8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«22 Ιουλίου» (2018) σκηνοθεσία Ερικ Πόπε

Δραματική – Μία μέρα που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Μία μέρα που ποτέ δεν θα καταλάβουμε.

Στις 22 Ιουλίου του 2011, πάνω από 500 παιδιά δέχτηκαν επίθεση στην κατασκήνωση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σε ένα νησί έξω από το Όσλο από έναν ακροδεξιό, οπλισμένο με καραμπίνα τρομοκράτη.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε βομβαρδίσει ένα κυβερνητικό κτίριο.
Στη συνέχεια, πήρε τον δρόμο για το νησί Utoya.
Η δεκαοχτάχρονη Kaja και οι φίλοι της βρίσκονται στην κατασκήνωση και προσπαθούν να αφομοιώσουν την είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο.
Ξαφνικά, ακούγονται πυροβολισμοί στο νησί. Η Kaja προσπαθεί να επιβιώσει. Λεπτό προς λεπτό.

Ο Νορβηγός Έρικ Πόουπ (The King’s Choice) σκηνοθετεί την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Anders Behring Breivik το 2011, στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, σε μία συνταρακτική ταινία που εξιστορεί την ασύλληπτα τρομακτική εμπειρία εκείνης της τραγικής ημέρας.
Με ένα αγωνιώδες μονοπλάνο 72 λεπτών, ο θεατής ζει λεπτό προς λεπτό τον πανικό, την απελπισία των θυμάτων και την εφιαλτική ατμόσφαιρα της ανελέητης επίθεσης.
Ο Πόουπ στρέφει το βλέμμα στον αγώνα επιβίωσης και την αλληλεγγύη των νεαρών παιδιών και σεβόμενος το πένθος τους αλλάζει τα ονόματα, αλλά βασίζει την αφήγησή του σε εκτενή έρευνα και μαρτυρίες.

Παίζουν: Αντρέα Μπερτζέν, Αλεξάντερ Χόλμεν, Σολβειν Κολοεν Μπιρκελαντ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/08, στις 21:00

«Τρεις Άντρες στο Κρεβάτι μου» (1985) σκηνοθεσία Οδυσσέας Κωστελέτος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η όμορφη Μελίνα, ωσάν μια σύγχρονη Μεσσαλίνα, πιστεύει πως ο ένας άντρας δεν της είναι αρκετός. Γιατί λοιπόν να μην έχει και δεύτερο ή ακόμα και τρίτο;

Παίζουν: Ελένη Ερήμου, Βάσος Αδριανός, Χρήστος Νομικός, Αλίκη Καμινέλη, Γιώργος Πετρόχειλος, Σούλη Σαμπάχ

*Open, Πέμπτη 22/08, στις 21:00

«Trial by Fire» (2018) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δραματική – Ο Κάμερον Τοντ Γουίλινχαμ, ένας φτωχός, νεαρός άντρας με ποινικό μητρώο, καταδικάζεται το 1992 σε θάνατο κατηγορούμενος για την τριπλή δολοφονία των παιδιών του από εμπρησμό.

Ο Κάμερον παραμένει στη φυλακή τα επόμενα χρόνια περιμένοντας την εκτέλεσή του αλλά βρίσκει μια αναπάντεχη σύμμαχο στο πρόσωπο της καθηγήτριας γαλλικών Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ. Η Ελίζαμπεθ θα ξεσκεπάσει άτυπες μεθόδους και παράλογα αποτελέσματα στην υπόθεση και θα πολεμήσει για να εκθέσει στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν στη σωτηρία του.

Η έρευνα ξανανοίγει και τα σκοτεινά σημεία, που βγαίνουν στο φως, δείχνουν πως ο Κάμερον ίσως να είναι αθώος, όπως ισχυρίζεται από την αρχή…

Παίζουν: Τζακ Ο’ Κόνελ, Λόρα Ντερν, Έμιλι Μιντ, Κρις Κόι, Μπλερ Μπομαρ, Κάρα Ριντ, Κρις Κόυ, Νόα Λόμαξ

*Star, Πέμπτη 22/08, στις 21:45

«Η Λίζα και η Άλλη» (1961) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – O ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου (Λαυρέντης Διανέλλος) βρίσκει ένα πρωί στο μαγαζί του μια άστεγη κοπέλα, τη Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), να κοιμάται.

Νομίζοντας ότι η Λίζα είναι κλέφτρα, τη στέλνει στο αυτόφωρο. Εκεί, ένας περαστικός δικηγόρος (Γιώργος Πάντζας) συμπαθεί την Λίζα και αφού την αθωώνει, την παίρνει να μείνει σπίτι του.

Παράλληλα, η Μίτση (Αλίκη Βουγιουκλάκη), κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου (Λάμπρος Κωνσταντάρας), το σκάει από το σπίτι της για να αναγκάσει τον πατέρα της να δεχθεί το γάμο της με έναν νεαρό.

Ο πατέρας της δίνει αμοιβή σε όποιον την βρει, και μόλις ο δικηγόρος διαπιστώνει την εκπληκτική ομοιότητα της Λίζας με την Μίτση, την οδηγεί στον Γαβριήλογλου και ο τελευταίος αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για να βρει την κόρη του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Πάντζας, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Λευτεριώτης, Τζόλυ Γαρμπή, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Μαλούχος, Βασίλης Μαλούχος, Γιάννης Βογιατζής

*Ant1, Πέμπτη 22/08, στις 22:00

«Κόντρα σε όλους» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης – Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Κόντρα σε Όλα (Ford v Ferrari)», που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ).

Ο Χένρι Φορντ ο 2ος φλέγεται να αποδείξει την ανωτερότητα της Φορντ στα αγωνιστικά αυτοκίνητα απέναντι στην Σκουντερία Φερράρι και δημιουργεί μια ομάδα από Αμερικανούς και Βρετανούς μηχανικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, με επικεφαλής τον σχεδιαστή Κάρολ Σέλμπι και τον οδηγό αυτοκινήτων Κεν Μαίλς.

Ο στόχος: να τερματίσουν πρώτοι στον αγώνα 24 Ωρών του Λε Μαν του 1966 στην Γαλλία.

Ο Σέλμπι και ο Μάιλς αφού ξεπέρασαν τις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες κατασκεύασαν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Κατριόνα Μπάλφι, Τζον Μπερνθαλ, Τζος Λούκας, Τρέισι Λετς, Ρέμο Τζιρόνε, Τζακ ΜακΚάλεν.

*Skai, Πέμπτη 22/08, στις 00:00

«JCVD» (2008) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μεχρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον..εαυτό του στο ρόλο ενός πλέον αποτυχημένου ηθοποιού.
Τα χρήματά του έχουν τελειώσει, ο αντζέντης του δεν μπορεί να του κλείσει καμία ποιοτική δουλειά και στο δικαστήριο για την κηδεμονία της κόρης του θα χάσει από την πρώην σύζυγό του. Η κόρη του τον απορρίπτει ως γονέα και εκείνος επιστρέφει στη γενέτειρά του στις Βρυξέλλες, όπου ακόμη τον θεωρούν πετυχημένο ήρωα.

Άνεργος και άφραγκος πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δε γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή τη κατάσταση.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βαλερί Μπόντσον, Ερβέ Σόγκνε.

*Open, Πέμπτη 22/08, στις 00:45

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Λίντα Γίγα, Σπύρος Καλογήρου, Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Πέμπτη 22/08, στις 01:00

«Tag» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Τόμσικ

Κωμωδία –  Μια παρέα φίλων, ο Μπομπ, ο Ράντι, ο Σάμπλ, ο Χόγκι και ο Τζέρι, κάθε Μάιο ξεχνάνε για λίγες μέρες κάθε είδους υποχρεώσεις, επαγγελματικές ή προσωπικές, και συναντιούνται για να παίξουν… κυνηγητό, μένοντας πιστοί σ’ ένα δικό τους έθιμο, που χρονολογείται από τότε που πήγαιναν ακόμα δημοτικό!

Αυτή τη χρονιά η ετήσια διασκεδαστική συνάντηση τους συμπίπτει με το γάμο του Τζέρι, του μοναδικού αήττητου συμπαίκτη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και παρόλο, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλοι τον θεωρούν έναν εύκολο πλέον στόχο, εκείνος δείχνει ετοιμοπόλεμος και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αιώνια παιδιά, χτυπάει κόκκινο.

Παίζουν: Εντ Χελμς, Τζέικ Τζόνσον, Άναμπελ Γουόλις, Χάνιμπαλ Μπουρές, Ίσλα Φίσερ, Ρασίντα Τζόουνς, Λέσλι Μπιμπ, Τζον Χαμ, Τζέρεμι Ρένερ.

*Star, Πέμπτη 22/08, στις 01:45