7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

La La Land» (2016) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δραματική – Ο Σεμπάστιαν και η Μία ζουν στο Λος Άντζελες, την πόλη των ονείρων. Ο Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ και έχει ένα μεγάλο στόχο: να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία δουλεύει σε μια καφετέρια αλλά φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία ηθοποιός.

Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής και λογομαχούν. Λίγο αργότερα, η Μία πηγαίνει τυχαία στο μαγαζί, που παίζει μουσική ο Σεμπάστιαν, ο οποίος την αγνοεί αφού φεύγει εξοργισμένος μετά από έναν καυγά με το αφεντικό του.

Μετά από μήνες, η Μία και ο Σεμπάστιαν συναντιούνται σε ένα πάρτι και παρά το γεγονός πως αρχικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ τους, γίνονται ζευγάρι.

Στην πορεία της σχέσης τους και οι δύο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, παρά τις αντιξοότητες και να παραμείνουν μαζί, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Γουΐτ.

*Skai, Πέμπτη 05/09 στις 21:00

«Γλυκιά σαν Τίγρης» (1989) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία -Η Εύα, μια φιλόδοξη συγγραφέας, ανακαλύπτει πως στο διπλανό διαμέρισμα μένει κάποιος επίδοξος απατεώνας, ο Στέφανος. Η μεταξύ τους συνάντηση αρχικά τους φέρνει αντίπαλους. Όμως στην ουσία είναι και οι δυο τους ερωτευμένοι.

Παίζουν: Καίτη Φίνου, Νίκος Σταγκόπουλος, Αφροδίτη Αντόνοφ, Κώστας Μπακάλης, Ντίνα Μπάρκα, Άννα Δήμα, Τζόυς Ευείδη, Μαρίζα Γεωργούλη, ΒΑσίλης ΚΑμίτσης, Ελένη Κεφαλοπούλου, Δημήτρης Πανατζής, Μάκης Κοστίνης, Νότης Πιτσιλός, Χρήστος Σάββας, Στέλιος Σισμανίδης

*Open, Πέμπτη 05/09 στις 21:00

«Spencer» (2021) σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Βιογραφική Δραματική – Ο δημιουργός Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Νερούδα, Η Μυστική Λέσχη) βάζει στον τίτλο της νέας του ταινίας το οικογενειακό επίθετο (Spencer) της Πριγκίπισσας Νταϊάνας, μια απόφαση με σαφή προσανατολισμό την δημιουργία ενός προσωπικού πορτρέτου της.

Ο γάμος της Πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Πρίγκιπα Καρόλου περνάει μεγάλη κρίση, με τις  φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και επικείμενο διαζύγιο να οργιάζουν.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, όμως, τους βρίσκουν αναγκαστικά στην εξοχική Οικία της Βασίλισσας στο Σάντρινγκχαμ.

Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, σκοποβολή και κυνήγι. Η Νταϊάνα, παλεύοντας με προβλήματα ψυχικής υγείας, ξέρει καλά το παιχνίδι.

Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για όλους…

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ, Τζακ Φάρινγκ

*Star, Πέμπτη 05/09 στις 21:45

«Το Κλωτσοσκούφι» (1960) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Μια όμορφη, έξυπνη αλλά φτωχιά κοπέλα δεν στεριώνει σε καμία δουλειά, αφού τα αφεντικά της έχουν πάντα πονηρούς σκοπούς. Για αυτό άλλωστε οι φίλοι της την αποκαλούν και “κλωτσοσκούφι”.

Η κοπέλα καταφεύγει απελπισμένη σε έναν νεαρό εφοπλιστή, για να την βοηθήσει να μεταναστεύσει σε έναν θείο της στην Αυστραλία. Εκείνος, όμως, γοητεύεται από την εξυπνάδα και την ομορφιά της, αλλά υπόσχεται να τη βοηθήσει. Το οικογενειακό του περιβάλλον αντιδρά και ξεκινάει μια σειρά παρεξηγήσεων.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Στέφανος Ληναίος, Μαρίκα Κρεββατά, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Σταύρος Ξενίδης, Τασσώ Καββαδία.

*Ant1, Πέμπτη 05/09 στις 22:00

«Αντίο, Ηλίθιοι» (2020) σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ

Κωμωδία – Μια σαραντάχρονη κομμώτρια αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του γιου της, που είχε αναγκαστεί να δώσει για υιοθεσία όταν είχε μείνει έγκυος στην εφηβεία της.

Βοηθούς στην έρευνά της θα βρει δυο εντελώς αναπάντεχους τύπους: δύο δημόσιους υπάλληλους, που υπηρετούν στην υπηρεσία όπου αρχικά προσφεύγει για να βρει βοήθεια στην αναζήτησή της.

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 05/09 στις 23:00

«Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ» (2015) σκηνοθεσία Λάνα Γουατσόφσκι, Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Την ημέρα που γεννήθηκε η Τζούπιτερ, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Ενήλικη πλέον, η Τζούπιτερ ονειρεύεται ακόμα τον ουρανό με τα αστέρια, προσγειώνεται όμως στην πεζή πραγματικότητα της δουλειάς της ως καθαρίστριας σπιτιών και πρωταγωνίστρια μιας σειράς άτυχων περιστατικών.

Μόνο όταν ο Κέιν, ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι της επιφυλάσσει η μοίρα. Η γενετική της υπογραφή την έχει χαρακτηρίσει ως την κληρονόμο μιας σπουδαίας κληρονομιάς, που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία στο σύμπαν

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Έντρι Ρέϊντμεν, Ντάγκλας Μπουθ, Σον Μπιν, Τάπενς Μιντλτον, Μπε Ντούνα, Νίκολας Νιούμαν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι

*Star, Πέμπτη 05/09 στις 00:30

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Πέμπτη 05/09 στις 01:30