7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δράμα, κωμωδία. Ό,τι και να ψάχνεις σου έχουμε την πρόταση!

«Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» (2019) σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι

Κωμωδία – Η υπόθεση της ταινίας αφηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ, ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει διάσημος συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία.

Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield επαναπροσδιορίζει την κλασική ωδή του Τσαρλς Ντίκενς για το θάρρος και την επιμονή, μέσα από την κωμική ματιά των βραβευμένων σκηνοθετών – δίνοντας νέα ζωή στην ιστορία του Ντίκενς.

Κοιτάζοντας μέσα σε μια κοσμοπολίτικη εποχή με ένα ποικίλο σύνολο ηθοποιών από όλο τον κόσμο, παρακολουθούμε τον εμβληματικό ήρωα του Ντίκενς στο ιδιόρρυθμο ταξίδι του, από φτωχό ορφανό παιδί σε ανερχόμενο συγγραφέα στη βικτοριανή Αγγλία.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Τίλντα Σουίντον, Χιου Λόρι, Πίτερ Καπάλντι, Μπεν Γουίσομ, Ανερίν Μπάρναρντ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/08, στις 21:00

«Η Γυναίκα μου ο Άντρας της κι Εγώ» (1988) σκηνοθεσία Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας ναυτικός που θεωρείτε νεκρός για τους οικείους του, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από χρόνια βρίσκοντας τη γυναίκα του παντρεμένη με τον καλύτερό του φίλο.

Παίζουν: Πηνελόπη Πιτσούλη, Μιχάλης Μητρούσης, Κώστας Μπακάλης, Νεφέλη Ορφανού, Δημήτρης Πετράτος, Μαρία Ρούσσου, Ανδρέας Βάσιος

*Open, Δευτέρα 19/08, στις 21:00

«99 Σπίτια» (2015) σε σκηνοθεσία Ραμίν Μπαχράνι

Δραματική – Ο Ντένις Νας (Άντριου Γκάρφιλντ) είναι ένας νεαρός οικοδόμος που προσπαθεί μόνος του να συντηρήσει τον 10χρονο γιο και τη μητέρα του, αλλά η οικονομική κρίση τον καταστρέφει και χάνει το σπίτι του από τον χαρισματικό και αδίστακτο επιχειρηματίας, Ρικ Κάρβερ, που τον υποδύεται ο Μάικλ Σάνον.

Προσπαθώντας να βρει μια λύση ο Άντριου πιάνει δουλειά στον Κάρβερ , ο οποίος τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το Χρηματιστήριο κερδίζει περιουσίες. Σύντομα ο Νας παρασύρεται σε ένα γκλάμουρ τρόπο ζωής, γίνεται αυτός που κάνει έξωση σε οικογένειες και καθώς ο ιστός του Κάρβερ κλείνει γύρω του, η κατάσταση γίνεται βίαιη και πολύ επικίνδυνη.

Η συμφωνία με τον διάβολο έχει υψηλό τίμημα και η απάντηση στην ερώτηση αν τα πλούτη που συγκεντρώνουν αξίζουν τα μελανώματα στη συνείδησή τους, η μόνη απάντηση που παίρνει είναι: «ποια θα ήταν η εναλλακτική;»

Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Άντριου Γκάρφιλντ, Λώρα Ντερν, Κλάνσι Μπράουν, Ντάγκλας Γκρίφιν, Ράντι Όστιν, Καρλ Πάλμερ, Τζέιμς Μπράουν, Λιουκ Σέξτον, Νόα Λόμαξ, Τιμ Γκίνι, Άλεξ Αριστίδις, Τζόναθαν Τάμπλερ, Γκάρετ Κρίθοφ, Ντενίν Τάιλερ, Ρίτσαρντ Χόλντεν, Τζέισον Γουόρνερ Σμιθ, Άλμπερτ Μπέιτς

*Star, Δευτέρα 19/08, στις 21:45

«Το Αγοροκόριτσο» (1959) σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Μια δεκαεξάχρονη κοπελούδα, η Αλέκα, στις διακοπές παίζει ακόμα παιδικά παιχνίδια με τα αγόρια –γι’ αυτό άλλωστε τη φωνάζουν αγοροκόριτσο. Τα παιδιά παίζουν συνεχώς έξω από το παράθυρο ενός φοιτητή, του Δημήτρη, και τον ενοχλούν πολύ.

Αυτός βρίσκεται στο νησί για να μελετήσει με ησυχία, εν όψει των επερχόμενων εξετάσεών του.

Με την Αλέκα διαπληκτίζεται συνεχώς. Δεν τα πάνε καθόλου καλά, μέχρι που κάποια στιγμή η Αλέκα αρχίζει να βλέπει τον Δημήτρη με άλλα μάτια, καθώς ο έρωτας έχει αρχίσει να φωλιάζει στην αθώα εφηβική ψυχή της και δεν αργεί να ερωτοχτυπηθεί μαζί του.

Είναι ο άδολος πρώτος έρωτας, γεμάτος αθωότητα, ομορφιά και τρυφερότητα, νιάτα και ξεγνοιασιά.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Άννα Φόνσου, Γιάννης Γκιωνάκης, Αλέκα Στρατηγού, Θανάσης

*Ant1, Δευτέρα 19/08, στις 22:00

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Δευτέρα 19/08, στις 00:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Γιώργος Κριμιζάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Δευτέρα 19/08, στις 01:00

«The Bang Bang Club» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σίλβερ

Βιογραφική δραματική – Νότια Αφρική, 1994. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του Απαρτχάιντ, οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται.

Φυλετικές σέχτες με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοβέτο αντηχούν πυροβολισμοί.

Τέσσερις νέοι, λευκοί δημοσιογράφοι γνωστοί και ως «Bang Bang Club», δημοσιοποιούν το μακελειό, που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Τέσσερις επαγγελματίες, που ρισκάρουν τις ζωές τους για την καλύτερη φωτογραφία και το μεγαλύτερο επαγγελματικό επίτευγμα, πληρώνοντας, όμως, πολύ ακριβά το τίμημα, που τους επιβάλει η φρίκη του πολέμου…

Παίζουν: Ράιαν Φίλιπ, Μαλίν Άκερμαν, Τέιλορ Κιτς, Ράσελ Σαβαντιέρ, Πάτρικ Σάι, Νικ Μπορέιν, Πάτρικ Λίστερ

*Star, Δευτέρα 19/08, στις 02:00