9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Δράσης – Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες.

Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Χένρι Κάβιλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Alpha, Κυριακή 22/09 22:00

«Εκατομμύρια» (2005) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Δραματική Κωμωδία – Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να αλλάξει το νόμισμά του από λίρες σε ευρώ, δίνοντας σε μια συμμορία την ευκαιρία να ληστέψει το τρένο που είναι φορτωμένο με χρήματα καθ’ οδόν προς την αποτέφρωση.

Όμως, κατά τη διάρκεια της ληστείας, μια από τις μεγάλες σακούλες πέφτει κυριολεκτικά από τον ουρανό πάνω στον Ντέμιαν, ενός 7χρονου που έχει συνηθίσει να μιλάει με αγίους.

Το αγόρι αρχίζει τότε να βλέπει από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος και οι άνθρωποι γύρω του.

Παίζουν: Άλεξ Έτελ, Τζέιμς Νεσπιτ, Λιούις Μαγκίμπτον, Ντέιζι Ντόνοβαν, Φρανκ Κοτρελ, Κρίστοφερ Φουλφροντ, Ένζο Τσιλέντι, Κολάντε Αγκμπόκε, Αλούν Άρμστρογκ

*Open, Κυριακή 22/09 22:00

«Τσάρλι» (1992) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ατένμπορο

Βιογραφική  Δραματική  Κομεντί – Η ιστορία της ζωής και της καλλιτεχνικής περιπέτειας ενός λαμπρού, αινιγματικού ανθρώπου, μισητού από κάποιους αλλά αγαπητού από τους περισσότερους, του οποίου η ζωή συμπίπτει με την ιστορία του κινηματογράφου και τα μεγάλα γεγονότα του αιώνα μας. Ο Τσάπλιν ξεκίνησε να παίζει στη σκηνή σε ηλικία πέντε ετών αντικαθιστώντας τη μητέρα του που έπαθε ξαφνική κρίση θεατρικού φόβου.

Συνοδευόμενος από τον αδελφό του, επίσης καλλιτέχνη του μιούζικ χολ, έπαιξε στην Αγγλία και την Αμερική μέχρι που ανακάλυψε τον κινηματογράφο το 1914.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και έγινε πατέρας 11 παιδιών. Ο Τσάπλιν έζησε στην Αμερική για 40 χρόνια μέχρι που εξορίστηκε το 1952.

Είκοσι χρόνια αργότερα επέστρεψε θριαμβευτικά για να λάβει μια από τις πιο περιζήτητες ανταμοιβές στο Χόλυγουντ: ένα ειδικό Όσκαρ για όλη του την καριέρα. Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι τζ, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Άντονι Χόπκινς, Κέβιν Κλάιν, Μίλα Γιογιοβιτς, Μόρια Κέλι, Ντάνα Κρόιν, Μαρίσα Τομέι, Ντάιαν Λέιν, Τζέιμς Γουντ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 22/09 23:00

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*Ant1, Κυριακή 22/09 23:45

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα 2» (2002) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης  Κωμωδία Περιπέτεια – Ο πράκτορας Τζέι έχει αναλάβει το δύσκολο έργο αστυνόμευσης της γης από τους εξωγήινους που ζουν σ αυτή κρυφά. Όμως η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη όταν μια διαβολική εξωγήινος προσπαθεί να καταλάβει την γη. Έτσι γίνεται επιτακτική η επαναφορά του πράκτορα Κέι στην ενεργό δράση. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναφέρουν και την μνήμη του, καθώς αυτός έχοντας αποσυρθεί έχει χάσει κάθε μνήμη από την προηγούμενη ζωή του και ζει τώρα σαν ταχυδρομικός υπάλληλος.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Ριπ Τορν, Γουίλ Σμιθ, Λάρα Φλυν Μπόιλ, Ροζάριο Ντόσον, Τζόνι Νοξβιλ, Τόνι Σαλχαμπ, Τζακ Κέχλερ, Ντέιβιντ Κρος, Πάτρικ Γουορμπάτον, Μάικλ Ριβκιν, Τζέι Τζόνσον, Λένι Βενίτο

*ΕΡΤ1, Κυριακή 22/09 00:15

«Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το… Ρίο! Μυστικός Πράκτορας OSS 117» (2009) σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους

Κωμωδία – Το καμάρι των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο χιουμέρ Μπονισούα ντε λα Μπαθ, γνωστός με την κωδική ονομασία OSS 117, έχει μια νέα αποστολή που τον οδηγεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία της δεκαετίας του 1960.

Συνεργαζόμενος με μια σέξι πράκτορα της Μοσάντ πρέπει να συλλάβει έναν ναζιστή εκβιαστή με έναν ενοχλητικά μακρύ κατάλογο Γάλλων συνεργατών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παίζουν: Ζαν Ντυσαρντέν, Λουίζ Μονό, Ριμ Κερισί, Άλεξ Λουτζ, Μουν Ντέιλι, Ριουντιγκερ Φόγκλερ, Λουντοβικ Μπουρς, Γουόλτερ Σνορκελ, Σερζ Χαζαναβίσιους

*Open, Κυριακή 22/09 01:00

«Υπόθεση Καρλίτο» (1993) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, όμως, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του Νόμου.

Τα χρόνια, που πέρασε στη «στενή», ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σ’ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες. Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σ’ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Σον Πεν, Πενέλοπι Αν Μίλερ, Τζον Λεγκουιζιάμο, Λουίς Γκουζμάν, Ίνγκριντ Ρότζερς, Τζέιμς Ρεντχορν, Βίγκο Μόρτενσεν, Ρίτσαρντ Φορόνζι, Φρανκ Μινούσι, Χόρχε Πορσέλ, Αντριάν Πασντάρ, Τζον ορ΄τιζ, Ανχέλ Σαλαζάρ, Ρικ Αβίλας

*Skai, Κυριακή 22/09 01:30

«Καθηγητής Βαρέων Βαρών» (2012) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δράσης, κωμωδία – Πρώην παλαιστής του wrestling, o Σκοτ Βος έχει πλέον στα 42 του αποσυρθεί καιρό από την ενεργό δράση, και διδάσκει βιολογία σε ένα γυμνάσιο που υπολειτουργεί.

Όταν απαραίτητες περικοπές απειλούν να καταργήσουν το πρόγραμμα της μουσικής εκπαίδευσης, απειλώντας με απομάκρυνση τον υπεύθυνο καθηγητή, ο Σκοτ αποφασίζει να γυρίσει στη δράση για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος. Όλοι πιστεύουν πως ο Σκοτ δεν θα τα καταφέρει, κυρίως η νοσοκόμα του σχολείου, Μπέλα. Στην πορεία, όμως, ο δάσκαλος-παλαιστής θα κερδίσει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα: την αγάπη και τον σεβασμό στο σχολικό του περιβάλλον.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Κέβιν Τζέιμς, Χένρι Γουίνκλερ, Γκρεγκ Τζερμαν, Τζο Ρογκαν, Γκάρι Βαλεντάιν.

*Mega, Κυριακή 22/09 02:30

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο.

Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του.

Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού.

Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Κυριακή 22/09 02:30