7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Τίμημα της Λόξας» (1988) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ιάκωβος Νικολαΐδης απολύεται από τη δουλειά του και αρχίζει να αναζητά την τύχη του σε νέους ορίζοντες. Διαβάζει σε μια αγγελία, ότι ζητούνται πρωταγωνιστές και πηγαίνοντας παίρνει τον πρώτο του ρόλο.

Όταν όμως μαθαίνει ότι είναι κομπάρσος, παθαίνει νευρική κρίση, την ψωνίζει και βάζει στόχο να γίνει το πρώτο όνομα στην πιάτσα, να κατακτήσει ακόμα και το Χόλιγουντ.

Πιάνει δουλειά σαν αμπιγέρ δίπλα στον Μαρίνο, ένα διάσημο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κλέβει την παράσταση. Γίνεται πρωταγωνιστής σε μια νύχτα.

Όμως η Τζένη, μια ωραία αλλά άσημη ηθοποιός, βλέπει με πονηριά.

Παίζουν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Μιχάλης Γούναρης, Έφη Τσαμποδήμου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Λεωνίδας Νικολαϊδης, Δημήτρης Μπάνος, Αλέκος Πετρίδης, Σίσσυ Αλατά, Τάκης Πουλίτσης, Νίκος Βαμβακάς, Δημήτρης Τσουράπης, Νίκος Γιανναράκος, Απόστολος Σοφιανός, Μάκης Φλώρος, Χρήστος Μιχαλάκη

*Open, Τετάρτη 28/08 στις 21:00

«Ο Πεταλούδας» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Νόερ

Δραματική περιπέτεια – Ο Ανρί καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές του Καγιέν για το φόνο ενός προαγωγού, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές του να αποδείξει την αθωότητά του στη γαλλική δικαιοσύνη.

Αφού κατορθώσει να δραπετεύσει ζει για ένα μικρό διάστημα με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που συλλαμβάνεται ξανά και κλείνεται στις φυλακές της Νήσου του Διαβόλου.

Αποφασισμένος να ανακτήσει την ελευθερία του ξανά, ο Πεταλούδας σχηματίζει μια απίθανη συμμαχία με έναν καταδικασμένο παραχαράκτη τον Ντεγκά (Ράμι Μάλεκ) , ο οποίος σε αντάλλαγμα για προστασία, συμφωνεί να χρηματοδοτήσει τη διαφυγή του.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Κρίστοφερ Φεαρμπανκ, Ντάμιαν Οκλοπτζικ, Τόμι Φλάναγκαν, Ιβ Χιούσον.

*Star, Τετάρτη 28/08 στις 21:45

«Η Κυρία του Κυρίου» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Η Εύα είναι η πιστή και υπάκουη σύζυγος του Μηνά, ενός ευσυνείδητου και έντιμου υπαλλήλου, υπεύθυνου για τις προμήθειες της ανώνυμης εταιρίας Πυρσός, τις οποίες κάνει με γνώμονα τον πιο συμφέροντα γι΄ αυτήν τρόπο. Η Εύα ασπάζεται τις αρχές του άνδρα της, αλλά ζηλεύει και μερικές άλλες κυρίες με γούνες και διαμαντικά.

Κάποια μέρα την πλησιάζει ο επιθεωρητής Κοσμάς Σταματίου, προϊστάμενος του άντρα της και την πείθει, με το αζημίωτο φυσικά, να υποδείξει στον Μηνά έναν προμηθευτή. Στο κόλπο μπαίνει και ο Θεοφάνης, διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας και πίσω από την πλάτη του Μηνά, όλοι παίρνουν τις μίζες τους.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος , Γκέλυ Μαυροπούλου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Πάνου, Μπέτυ Μοσχονά, Περικλής Χριστοφορίδης, Βασίλης Ανδρονίδης, Πόπη Λάζου.

*Ant1, Τετάρτη 28/08 στις 22:00

«Repo Men» (2010) σκηνοθεσία Μιγκέλ Σαπόσνικ

Δράσης Τρόμου – Στο κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επανακτήσουν την υγεία τους, αγοράζοντας τεχνητά, συνθετικά όργανα για μεταμόσχευση.

Κάτι τέτοιο τους κοστίζει πάντα πολύ ακριβά, μιας και αν δε μπορέσουν να αποπληρώσουν το υπέρογκο ποσό αγοράς του τεχνητού μέλους προς την προμηθεύτρια εταιρεία, αναλαμβάνουν οι ανελέητοι REPO MEN να πάρουν πίσω το χρωστούμενο μέλος με βία και ολέθριες συνέπειες για τους οφειλέτες.

Ο Τζουντ Λο είναι ο Ρέμι, ένας από τους καλύτερους άνδρες της στυγνής ομάδας, μέχρι τη στιγμή, που οι ρόλοι θα αντιστραφούν και από διώκτης θα γίνει διωκόμενος. Αδυνατώντας να πληρώσει το τίμημα για τη δική του τεχνητή καρδιά, ο πρώην συνεργάτης του, Τζέικ αναλαμβάνει να «τακτοποιήσει» τους ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Λιέβ Σράιμπερ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άλις Μπράγκα.

*Skai, Τετάρτη 28/08 στις 00:00

«Μια Τετάρτη του Μαΐου» (2015) σκηνοθεσία Βαχίντ Τζαλιλβάντ

Δραματική – Βρισκόμαστε στο Ιράν μία Τετάρτη 9 Μαΐου, όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του Vahid Jalilvand.

Ένας μεσήλικας άντρας βάζει σε μια εφημερίδα ότι θα δώσει σε έναν από τους αιτώντες ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια.

Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει και χρειάζεται αυτά τα χρήματα.,Αμέσως κάτω από το γραφείο που ο άντρας έχει επιλέξει για να γίνει η διαλογή των αιτήσεων, επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν.

Πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει προσωρινά τον άντρα λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.

Παίζουν: Νίκι Καρίμι, Βαχίντ Τζαλιλβάντ, Αμίρ Αγκάι, Σχαρχροκχ Φορουτανιάν, Μπορζού Αρζιμαντ, Σογκρα Ομπεϊσι, Παγβακ Ιμάνι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 28/08 στις 00:00

«Αφεντικά για Σκότωμα 2» (2014) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.
Η επιχείρηση όμως οδεύει προς την καταστροφή όταν ο πιθανότερος χρηματοδότης τους, τούς βάζει χαρακτηριστικά ανήθικη καπιταλιστική τρικλοποδιά.
Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντέικις, Τσάρλι Ντέι, Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Τζόναθαν Μπανκς, Κρίστοφ Βαλτς.

*Star, Τετάρτη 28/08 στις 00:45

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Skai, Τετάρτη 28/08 στις 01:00