9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Δευτέρας!

«9/11» (2017) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Γουίγκι

Δράσης – Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, μια ομάδα πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε ένα ασανσέρ των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου την τραγική ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Το ένστικτο της επιβίωσης θα τους οδηγήσει να συνεργαστούν μεταξύ τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια χωρίς να γνωρίζουν αν θα τα καταφέρουν και ενώ οι δικοί τους άνθρωποι ανυπομονούν εκεί έξω να τους ξαναπάρουν στην αγκαλιά τους.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Τζίνα Γκέρσον, Λουί Γκουζμάν, Γούντι Χάρις, Όλγκα Φόντα, Ζακλίν Μπισέ, Γούπι Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Δευτέρα 09/09, στις 21:00

«Ποτέ δεν θα Πλουτίσεις» (1941) Σίντνεϊ Λάνφιλντ

Κωμωδία Ρομαντική – Όταν η σύζυγός του ανακαλύπτει το βραχιόλι που αγόρασε για τη χορεύτρια Σίλα Γουίνθροπ, ο θεατρικός παραγωγός Μάρτιν Κόρτλαντ καλύπτει τα ίχνη του ισχυριζόμενος ότι το αγόρασε για τον χορογράφο του, Μπομπ Κέρτις για να το δώσει σε εκείνη.

Ο Κέρτις μπαίνει στη μέση του σχεδίου του αφεντικού, αλλά σύντομα επιστρατεύεται και αποστέλλεται σε μια βάση όπου τυχαίνει να υπηρετεί και ο φίλος της Σίλα.

Η υπηρεσία στο στρατό προσφέρει στον Κέρτις την τέλεια διαφυγή από τα προβλήματά του – ή μήπως όχι;

Παίζουν: Ρίτα Χέιγουορθ, Φρεντ Αστέρ, Ρόμπερτ Μπένκλεϊ, Τζον Χάμπαρμπ, Όσα Μάσεν, Φρίντα Ίνεσκορτ, Ντόναλντ μακ Μπράιντ, Κλίφ Ναζάρο, Μάρτζορι Γκέιτσον, Άν Σουμέικερ, Μπόιντ Ντέιβις

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 09/09, στις 21:00

«Και κλαααμα στα σχολεία» (1984) σκηνοθεσία Παύλος Φιλίππου

Ελληνική Κωμωδία – Σ’ ένα ιδιωτικό λύκειο οι επιδόσεις των μαθητών, παρά τα αυστηρά μέτρα των καθηγητών είναι απελπιστικά χαμηλές. Ετσι κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να κλέψουν τα θέματα των διαγωνισμών οι ίδιοι οι γονείς για να περάσουν τη χρονιά τα παιδιά τους.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος Στράτος Παχής Σπ.Βρανά Ντίνο Ηλιόπουλο Βίλμα Τσακίρη

*Open, Δευτέρα 09/09, στις 21:00

«Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» (2017) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης – Όταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι. 

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Χάλι Μπέρι, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Τάρον Εγκερτον, Τσάνιγκ Τέϊτουμ, Έντουαρντ Χολκροφτ, Γκόρντον Αλεξάντερ, Κάλβιν Ντεμπα

*Star, Δευτέρα 09/09, στις 21:45

«Διπλοπενιές» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Γρηγόρης είναι ένας απλός εργάτης, που δουλεύει σε οικοδομές για το μεροκάματο. Παρόλη την κούραση και τη φτώχεια του δε χάνει την αισιοδοξία του απέναντι στη ζωή. Και η μοίρα δεν αργεί να του χαμογελάσει…. Κάποια μέρα ενώ βρίσκεται στη δουλειά του και τραγουδά, τον ακούν τρεις λαϊκοί μουσικοί, εκτιμούν τη φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της λαϊκής τους ορχήστρας.

Έτσι, ο Γρηγόρης βρίσκεται σε δεύτερη δουλειά, σε νυχτερινό κέντρο, όπου αρχίζει να συχνάζει και η γυναίκα του Μαρίνα. Η Μαρίνα δε θα αργήσει να ανέβει κι αυτή στην πίστα και πολύ γρήγορα θα γίνει το μουσικό αστέρι του μαγαζιού. Η επιτυχία του ζευγαριού, όμως θα έχει αντίκτυπο στην σχέση του και στην οικογενειακή ζωή. Οι θαυμαστές της Μαρίνας και οι θαυμαστές του Γρηγόρη θα τους απομακρύνουν.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νικήτας Πλατής.

*Ant1, Δευτέρα 09/09, στις 22:00

«Εξ Επαφής» (2004) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Δραματική Ρομαντική – Ο Νταν, ένας εύστροφος, όμορφος αλλά άσημος δημοσιογράφος, συναντά τυχαία την ατίθαση Άλις και ο έρωτας τους φαίνεται να είναι κεραυνοβόλος. Όταν όμως γνωρίζεται με μια ψυχρή γοητευτική φωτογράφο, την Άννα, βρίσκεται ξαφνικά διχασμένος ανάμεσα τους. Ταυτόχρονα εκείνη πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Λάρι ,έναν γιατρό χοντροκομμένο όσο κι ειλικρινή. Και κάπως έτσι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα τέσσερα αυτά άτομα αρχίζουν να περιπλέκονται όλο και περισσότερο με τυχαίες συναντήσεις, αγάπη, πάθος, μοναξιά και «εγκλήματα» καρδιάς…..

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Τζούλια Ρόμπερτς, Κλάιβ Όουεν, Νικ Χομπς, Κόλιν Στιντον, Στηβ Μπενχαμ, Ελίζαμπεθ Μπάουερ, Ρενέ Κόστα, Ρέι Ντον, Ντάνιελ Ντρέσνερ, Μάικλ Χάλεϊ, Αμπντουλ Ποπούλα Πόουπ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 09/09, στις 23:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο.

Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Δευτέρα 09/09, στις 00:00

«Η Πλεκτάνη» (2008) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – Στον ιστό της παγκόσμιας αντικατασκοπίας, σε έναν κόσμο που διακυβεύονται πολλά, αυτό που σε κάνει κυρίαρχο δεν είναι ούτε τα όπλα ούτε η τεχνολογία. Αυτό που σε διασφαλίζει είναι οι ζωτικές πληροφορίες που συλλέγεις και πως τις  ελέγχεις ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν να είναι, φαινομενικά, τα πράγματα.

Ο πράκτορας της CIA Ρότζερ Φέρις (Λεονάρντο ντι Κάπριο) στην τελευταία του επιχείρηση στο Ιράκ, παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
Αυτή τη φορά η αποστολή του τον οδηγεί στην Ιορδανία για να εντοπίσει έναν απ′ τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, τον αρχηγό της Αλκάιντα, Αλ Σαλεεμ (Άλον Αμπουτμπουλ).  Τον συντονισμό της αποστολής έχει ο προϊστάμενός του, Εντ Χόφμαν (Ράσελ Κρόου).

Παρά το γεγονός ότι έχει τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών της Ιορδανίας και του επικεφαλής Χάανι Σαλααμ (Μαρκ Στρογκ), αυτή η αντίξοη συνεργασία θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε πολιτισμικές και ηθικές αντιπαραθέσεις.

Παίζουν:  Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ράσελ κρόου, Μαρκ Στρογκ, Γκολσιφτεχ Φαραχανί, Όσκαρ Άιζακ, Άλι Σουλιμάν, Βινς Κολοσιμο.

*Star, Δευτέρα 09/09, στις 00:45

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγίομ Κανέ, Γκιγιάμ Μαρκέ, Φρενετερίκ Επό, Σαϊντού Αμπάτσα, Ρόμπερτ Χον, Σουάν Αρλο, Μοχάνμεντ Ιξα

*Open, Δευτέρα 09/09, στις 02:00