Συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων των ΚΥ Καστοριάς στην παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας για τη στελέχωση των ασθενοφόρων

Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς θα στηρίξει έμπρακτα την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 13:00 για τη στελέχωση τού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς που εγκυμονεί κινδύνους.

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου αναδείξαμε το μείζον αυτό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη επιβολή απαξίωσης των υπηρεσιών υγείας κι απαιτούμε:

– την κατάργηση της Π.Ν.Π. Φ.Ε.Κ. 132Α/5.7.2023 και του άρθρου 66 του Ν. 5079/2023

– την άμεση στελέχωση των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. με πιστοποιημένους Διασώστες και Γιατρούς στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Σας απευθύνουμε πρόσκληση σύμπραξης μέσω ενημέρωσης των μελών σας και στήριξης τής συμμετοχής τους προκηρύσσοντας στάση εργασίας (13:00 – 15:00).

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους κατοίκους, Φορείς, Συλλόγους, Ενώσεις και Σωματεία του τόπου να συνδράμουν στη διεκδίκηση του αυτονόητου, αυτού που μας αξίζει. Ασφαλείς, δημόσιες κι αποτελεσματικές παροχές υπηρεσιών υγείας, προϋπόθεση των οποίων είναι η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

Με εκτίμηση
Για το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ