8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Παρασκευή είναι εδώ!

«Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας» (2008) σκηνοθεσία Τζένιφερ Φλάκετ, Μαρκ Λεβίν

Περιπέτεια – Το Νησί της Νιμ, είναι ένα μαγικό μέρος στο οποίο ζει ένα μικρό κορίτσι με τον επιστήμονα πατέρα της και αντικατοπτρίζει στη φαντασία της, την ζωή του αγαπημένου λογοτεχνικού χαρακτήρα της Νιμ, του Άλεξ Ρόβερ, του μεγαλύτερου τυχοδιώκτη του κόσμου.

Ο Άλεξ Ρόβερ είναι ο φανταστικός ήρωας των βιβλίων περιπέτειας, που γράφει η αγοραφοβική συγγραφέας Αλεξάνδρα, η οποία ζει απομονωμένη στο σπίτι της σε μια μεγαλούπολη.

Όταν ο πατέρας της Νιμ στη διάρκεια μιας ερευνητικής αποστολής, εξαφανίζεται από το νησί τους, η Νιμ θα ζητήσει βοήθεια από την Αλεξάνδρα.

Αντλώντας δύναμη από τις περιπέτειες του Άλεξ Ρόβερ, οι δυό τους θα βρουν τη δύναμη να βοηθήσουν η μία την άλλη και να σώσουν το νησί της Νιμ.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Μαρκ Μπρέιντι, Μάθιου Λίλαρντ, Μπίντι Έργουιν, Μαρκ Λεβίν, Τόμπι Γουάλας

*Skai, Παρασκευή 06/09, στις 21:00

«Άνθρωπος από Ατσάλι» (2013) σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με άμεση καταστροφή. Ο επιστήμονας Τζορ-Ελ και η σύζυγός του Λάρα, αποφασίζουν να σώσουν τον νεογέννητο γιο τους Καλ-Ελ και τον στέλνουν με ένα μικρό διαστημόπλοιο στη Γη. Έχουν φροντίσει όμως να εισχωρήσουν στον οργανισμό του έναν γεννητικό κώδικα ώστε να διατηρήσει τη φυλή του Κρύπτον.

Ο Καλ-Ελ μεγαλώνει ως ο υιοθετημένος γιος ενός ζευγαριού στη Γη, του Τζόναθαν και της Μάρθα Κεντ, οι οποίοι του δίνουν το όνομα Κλαρκ. Εξαιτίας της πραγματικής του καταγωγής, ο Κλαρκ έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις, οι οποίες αρχικά του δυσκολεύουν τη ζωή αλλά σταδιακά μαθαίνει να τις ελέγχει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Ο Τζόναθαν αποκαλύπτει στον έφηβο Κλαρκ ότι είναι εξωγήινος και τον συμβουλεύει να μην χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους δημοσίως καθώς φοβάται ότι η κοινωνία δεν θα τον δεχτεί. Μετά το θάνατο του Τζόναθαν, ο ενήλικος πια Κλαρκ, αποφασίζει να φύγει από την πόλη, που μεγάλωσε.

Ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ αυτό τον κόσμο. Περνάει αρκετά χρόνια περιπλανώμενος σε διάφορες πόλεις, κάνοντας διαφορετικές δουλειές και χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει ανθρώπους. Ένα τυχαίο γεγονός, θα φέρει στο δρόμο του τη μαχητική δημοσιογράφο Λόις Λέιν, της οποίας και θα σώσει τη ζωή. Η Λόις βάζει στόχο να εντοπίσει τον Κλαρκ με την πρόθεση να γράψει ένα άρθρο για τον υπεράνθρωπο, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου.

*Star, Παρασκευή 06/09, στις 21:45

«Ο Ένας και Μοναδικός Τζίμι Γκριμπλ» (2000) σκηνοθεσία

Δραματική Κομεντί – Ο Τζίμι Γκριμπλ είναι ένα ντροπαλό αγόρι από το Μάντσεστερ. Όλα του μοιάζουν στραβά, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριμπλ ονειρεύεται να γίνει καλός ποδοσφαιριστής – αν ήταν, η ζωή θα ήταν εύκολη.

Θα έβρισκε ένα ωραίο κορίτσι, δεν θα τον πείραζαν στο σχολείο, και αν ήταν πραγματικά καλός, μπορεί να του προσφερόταν ακόμη και θέση μαθητείας στην ομάδα του, τη Σίτι.

Αλλά ο Τζίμι είναι άχρηστος στο ποδόσφαιρο. Μια μέρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για τον Τζίμι, τον επιλέγουν να παίξει για την ομάδα του σχολείου του και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ, αποκτά αυτοπεποίθηση και φωτίζει τις ζωές των γύρω του.

Παίζουν: Λιούις Μακκένζι, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρέι Γουίνστον, Μπόμπυ Πάουερ, Τζίνα Μακ κι, Μπεν Μίλερ, Τζέιν Λάποτερ, Τζον Χένσο, Μάικλ Τζ. Τζάκσον

*Open, Παρασκευή 06/09, στις 22:00

«Βίβα Ρένα» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια από την Κέρκυρα, ζει στην Αθήνα με τον μπουζουξή αδελφό της Στράτο, ενώ μια εξαδέλφη της, η Πεπίτα ντι Κόρφου με την οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, είναι μεγάλη βεντέτα του ελαφρού τραγουδιού και μένει στη Ρώμη με τον αρραβωνιαστικό της Αντόνιο. Ο εφοπλιστής Λάμπρος Φωκάς καλεί στη δεξίωσή του την Πεπίτα, με την οποία είχε γνωριστεί πριν από χρόνια στη Νάπολη –αλλά εκείνη αδυνατεί να προσέλθει…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Αλέκος Κουρής

*Ant1, Παρασκευή 06/09, στις 22:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης Τρόμου – Ένας αξιόλογος δικηγόρος( Γουίλ Σμιθ) βρίσκεται στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου πράκτορα (Τζιν Χακμαν) της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, επειδή έχει στα χέρια του στοιχεία για το φόνο ενός γερουσιαστή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους διώκτες του πριν τον εκτελέσουν.

Κυνηγημένος, χωρίς χρήματα, χωρίς ταυτότητα, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Ίαν Χαρτ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τομ Σάιζμορ

*Alpha, Παρασκευή 06/09, στις 00:00

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Περιπέτεια – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ, Γκιγιόμ Μαρκέ

*Open, Παρασκευή 06/09, στις 00:15

«Επιχείρηση: Argo» (2012) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Βιογραφική Περιπέτεια – Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη.

Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Μπεν Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σαν σενάριο ταινίας μπορεί να μοιάζει…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν, Τζον Γκούντμαν, Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ.

*Star, Παρασκευή 06/09, στις 00:45

«Σπάσε τα Όριά σου» (2015) σκηνοθεσία Έρικσον Κορ

Αστυνομική Περιπέτεια – Μια σειρά από ληστείες, που διεξάγονται με ιδιαίτερα ριψοκίνδυνους και εντυπωσιακούς τρόπους, προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του FBI, η οποία αποφασίζει να στείλει έναν ικανό πράκτορά της, τον Τζόνι Γιούτα για να τις διερευνήσει.

Έτσι, ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας, εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών, οι οποίοι έχουν αρχηγό τους τον χαρισματικό Μπόντι και κυνηγούν διαρκώς την περιπέτεια και την αυξημένη αδρεναλίνη.

Ζώντας και ο ίδιος πλέον υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας ανάμεσά τους, ο Γιούτα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται πίσω από τις ασύλληπτα εντυπωσιακές ληστείες.

Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό, όταν πρόκειται για μια από τις πιο θαρραλέες και αποφασισμένες ομάδες δράσης ολόκληρου του πλανήτη;

Παίζουν: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λουκ Μπράσεϊ, Ρέι Γουίνστον, Τερέζα Πάλμερ.

*Skai, Παρασκευή 06/09, στις 02:00