11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Star, Παρασκευή 13/09, στις 20:45

«Στον Ίλιγγο του Χορού» (1940) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Σέιτερ

Κομεντί Ρομαντική – Οι Ακούνας, μια πλούσια οικογένεια της Αργεντινής, έχουν την παράδοση ότι οι κόρες πρέπει να παντρεύονται με τη σειρά, με πρώτη τη μεγαλύτερη.

Όταν η αδελφή νο.1 παντρεύεται, οι αδελφές νο.3 και νο.4 ασκούν πίεση στη Μαρία, την αδελφή νο.2, επειδή έχουν ήδη διαλέξει τους συζύγους τους.

Όμως η Μαρία δεν έχει γνωρίσει ακόμα έναν άντρα που να της αρέσει. Ο Εντουάρντο Ακούνα, πιστεύοντας ότι οι άντρες δεν είναι αρκετά ρομαντικοί στις μέρες μας, στέλνει στην κόρη του λουλούδια και ανώνυμα ερωτικά γράμματα, δημιουργώντας έναν “μυστηριώδη άντρα” για να την ερωτευτεί.

Σκοπεύει να της διαλέξει αργότερα έναν κατάλληλο γι’ αυτή σύζυγο. Αλλά ο Ρόμπερτ Ντέιβις, ένας Αμερικανός χορευτής που ψάχνει για δουλειά, μπαίνει τυχαία στην εικόνα. Η Μαρία τον ερωτεύεται, αλλά ο πατέρας της δεν το εγκρίνει.

Παίζουν: Ρίτα Χέιγουορθ, Φρεντ Αστέρ, Άντολφ Μενζού, Ίζομπελ Έλσομ, Αντελ Μάρα, Λέσλι Μπρουκς, Γκας Σκίλιγκ, Μπάρμπαρα Μπράουν, Ντάγκλας Λεβίτ, Κερκ ¨αιλιν, Στάνλεϊ Μπράουν, Γουίλιαμ Μπρόντγουεϊ, Στάνλεϊ Μπράουν, Τζωρτζ Μπάνι

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/09, στις 21:00

«Palais Royal!» (2005) σκηνοθεσία Βαλερί Λεμερσιέ

Κομεντί – και σύζυγος του διαδόχου, γίνεται απρόσμενα βασίλισσα. Μη νιώθοντας άνετα με το πρωτόκολλο, αποτυγχάνει αρχικά στα καθήκοντά της για να καταπλήξει στη συνέχεια τη ζηλόφθονη αυλή με τη δημοτικότητά της.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ Βαλερί Λεμερσιέ Λαμπέρ Γουιλσόν

*Open, Παρασκευή 13/09, στις 22:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 13/09, στις 22:00

«Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του.

Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή. Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις.

Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μίτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το Πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Τζανετάκος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Σταύρος Ξενίδης.

*Ant1, Παρασκευή 13/09, στις 22:00

«Braveheart» (1995) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφία Περιπέτεια – Σκωτία, τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους και τους Άγγλους.

Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας (Μελ Γκίμπσον) έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό.

Τα χρόνια περνούν και ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον (Κάθριν Μακ Κόρμακ), όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του.

Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Πάτρικ Μακγκούχαν, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Άνγκους ΜακΦάντυεν, Μπρένταν Γκλίσον, Μπράιαν Κοξ.

*Star, Παρασκευή 13/09, στις 22:45

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα 2» (2002) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης  Κωμωδία Περιπέτεια – Ο πράκτορας Τζέι έχει αναλάβει το δύσκολο έργο αστυνόμευσης της γης από τους εξωγήινους που ζουν σ αυτή κρυφά. Όμως η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη όταν μια διαβολική εξωγήινος προσπαθεί να καταλάβει την γη. Έτσι γίνεται επιτακτική η επαναφορά του πράκτορα Κέι στην ενεργό δράση. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναφέρουν και την μνήμη του, καθώς αυτός έχοντας αποσυρθεί έχει χάσει κάθε μνήμη από την προηγούμενη ζωή του και ζει τώρα σαν ταχυδρομικός υπάλληλος.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Ριπ Τορν, Γουίλ Σμιθ, Λάρα Φλυν Μπόιλ, Ροζάριο Ντόσον, Τζόνι Νοξβιλ, Τόνι Σαλχαμπ, Τζακ Κέχλερ, Ντέιβιντ Κρος, Πάτρικ Γουορμπάτον, Μάικλ Ριβκιν, Τζέι Τζόνσον, Λένι Βενίτο

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 13/09, στις 23:50

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Παρασκευή 13/09, στις 00:15

«Πες τα Χρυσόστομε» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης, ένας τίμιος και εργατικός νέος, δεν ανέχεται τα στραβά και τα ανάποδα που συναντάει καθημερινά. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λέει, και τα λέει άσχημα. Βρίζει και τσακώνεται με όλους, την οικογένεια, τους φίλους του, ακόμα και με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Κάιτη Φίνου, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λιάνα Δαφνίδου, Φρόσω Δημητρουλάκου, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Γεωργαλά.

*Alpha, Παρασκευή 13/09, στις 01:30

«Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό» (2008) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Ο Ζακ και η Μίρι είναι κολλητοί φίλοι από το σχολείο. Είναι συγκάτοικοι εδώ και χρόνια, αλλά τα χρήματά τους δε φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς. Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και φτάνει στην πόρτα τους ειδοποίηση για έξωση, ο Ζακ και η Μίρι καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα εξωφρενικών χαρακτήρων, με σκοπό να βγάλουν λεφτά με τον μόνο τρόπο που μπορούν… γυρίζοντας μια ταινία πορνό. Ενώ όμως η κάμερα γυρίζει, η σχέση του Ζακ με την Μίρι ίσως εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Σεθ Ρόγκαν, Τζέισον Μιόες, Τζάστον Λόνγκ, Κρεγκ Ρόμπινσον, Κέιτι Μόργκαν, Μπράντον Ρουθ, Τζιμ Νόρτον, Τομ Σαβίνι

*Skai, Παρασκευή 13/09, στις 01:45

«Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει» (2012) σκηνοθεσία Ρασίντ Μπουσαρέμπ

Δραματική – Η Μέριλιν εργάζεται ως γραμματέας σε μια μικρή επιχείρηση ενώ η Μόνα έχει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μαζί με την πεθερά της και τον σύζυγό της.

Στις ολιγόλεπτες συναντήσεις τους δίνουν παρηγοριά η μία στην άλλη, αφού η Μέριλιν συντηρεί τον άνεργο άντρα της ο οποίος την επικρίνει για τα μαθήματα χορού που κάνει, αλλά δεν διστάζει να παίρνει τα χρήματά της, για να τα πίνει στο μπαρ.

Η δε Μόνα πρέπει να ανέχεται τις προσβολές της πεθεράς της γιατί δεν έχει συλλάβει ακόμη παιδί, ενώ ο άντρας της παραμένει αμέτοχος και δεν “υψώνει ανάστημα” απέναντι στη μητέρα του.

Την μέρα που η Μέριλιν απολύεται από τη δουλειά της και βρίσκει τον άντρα της στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα, αποφασίζει να φύγει από την πολιτεία και να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού, ενώ η Μόνα δίνει λάθος δόση στο φάρμακο της πεθεράς της, με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για τον θάνατό της και το σκάει από το σπίτι.

Η τυχαία τους συνάντηση, θα τις οδηγήσει στην απόφαση να κάνουν μαζί το ταξίδι μέχρι την Σάντα Φε, για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό χορού.

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Μπαχάρ Σουμεκ, Ροσντί Ζεμ, Τιμ Γκινι, Τσάφα Μπούντραα, Σαγιέτ Μπαντρέγια, Τέσι Χάρπερ, Ούσμαν Άλι, ΜΑτιέ Σιφμάν, Νταγκ Τζέιμς

*Star, Παρασκευή 13/09, στις 02:30