10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα περάσεις το βράδυ της Παρασκευής!

«Ο Πειρασμός» (1963) σκηνοθεσία Τζωρζτ Σίντεϊ

Κωμωδία – Όταν το είδωλο του τραγουδιού Κόνραντ Μπέρντι πρόκειται να επιστρατευτεί, η είδηση πανικοβάλλει τα κορίτσια όλου του έθνους.

Ο επίδοξος χημικός και τραγουδοποιός Άλμπερτ είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να κάνει την περιουσία του και να παντρευτεί τη φίλη του Ρόζι, αν καταφέρει να βάλει τον Κόνραντ στο σόου του Εντ Σάλιβαν να φιλήσει μια μαθήτρια τραγουδώντας το τραγούδι που του έγραψε «Ένα τελευταίο φιλί» για αποχαιρετισμό.

Η αξιαγάπητη κοπέλα της μικρής πόλης Κιμ επιλέγεται ως η κοπέλα στην οποία ο Μπέρντι θα τραγουδήσει το τραγούδι. Προς μεγάλη απογοήτευση του φίλου της Χούγκο, η Κιμ θα αποδεχθεί αυτό το “τελευταίο φιλί”.

Και μόλις ο Μπέρντι φτάνει στη μικρή πόλη του Οχάιο για να κάνει πρόβα το νούμερο, η παρουσία του εξαπολύει μια ευτυχισμένη σειρά ρομαντικών επιπλοκών.

Παίζουν: Ντικ Βαν Ντάικ, Ανν Μάργκαρετ, Μωρίν Στάπλετον, Τζάνετ Λη, Ρόμπι Ράιντελ, Τζέσι Πήρσον, Μέρι λΛαροσέ, Πολ Λάιντ, Μάικλ Έβανς, Ρόμπερτ Πέιτζ, Γκρέγκορι Μόρτον, Μπράιαν Ράσελ, Μίλτον Φρομ, Έντ Σάλιβαν, Τρούντι Έιμς, Μπεν Άσταρ, Φραν Άλμπερτσον, Μπέβερλι Γέιτς

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 23/08, στις 21:00

«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» (2014) σκηνοθεσία Νόαμ Μουρό

Περιπέτεια – Βασισμένο στο τελευταίο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο “Ξέρξης” και εμπνευσμένο από την παγκόσμια επιτυχία “300”, το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια επική μάχη, που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντλεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Παρασκευή 23/08, στις 21:45

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Παρασκευή 23/08, στις 22:00

«Ο Άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας άνθρωπος πλούσιος, γλεντζές και πλακατζής, ο Λάζαρος, ο οποίος μια ζωή ραχατεύει και δεν γνωρίζει τι θα πει δουλειά, πληροφορείται από το λογιστή του ότι η πατρική περιουσία του εξανεμίστηκε και δεν μένουν παρά μερικές πενταροδεκάρες.

Αρχικά πίστευε ότι θα κέρδιζε στο καζίνο, αντ αυτού όμως έχασε ακόμα και τις πενιχρές οικονομίες του αφελούς σοφέρ του, Ζαχαρία. Στη συνέχεια, στρέφεται σε γνωστούς και φίλους, όπως είναι η τραγουδίστρια Νάντια, η οποία τον πετάει έξω από το καμαρίνι της. Ακολουθεί ο φίλος του Ηρακλής που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αγνώμων, καθώς αρνείται να του επιστρέψει τα δανεικά που έχει πάρει.

Τέλος, είναι και η φιλάνθρωπος κυρία Ολυμπία, η οποία δράττεται της ευκαιρίας να του ριχτεί ερωτικά, κάνοντάς τον να τραπεί σε άτακτη φυγή. Όμως, μία πανέμορφη ανθοπώλις, η Στεφανία, του συμπαραστέκεται και εκείνος, για χατίρι της, στρώνεται στη δουλειά, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά το ψωμί του με ιδρώτα. Όταν επιτέλους μπαίνει για τα καλά στον ίσιο δρόμο και παύει να θεωρεί τη ζωή σαν πλάκα, μαθαίνει ότι η φτώχεια του ήταν πλασματική και την είχε προνοήσει ο πατέρας του, προτού πεθάνει, για να τον συνετίσει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σταύρος Ξενίδης, Ζέτα Αποστόλου, Μίτση Κωνσταντάρα, Δημήτρης Μπισλάνης, Νικήτας Πλατής, Αλίκη Ζωγράφου, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιάννης Φύριος, Νίκος Τσουκαλάς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Ant1, Παρασκευή 23/08, στις 22:00

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Δράσης Κομεντί – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος.

Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Γουίλ Σμιθ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ριπ Τορν, Τονι Σαλχουμπ, Μάικ Νασμπάουμ, Σέρτζιο Καλντερόν, Τζον Γκράις, Φρέντρικ Λέιν, Κεντ Φάλκον, Ρίοτσαρντ Χάμιλτον, Σιομπαχ Φάλον Χόγκαν, Κηθ Κάμπελ, Πάτρικ Μπριν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 23/08, στις 23:00

«Aftermath» (2017) σκηνοθεσία Έλιοτ Λέστερ

Δραματική Τρόμου – Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία αναπαριστά την ιστορία δύο αγνώστων, οι οποίοι δένονται άρρηκτα μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Τζέικ (Σκουτ Μακ Νέιρι) κάνει ένα τραγικό λάθος, το οποίο θα προκαλέσει τον θάνατο της οικογένειας του Ρόμαν, ενός εργοδηγού (Άρνολντ Ζβαρτσενέγκερ). Ο καιρός περνά και ούτε η εταιρεία, ούτε ο υπεύθυνος στον Πύργο Ελέγχου θα πληρώσουν για αυτό που συνέβη.

Η εκδίκηση είναι ο μοναδικός δρόμος για τον Ρόμαν..

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σκουτ Μακνέρι, Μάγκι Γκρέις.

*Star, Παρασκευή 23/08, στις 00:00

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Παρασκευή 23/08, στις 00:00

«Αντίδοτο στην Ευεξία» (2016) σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Τρόμου Φαντασίας – Ένας φιλόδοξος νεαρός εργαζόμενος φτάνει σε ένα ειδυλλιακό αλλά μυστηριώδες «σπα ευεξίας», σε μία γραφική απομακρυσμένη τοποθεσία στις ελβετικές Άλπεις, για να εντοπίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας του.

Οι εγκαταστάσεις υπόσχονται μία θεραπεία για αυτά που ταλαιπωρούν την σύγχρονη κοινωνία, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται, καθώς εκείνος αποκαλύπτει τα τρομακτικά του μυστικά και μάχεται να σώσει την ζωή του – και τα λογικά του.

Παίζουν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Τζέισον Αϊζακς, Μία Γκοθ, Σίλια Ιμρι

*Skai, Παρασκευή 23/08, στις 00:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 23/08, στις 01:00

«Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει» (2012) σκηνοθεσία Ρασίντ Μπουσαρέμπ

Δραματική – Η Μέριλιν εργάζεται ως γραμματέας σε μια μικρή επιχείρηση ενώ η Μόνα έχει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μαζί με την πεθερά της και τον σύζυγό της.

Στις ολιγόλεπτες συναντήσεις τους δίνουν παρηγοριά η μία στην άλλη, αφού η Μέριλιν συντηρεί τον άνεργο άντρα της ο οποίος την επικρίνει για τα μαθήματα χορού που κάνει, αλλά δεν διστάζει να παίρνει τα χρήματά της, για να τα πίνει στο μπαρ.

Η δε Μόνα πρέπει να ανέχεται τις προσβολές της πεθεράς της γιατί δεν έχει συλλάβει ακόμη παιδί, ενώ ο άντρας της παραμένει αμέτοχος και δεν “υψώνει ανάστημα” απέναντι στη μητέρα του.

Την μέρα που η Μέριλιν απολύεται από τη δουλειά της και βρίσκει τον άντρα της στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα, αποφασίζει να φύγει από την πολιτεία και να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού, ενώ η Μόνα δίνει λάθος δόση στο φάρμακο της πεθεράς της, με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για τον θάνατό της και το σκάει από το σπίτι.

Η τυχαία τους συνάντηση, θα τις οδηγήσει στην απόφαση να κάνουν μαζί το ταξίδι μέχρι την Σάντα Φε, για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό χορού.

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Μπαχάρ Σουμεκ, Ροσντί Ζεμ, Τιμ Γκινι, Τσάφα Μπούντραα, Σαγιέτ Μπαντρέγια, Τέσι Χάρπερ, Ούσμαν Άλι, ΜΑτιέ Σιφμάν, Νταγκ Τζέιμς

*Star, Παρασκευή 23/08, στις 02:00