13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Η Κάλπικη Λίρα» (1955) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλλας

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια κάλπικη λίρα χρησιμεύει ως συνδετικός κρίκος τεσσάρων ιστοριών:

1) Ένας χαράκτης ξοδεύει εκατό λίρες χρυσού για να φτιάξει μια ψεύτικη λίρα, που κανείς δεν θέλει.
2) Ένας ψευτοτυφλός και μια πόρνη τσακώνονται για μια κάλπικη λίρα.
3) Ένας μίζερος και τσιγγούνης άνθρωπος, δέχεται να εξαργυρώσει την ψεύτικη λίρα για να βοηθήσει ένα ορφανό.
4) Η λίρα, αφού μπαίνει σε μια βασιλόπιτα, γίνεται αιτία της ένωσης και στη συνέχεια του χωρισμού, ανάμεσα σ’ ένα φτωχό ζωγράφο και μια πλούσια κληρονόμο.

Πρόκειται για την πρώτη σπονδυλωτή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλια Λιβυκού, Μίμης Φωτόπουλος, Σπεράντζα Βρανά, Ορέστης Μακρής, Μαρία Καλαμιώτου, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Λαυρέντης Διανέλλος

*Star, Κυριακή 25/08στις 20:45

«Μανταλένα» (1960) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία – Ο καπετάν Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Θόδωρος Μορίδης.

*Mega, Κυριακή 25/08στις 21:00

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Κυριακή 25/08στις 22:00

«Jiu Jitsu» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης

Δράσης – Όταν ο Τζέικ Μπαρνς, ένας δεξιοτέχνης μαχητής Ζίου Ζίτσου, αρνείται να αντιμετωπίσει τον Μπραξ, ένα αδάμαστο εξωγήινο πλάσμα, το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή. Τραυματισμένος και πάσχοντας από σοβαρή αμνησία, ο Τζέικ αιχμαλωτίζεται από μια στρατιωτική ομάδα ανίκανη να πολεμήσει τον ανελέητο εισβολέα που έχει κατέβει στον πλανήτη. Ο Τζέικ σώζεται από τον Γουάλι και μια αρχαία τάξη μαχητών Ζίου Ζίτσου, που πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακτήσει τη μνήμη του και τις δυνάμεις του, ώστε να νικήσει τον Μπραξ σε μια επική μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Μαρί Αυγεροπούλου, Αλέν Μουσί, Νίκολας Κέιτζ, Γιούτζου Τσαν, Φρανκ Γκρίλο, Ρικ Γιουν

*Alpha, Κυριακή 25/08στις 22:45

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (2016) σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Δραματική Ρομαντική – Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς.

*Open, Κυριακή 25/08στις 23:30

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά.

Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Ant1, Κυριακή 25/08στις 23:45

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης Τρόμου – Η Αμερικανίδα Νάνσι σπουδάζει ιατρική και είναι παθιασμένη με το σερφ, όπως και η μητέρα της, την οποία έχασε πρόσφατα. Στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της, η Νάνσι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό για να ανακαλύψει μια μυστική παραλία, στην οποία η μαμά της έκανε σερφ και την ανέφερε συχνά στις συζητήσεις τους.

Πράγματι, τα καταφέρνει και παρότι γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει σερφ μόνη της, απολαμβάνει ενθουσιασμένη αυτή την μοναδική εμπειρία. Μέχρι που δέχεται επίθεση από έναν λευκό καρχαρία και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε έναν ύφαλο, μόλις 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί.

Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, η Νάνσι καταφέρνει να υπερνικήσει τους φόβους της και να ανακαλύψει πόσο δυνατή και εφευρετική είναι.

Ο Καταλανός σκηνοθέτης Τζομ Κολέ Σέρα, σπεσιαλίστας των ταινιών με σασπένς, όπως Jungle Cruise, The Commuter, Non Stop και Orphan κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και αναδεικνύει την δύναμη ψυχής που έρχεται στην επιφάνεια, όταν όλα μοιάζουν να βυθίζονται

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Σεντόνα Λέγκε, Ντιέγκο Εσπέγκελ, Μπρετ Κάλεν, Άβα Ντιν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 25/08στις 00:30

«Το Χρώμα του Χρήματος» (1986) σκηνοθεσία Μ.Σκορτσέζε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Φέλσον, γνωστός και ως Φαστ Έντι, υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες μπιλιάρδου. Αυτό όμως, μέχρι τη στιγμή της οριστικής αποβολής του από το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αλαζονείας του, αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης τεχνικής του.

Τώρα πια ο Φαστ Έντι ασχολείται με την εκπαίδευση φιλόδοξων νεαρών, που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να διακριθούν στο άθλημα, κερδίζοντας φυσικά για τον εαυτό του πολλά χρήματα ως μέντοράς τους πίσω από τη βιτρίνα των βρόμικων στοιχημάτων. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του ο Βίνσεντ, ένας ασυμβίβαστος νεαρός, που θέλει να φτάσει γρήγορα στην κορυφή.

Ο Φαστ Έντι δε θα χάσει την ευκαιρία να τον μυήσει στα μυστικά του χώρου. Όταν όμως δει ότι ο ατίθασος Βίνσεντ σύντομα εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, επισκιάζοντας τον ίδιο, η σχέση μεταξύ των δύο αντρών δεν θα αργήσει να πάρει άλλη διάσταση και άλλη τροπή…

Παίζουν: Πωλ Νιούμαν, Τομ Κρουζ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζων Τορτούρο, Μπιλ Κομπς, Ελεν Σέιβερ, Ρόμπερτ Άγκινς, Ελίζαμπεθ Μπράκο, Βίοτ ντ΄ Αμπρόσιο, Ρον Ντιν, Πολ Χέρμαν, Λίζα Ντοντσον

*Alpha, Κυριακή 25/08στις 00:45

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Κυριακή 25/08στις 01:30

«Θεέ μου, τι σου κάναμε; 2» (2019) σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Κωμωδία – Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα.
Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Φρεντερίκ Τσάου, Νουμ Ντιαβαρά, Φρεντερίκ Μπελ, Τζούλια Πιατόν, Εμιλί Καέν, Ελοντί Φοντάν, Πασκάλ Νζονζί, Σαλιμάτα Καματέ, Τατιάνα Ρόζο, Κλόντια Ταγκμπό.

*Ant1, Κυριακή 25/08στις 01:45

«Η Γοητεία της Απιστίας» (1995) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Ρομαντικό δράμα – Έχει όλα όσα θα ήθελε μια νέα, παντρεμένη γυναίκα από τον Νότο: πλούτο, σταθερότητα, γερές οικογενειακές ρίζες.

Στην οικογένεια της Γκρέης, τους κανόνες τους έβαζαν πάντα οι άνδρες, μέχρι τη μέρα που βλέπει τον άντρα της να φιλάει μια άλλη γυναίκα.
Τώρα είναι έτοιμη να ζήσει την μέχρι χθες ανέφελη ζωή της διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένις Κουέιντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, Κίρα Σέντγουικ.

*Star, Κυριακή 25/08στις 01:45

«Ανατριχίλες» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λέτερμαν

Περιπέτεια Κομεντί – Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσα του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που όπως αποκαλύπτεται πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Ανατριχίλες».

Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ κατά λάθος τα απελευθερώνει, θα πρέπει με τη βοήθεια του Στάιν και της Χάνα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ όπου ξεπήδησαν.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Οντέγια Ρας, Έιμι Ράιαν, Χάλστον Γκέιτζ, Έλλα Γουόλστεντ, Ντίλαν Μινέτ, Ράιαν Λη, Τζίλιαν Μπελ, Στήβεν Κρούγκερ, Αμάντα Λουντ, Κεν Μαρίνο

*Mega, Κυριακή 25/08στις 02:00

«Κομάντο» (1985) σκηνοθεσία Μαρκ Λέστερ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Τζον Μάτριξ, πρώην αρχηγός μιας ελίτ ειδικών πρακτόρων κομάντο.
Τώρα πια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό με την κόρη του, Τζένη (Αλίσα Μιλάνο).
Μία οργάνωση τρομοκρατών εντοπίζει τον Μάτριξ, οι οποίοι απαγάγουν την κόρη του, και του ζητούν να σκοτώσει τον πρόεδρο μιας χώρας, ώστε ο πρώην δικτάτορας να μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία.

Ο Τζον Μάτριξ έχει 11 ώρες στη διάθεση του για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να σώσει την κόρη του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Αλίσα Μιλάνο, Νταν Χεντάγια, Βέρνον Γουέλς, Τζέιμς Όλσον, Ντριου Σνάιντερ, Ρέι Ντον Τσονγκ.

*Skai, Κυριακή 25/08στις 02:00