10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Τρέλα Πάει στα… Σχολεία» (1986) σκηνοθεσία Παύλος Φιλίππου

Δραματική – Μια νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη εγκαθίσταται με τη μητέρα της στην Αθήνα. Οι συμμαθήτριές της όμως στο Λύκειο την αντιμετωπίζουν με κακοπιστία καθώς έχουν “πάρει” στραβά τις αρχές του … φεμινιστικού κινήματος.

Παίζουν: Ελένη Φιλίνη Κατερίνα Γιουλάκη Στέλιος Λιώνης Άκης Φλωρέντης

*Open, Τρίτη 24/09 21:00

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ.

Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*Ant1, Τρίτη 24/09 22:30

«Οι Καλύτεροι Εχθροί Μου» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπιν Μπίσελ

Δράμα – Τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών διεκδικούνται σε έναν αγώνα, που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Βρισκόμαστε στην πόλη Ντούραμ της Βόρειας Καλορίνας, το 1971.

Φωτιά ξεσπά σε ένα σχολείο που προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά Αφροαμερικανών, με αποτέλεσμα να τεθεί το θέμα να υπάρξουν κοινά-μεικτά σχολεία στο εξής.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία επικεντρώνεται στην απίθανη σχέση της Αν Άτγουοτερ, μιας τολμηρής έγχρωμης ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον Σ.Π Έλις, έναν τοπικό μεγαλοπαράγοντα, που τυχαίνει να είναι και ηγέτης της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν.

Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Σαμ Ρόκγουελ, Γουές Μπέντλεϋ, Μπαμπού Σισέι, Αν Χες, Νικολας Λόγκα

*ΕΡΤ1, Τρίτη 24/09 23:00

«Keeping Up with the Joneses» (2016) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες. Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει…

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άιλα Φίσερ.

*Star, Τρίτη 24/09 23:40

«Κινούμενη Άμμος» (2021) σκηνοθεσία Μάργκο Σχάαπ

Δραματική- Η Σούζε έχει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους.
Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια σοβαρή καταναγκαστική συμπεριφορά.
Όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή…

Παίζουν: Χάνα βαν Βλιτ, Έλσι ντε Μπρο, Έλιν Κολέτσι, Σιμεόνι Σούντζα, Τζέιντ Όλιμπεργκ, Σιεμ Σμιτ, Άους Γκρειντάνους, Βίγκερ Γουίντχορστ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 24/09 00:30

«Palais Royal!» (2005) σκηνοθεσία Βαλερί Λεμερσιέ

Κομεντί – Με το θάνατο του μονάρχη ενός γαλλόφωνου κρατιδίου η Αρμέλ, λογοθεραπεύτρια στο επάγγελμα αλλά και σύζυγος του διαδόχου, γίνεται απρόσμενα βασίλισσα. Μη νιώθοντας άνετα με το πρωτόκολλο, αποτυγχάνει αρχικά στα καθήκοντά της, για να καταπλήξει στη συνέχεια τη ζηλόφθονη αυλή με τη δημοτικότητά της.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ Βαλερί Λεμερσιέ Λαμπέρ Γουιλσόν

*Open, Τρίτη 24/09 01:00

«Γιατί αυτόν;» (2016) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία – Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του, επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Μπράιαν Κράνστον, Ζόι Ντόιτς, Μέγκαν Μάλαλι, Γκρίφιν Γκλουκ, Κάλει Κουόκο

*Alpha, Τρίτη 24/09 01:30

«(Μη) Αναστρέψιμος Πειρασμός» (2012) σκηνοθεσία Στούαρτ Μπλούμπεργκ

Ρομαντική κωμωδία – Μετά από ένα πολύ «ζωηρό» παρελθόν, τρία πρόσωπα που είχαν εμμονή με τη συχνή εναλλαγή συντρόφων και το σεξ, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να μείνουν πιστοί σε μία σχέση, κλείνοντας τα μάτια στους πειρασμούς που περνούν καθημερινά από δίπλα τους.

Ο Άνταμ επιχειρεί να σταθεροποιήσει μια σχέση με τη Φοίβη, μια άγρια ανεξάρτητη κι όμορφη γυναίκα που έχει ορκιστεί να μην μπλέξει ξανά με εθισμένο, μετά από τον πρόσφατο χωρισμό της με έναν αλκοολικό. Ο Μάικ είναι παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα, αλλά εθίζεται τόσο στο πρόγραμμα αποκατάστασης όσο ήταν προηγουμένως εθισμένος στο σεξ.

Τέλος, ο Νιλ κρύβει μια κάμερα στο παπούτσι του τένις για να τραβά κρυφά βίντεο κάτω από τις φούστες των αθλητριών. Παρόλα αυτά και οι τρεις προσπαθούν να πείσουν τους φίλους τους ότι μπορούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς σεξ.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Τιμ Ρόμπινς, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζος Γκαντ, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Πάτρικ Φούτζιτ, Πινκ, Κάρολ Κέιν

*Star, Τρίτη 24/09 02:00

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άρον Έκχαρτ, Κοντσατα Φερελ, Ντειβιντ Μπρισμπιν, Τζακ Γκιλ

*Mega, Τρίτη 24/09 02:10

«Στιγμιότυπα Θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Μασαγιούκι Οτσιάι

Μυστηρίου Τρόμου – Το νεόνυμφο ζευγάρι Νεουρκέζων, Μπέντζαμιν (Τζόσουα Τζάκσον) και Τζέιν Σο (Ρέιτσελ Τέιλορ) ταξιδεύουν για τον μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, συνδυάζοντας και μια επαγγελματική υποχρέωση του Μπέντζαμιν, ο οποίος είναι φωτογράφος.

Κατά την παραμονή τους στην Ιαπωνία, η Τζέιν χτυπάει άθελα της με το αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο μία γυναίκα.
Παρόλο που αναζητούν την τραυματισμένη γυναίκα δεν μπορούν να την εντοπίσουν, ενώ παρατηρούν ότι στις φωτογραφίες που τραβάνε εμφανίζονται λάμψεις και τρομακτικές φιγούρες.

Η Τζέιν ανακαλύπτει πως η μυστηριώδης φιγούρα ονομάζεται Μεγκούμι Τανάκα (Μεγκούμι Οκίνα) και ήταν συνάδελφος, αλλά και παλιός δεσμός του Μπέντζαμιν.

Η πραγματικότητα που αρχίζει να ξετυλίγεται γίνεται όλο και πιο δυσάρεστη, για αυτό κάποια μυστήρια καλύτερα να παραμένουν για πάντα άλυτα…

Παίζουν: Τζόσουα Τζάκσον, Ρέιτσελ Τέιλορ, Αντριέν Πίκερινγκ, Νταίζη Μπετς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Τζέιμς Κίσον, Τζον Χένσλεϊ, Μάγια Χέιζεν, Μεγκούμι Οκίνα

*Skai, Τρίτη 24/09 02:15