8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Στάσου Πλάι Μου» (1986) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δραματική περιπέτεια – Τέσσερα νεαρά παιδιά, παρά την αδυναμία του καθενός χωριστά, ως ομάδα, μοιράζονται ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς, που τα συνδέει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους.

Ο ευαίσθητος και δημιουργικός Γκόρντι, που υποφέρει από τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του και πιστεύει ότι οι γονείς του δεν τον καταλαβαίνουν, ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τους άλλους Κρις, ο “σκληρός” της παρέας, που ανησυχεί για το μέλλον του εξαιτίας του αλκοολικού πατέρα του και του εγκληματία αδελφού του, ο παράτολμος και κάπως “φαφλατάς” Τέντι, με τα χοντρά γυαλιά του και το παραμορφωμένο αυτί, και ο παχουλός και ειλικρινής Βερν, που φοβάται ακόμη και τη σκιά του, όταν είναι μαζί ξεπερνούν τα ατομικά τους προβλήματα.

Ενωμένα, λοιπόν, ξεκινούν ένα ταξίδι, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου συνομηλίκου τους. Το ταξίδι τους θα αρχίσει τελείως αθώα, με το όνειρο να γίνουν οι “ήρωες” του Καστλ Ροκ, αλλά πριν τελειώσει θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα (για τον εαυτό τους, τη φιλία και τους άλλους) και θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες. 

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Κίφερ Σάδερλαντ, Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζέρι Ο’Κόνελ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/08στις 21:00

«Ο Κανονιέρης» (1987) σκηνοθεσία Ανδρέας Καραμητσιούλιας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης Αντώναρος είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλες επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στις καρδιές των γυναικών. Όλα πάνε καλά για την ομάδα του, όσο ο Αντώνης είναι καρπερός κάθε φορά που κατεβαίνει στη μικρή περιοχή των αντιπάλων.

Θα αλλάξουν όμως τα πράγματα, όταν η ευφορία των γκολ επεκταθεί και στα.. γκολπόστ των ερωμένων του.

Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Τέτα Κωνσταντά, Θάνος Παπαδόπουλος, Νίκος Ρεντίφης, Μαρία Πολυκάρπου, Βέρα Γκούμα, Δημήτρης Πανταζής, Φώτης Βρετάκος, Νικολέτα Νεφελή, Κώστας Μοναχός, Χρήστος Σάββας, Ανδρέας Βάσιος

*Open, Τρίτη 27/08στις 21:00

«Ένας Καλός Ψεύτης» (2019) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον 

Δραματική Μυστηρίου – Ο Ρόι Κόρτνεϊ (Ίαν ΜακΚέλεν), ένας επαγγελματίας απατεώνας, έχει βάλει στο μάτι τον επόμενο στόχο του: τη χήρα Μπέτι ΜακΛις (Έλεν Μίρεν) με τεράστια περιουσία στη διάθεση της. Και ο Ρόι σκοπεύει να πάρει ό,τι της ανήκει.
Από την πρώτη τους συνάντηση, ο Ρόι αρχίζει να βομβαρδίζει την Μπέτι με τα δοκιμασμένα κόλπα του και η Μπέτι, που μοιάζει γοητευμένη, παρασύρεται.

Αλλά αυτή τη φορά, αυτό που ξεκίνησε σαν μια ακόμα κομπίνα κλιμακώνεται σε ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού όπου παίζονται όλα για όλα. Αποκαλύψεις ενός δόλου πιο σκοτεινού τους οδηγούν σε ένα ναρκοπέδιο κινδύνου, ίντριγκας και προδοσίας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράσελ Τόβι, Ίαν Μακέλεν, Τζιμ Κάρτερ.

*Star, Τρίτη 27/08στις 21:45

«Ο Δήμος Από τα Τρίκαλα» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία -Ένας ζωηρός και μπερμπάντης σύζυγος, ο Παρασκευάς, καλύπτει τις ερωτικές του παρασπονδίες στη γυναίκα του, τη Λέλα, προφασιζόμενος την ύπαρξη κάποιου δίδυμου αδελφού του, του Δήμου απο τα Τρίκαλα.

Ο Δήμος υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά δεν του μοιάζει καθόλου. Κάποια μέρα, η Λέλα ανακαλύπτει μια φωτογραφία του Παρασκευά με μια κοπέλα σε ένα παραθαλάσσιο κέντρο, καταλαβαίνει την απάτη και αποφασίζει να τον εκδικηθεί με το ίδιο νόμισμα.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Γιάννης Γκιωνάκης, Κυβέλη Θεοχάρη, Καίτη Πάνου, Στέλλα Στρατηγού, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Λιάνα Ορφανού, Σταύρος Παράβας

*Ant1, Τρίτη 27/08στις 22:00

«Αναμνήσεις» (2014) σκηνοθεσία Ζαν Πολ Ρουβέ

Δραματική Κωμωδία – Ο Ρομαίν, είναι θυρωρός σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Παρίσι. Δεν το ξέρει ακόμα, αλλά πρόκειται να γίνει συγγραφέας… Η Μαντλέν είναι έξι δεκαετίες μεγαλύτερή του και είναι η γιαγιά του. Με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτοί οι δύο συνεννοούνται άψογα, σα να είναι συνομήλικοι. Μια μέρα η Μαντλέν το σκάει από τον οίκο ευγηρίας, όπου την έχουν βάλει τα δύο παιδιά της, χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της. Την ίδια μέρα, ο Ρομαίν παίρνει ρεπό και συναντιέται με τη γιαγιά του στο Ετρετά, την πόλη που έζησε η Μαντλέν στα νιάτα της. Γιαγιά και εγγονός περνούν την ομορφότερη μέρα της ζωής τους

Παίζουν: Μισέλ Μπλανκ, Ανί Κορντί, Ματιέ Σπινοζί, Σαντάλ Λομπί, Γουίλιαμ Λέμπγκιλ, Φλόρε Μποναβεντούρα, Οντρέ Λαμί, Ζαν Πολ Ρουβέ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 27/08στις 23:00

«Οριακές Διαπραγματεύσεις» (1998) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Δράσης – Ένας καταξιωμένος διαπραγματευτής της αστυνομίας πέφτει θύμα μιας ομάδας διεφθαρμένων συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν ψευδώς για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αποφασίζει να συγκεντρώσει ομήρους σε έναν ουρανοξύστη ώστε να αναγκάσει την αστυνομία να στείλει δεύτερο διαπραγματευτή για να τους σώσει. Ελπίζει ότι μέσω του δεύτερου διαπραγματευτή ίσως καταφέρει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία εναντίον του προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντέιβιντ Μορς, Τζον Σπένσερ, Πολ Τζιαμάτι.

*Skai, Τρίτη 27/08στις 00:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Τρίτη 27/08στις 01:00

«Στα Όρια» (2011) σε σκηνοθεσία Όρεν Μούβερμαν

Δραματική – Για κάποιους αστυνομικούς, η διαφθορά δεν έχει όρια. Λος Άντζελες, 1999: ο βετεράνος του Βιετνάμ Ντέιβ Μπράουν (Γούντι Χάρελσον) είναι αστυνομικός στο τμήμα Rampart του Λος Άντζελες και αποφασισμένος να επιβάλει την προσωπική του αίσθηση δικαίου, που συχνά ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν καταγράφεται από κάμερα να χτυπά με υπερβολική βιαιότητα έναν ύποπτο, η έρευνα που διεξάγεται θα φέρει στο προσκήνιο το σκοτεινό προσωπικό και επαγγελματικό του παρελθόν.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στιβ Μπουσέμι , Σίνθια Νίξον, Ρόμπιν Ράϊτ, Αν Χεσι, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 27/08στις 02:30