11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Family» (2018) σκηνοθεσία Λώρα Στέινελ

Κωμωδία – Η Κέιτ Στόουν είναι επικεντρωμένη στην καριέρα της και απολαμβάνει τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο.

Στις περισσότερες κοινωνικές καταστάσεις, συμπεριφέρεται με απόμακρη συμπεριφορά επειδή δεν νιώθει άνετα, με αποτέλεσμα να της φέρονται σαν παρίας.

Όταν ο αποξενωμένος αδελφός της τηλεφωνεί και της ζητά να προσέξει την ανιψιά της Μάντι, η Κέιτ δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει. Όμως η φύλαξη για μία νύχτα, μετατρέπεται απροσδόκητα σε εβδομαδιαία φροντίδα, και η ζωή της Κέιτ γίνεται χάος.

Η Κέιτ πιστεύει ότι η φύλαξη μίας έφηβης για μια εβδομάδα δεν μπορεί να γίνει χειρότερη – μέχρι που η Μάντι της αποκαλύπτει ιστορίες για εκφοβισμό που δέχεται και για το ότι ήθελε να το σκάσει και να γίνει Juggalo.

Παίζουν: Τέιλορ Σίλινγκ, Μπριν Βέιλ, Φαμπρίτζιο Γκύντο , Κέιτ ΜακΚίνον, Άλισον Τόλμαν, Μπλερ Μπίκεν, Νατάσα Λιόν, Τζέσι Ένις, Ματ Γουόλς, Κάραν Κέντρικ, Σάρον Μπλακγουντ, Χέδερ ΜακΜάχαν, Σέμπα Αλάλι

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/09 στις 21:00

«Το Τίμημα της Λόξας» (1988) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ιάκωβος Νικολαΐδης απολύεται από τη δουλειά του και αρχίζει να αναζητά την τύχη του σε νέους ορίζοντες. Διαβάζει σε μια αγγελία, ότι ζητούνται πρωταγωνιστές και πηγαίνοντας παίρνει τον πρώτο του ρόλο.

Όταν όμως μαθαίνει ότι είναι κομπάρσος, παθαίνει νευρική κρίση, την ψωνίζει και βάζει στόχο να γίνει το πρώτο όνομα στην πιάτσα, να κατακτήσει ακόμα και το Χόλιγουντ.

Πιάνει δουλειά σαν αμπιγέρ δίπλα στον Μαρίνο, ένα διάσημο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κλέβει την παράσταση. Γίνεται πρωταγωνιστής σε μια νύχτα.

Όμως η Τζένη, μια ωραία αλλά άσημη ηθοποιός, βλέπει με πονηριά.

Παίζουν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Μιχάλης Γούναρης, Έφη Τσαμποδήμου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Λεωνίδας Νικολαϊδης, Δημήτρης Μπάνος, Αλέκος Πετρίδης, Σίσσυ Αλατά, Τάκης Πουλίτσης, Νίκος Βαμβακάς, Δημήτρης Τσουράπης, Νίκος Γιανναράκος, Απόστολος Σοφιανός, Μάκης Φλώρος, Χρήστος Μιχαλάκη

*Open, Τετάρτη 18/09 στις 21:00

«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» (2019) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Δράσης – Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστος του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

*Star, Τετάρτη 18/09 στις 21:00

«Οι Κληρονόμοι» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο θείος Αργύρης αφήνει κληρονομιά στα τρία ανιψιά του τον οίκο μόδας που είχε – μια εξαιρετικά καλοστημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Κληρονόμοι είναι ο κουρέας Παναγιώτης, ο Σώτος, ο οποίος είναι άνεργος αλλά ελπίζει να ανοίξει κάποτε ένα χορευτικό κέντρο, και η χορεύτρια Μαίρη. Αλλά και τον Ρίκο, το διευθυντή του οίκου του, δεν τον άφησε παραπονεμένο ο μακαρίτης. Σε κάθε αρσενικό κληρονόμο αφήνει το 24% της επιχείρησής του, ενώ στην ανιψιά του, το 28%. Όμως τέσσερα μερίδια για μια τέτοια κληρονομιά είναι πολλά και από εδώ ξεκινούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά απρόοπτα.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλσα Ρίζου, Περικλής Χριστοφορίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καζέλη.

*Ant1, Τετάρτη 18/09 στις 22:00

«The International» (2009) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Κλάιβ Όουεν και η Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό θρίλερ δράσης προσπαθώντας να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες.

Ο Λούις Σάλιντζερ (Κλάιβ Όουεν) είναι πράκτορας της Ιντερπόλ και η Έλινορ Γουίτμαν (Ναόμι Γουότς) η βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν.

Θα εμπλακούν σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό προκριμένου να δουν στη φυλακή τους υπεύθυνους για μία παγκόσμια συνομωσία. Έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους πιο απίθανους και πανίσχυρους κατηγορούμενους: μια τράπεζα διεθνούς βεληνεκούς, με οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις σε διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Η τράπεζα εξυπηρετεί το οργανωμένο έγκλημα και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ως τραπεζίτης και ως μεσίτης όπλων και δεν διστάζουν να διατάξουν τη δολοφονία όσων τους απειλούν, ακόμη και των ίδιων των υπαλλήλων τους.

Παρότι ο στόχος τους μοιάζει ακατόρθωτος, οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να εναντιωθούν σε ένα σύστημα που αποδεδειγμένα θα έφτανε ακόμα και στο φόνο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Ανακαλύπτοντας αναρίθμητες ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, ο Σάλιντζερ και η Γουίτμαν ακολουθούν την πορεία των χρημάτων από το Βερολίνο στο Μιλάνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 18/09 στις 23:00

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία.

Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW.

Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου».

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ, Νταγκ Ραντ, Τόνιο Ντεσκανβέλε, , Βίνσεντ Νέμεθ

*Star, Τετάρτη 18/09 στις 23:40

«Σκοτεινές Ψυχές» (2014) σκηνοθεσία Φραντζέσκο Μούντζι

Δραματική – Ο Λέο τρέφει λίγο σεβασμό για τις απλοϊκές συνήθειες του πατέρα του, αντίθετα θαυμάζει τους δύο μαφίοζους θείους του και τον αστικό τρόπο ζωή τους.

Όταν ο Λέο βάζει στο μάτι ένα τοπικό μπαρ μιας αντίπαλης οικογένειας, οι απερίσκεπτες κινήσεις του αναμοχλεύουν μια παλιά φονική βεντέτα.

Παίζουν: Μάρκο Λεονάρντι, Πεπίνο Ματζότα, Φαμπρίτσιο Φερακάνε

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 18/09 στις 00:00

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγίομ Κανέ, Γκιγιάμ Μαρκέ, Φρενετερίκ Επό, Σαϊντού Αμπάτσα, Ρόμπερτ Χον, Σουάν Αρλο, Μοχάνμεντ Ιξα

*Open, Τετάρτη 18/09 στις 01:00

«Ο Πληροφοριοδότης» (2006) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Αστυνομική – Η σύσταση της Ειδικής Ομάδας Ερευνών, που αναλαμβάνει την ανακάλυψη του χαφιέ, περιλαμβάνει και το νεαρό Κόλιν Σάλιβαν. Όμως αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι πως ο Κόλιν αποτελεί στην πραγματικότητα το «δεξί χέρι» του Κοστέλο, είναι ένας από τους προστατευόμενούς του, που έγιναν αστυνομικοί στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος!

Ο Φρανκ δεν θ’ αργήσει να συνειδητοποιήσει κι αυτός με τη σειρά του πως στην οργάνωσή του έχει διεισδύσει ένα «καρφί». Απλά δεν γνωρίζει ποιος είναι. Η αναζήτησή του θα διασταυρώσει τα μονοπάτια του Μπίλι και του Κόλιν.

Καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω τους, οι δύο πληροφοριοδότες κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν τις διπλές ταυτότητές τους, να αποκαλύψουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου και προπαντός να παραμείνουν αλώβητοι από τις… σφαίρες.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον, Τζακ Νίκολσον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάρτιν Σιν, Ρέι Γουίνστον

*Star, Τετάρτη 18/09 στις 01:30

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 18/09 στις 01:30

«Assassin’s creed» (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Δράσης – Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς, Σάρλοτ Ράμπλινγκ

*Skai, Τετάρτη 18/09 στις 02:15