ζελβέγκερ), για να κατακτήσει όσα έχασε.

Η πορεία του θα του δείξει σκληρές αλήθειες που αγνοούσε και δυσκολίες που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πριν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Κούμπα Γκούντιγκ Τζ., Κέλι Πρέστον, Μπόνι Χαντ, Ρετζίνα Κινγκ, Τζέι Μορ, Τζόναθαν Λιπνίκι, , Τζέρι Ο Κόνελ, Τζέι Μορ, Έρικ Στολτζ, Τζέρεμι Σουάρες

*ΕΡΤ1, Κυριακή 18/08, στις 00:45

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Κυριακή 18/08, στις 01:00

«Zoolander 2» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μετά από πολλά χρόνια αποχής, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας στη Ρώμη, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας.

Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλ Φέρελ, Τζάστιν Μπιμπερ

*Alpha, Κυριακή 18/08, στις 01:00

«Η Ετυμηγορία» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Μυστηρίου – Σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου Νότου, όπου η Κου Κλουξ Κλαν έχει ακόμα ενεργή παρουσία, μια δεκάχρονη αφροαμερικανή πέφτει θύμα βιασμού από δύο λευκούς άντρες.

Ο πατέρας του κοριτσιού (Σάμιουελ Τζάκσον), ξέροντας ότι οι δράστες πιθανότατα δεν θα πάρουν την τιμωρία που τους αξίζει, αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του.

Ενημερώνει τον νεαρό δικηγόρο Τζέικ Μπρίγκανς (Μάθιου ΜακΚόναχι) για τις προθέσεις του και έπειτα πυροβολεί τους δύο δράστες.

Η δίκη του πατέρα θα τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα και οι βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύουν πως το φυλετικό μίσος, είναι ακόμα ζωντανό και πιο επικίνδυνο από ποτέ.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάθιου Μακόναχι, Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κίφερ Σάδερλαντ, Όλιβερ Πλατ, Τσαρλς Ντάτον, Μπρέντα Φρίκερ, Άσλει τζαντ, Τόνια Στιούαρτ, Ρέινεν κέλι, κρις Κούπερ, Τζον Ντίελ, Ντέβιν Λόιντ, Λακόντα Μακ Γκρου

*Skai, Κυριακή 18/08, στις 01:30

«Η Έξοδος: Θεοί Και Βασιλιάδες» (2014) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική  Περιπέτεια – Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους.

Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή.

Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Ααρον Πολ, Σιγκούρνι Γουίβερ

*Ant1, Κυριακή 18/08, στις 01:50

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέϊ

Δράσης Κωμωδία – O Mάικ Λόουρι (Γουίλ Σμιθ) και ο Μάρκους Μπένετ (Μάρτιν Λώρενς) επιστρέφουν 8 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ως επικεφαλείς στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι, για να εξιχνιάσουν μία υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”.

Η έρευνα τούς οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ (Γκαμπρειλ Γιούνιον), την αδελφή του Μάρκους..

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέι, Ζορντί Μολά, Πήτερ Στορμαρ, Τζο Παντολιάνο, Μάικλ Σάνον, Γιον Σέντα, Ότο Σαντσεζ, Χένρι Ρόλινς, Ρέι Χερνάντεζ

*Mega, Κυριακή 18/08, στις 02:00

«Billboard Dad» (1998) σκηνοθεσία Άλαν Μέτερ

Κωμωδία Ρομαντική – Οι δίδυμες αδερφούλες που βρίσκονται ένα βήμα πριν την εφηβεία, ζουν με τον πατέρα τους, ο οποίος είναι γλύπτης και τον υπερλατρεύουν, σε ένα παραλιακό σπίτι στην Βενετία της Καλιφόρνια.

Τα κορίτσια έχουν καταλάβει ότι ο ατζέντης του μπαμπά τους είναι ύπουλος και από την μία θέλουν να τον προστατεύσουν και από την άλλη θέλουν να τον ξαναδούν ερωτευμένο.

Η μαμά τους που ήταν μπαλαρίνα, απεβίωσε πριν 2 χρόνια και από τότε εκείνος δεν μπορεί να την ξεπεράσει, ούτε να ξαναβγεί ραντεβού.

Αποφασίζουν λοιπόν οι δυό τους και βάζουν μια προσωπική αγγελία σε μία διαφημιστική πινακίδα, ψάχνοντας ταίρι για τον μπαμπά τους.

Η αγγελία τραβά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και σύντομα καταφθάνουν στο σπίτι αμέτρητοι σάκοι με ερωτικές επιστολές.

Ο μπαμπάς συμφωνεί να επιλέξει 5 τυχαίους φακέλους και να βγεί ραντεβού αλλά όλα είναι καταστροφικά.

Πριν πετάξουν και τον τελευταίο σάκο, τραβάει έναν και μοναδικό φάκελο και συμφωνεί να συναντήσει την ενδιαφερόμενη σε ένα μουσείο τέχνης.

Παίζουν: Μαίρη Κέιτ Όλσεν, Άσλεϊ Όλσεν, Ραφαέλ Ρόχας Γ΄, Τομ Αμάντες, Τζέσικα Τακ, Τρόιαν Μπελισάριο, Μπέιλι Τσέιζ

*Star, Κυριακή 18/08, στις 02:15