11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Τζούλι & Τζούλια» (2009) σκηνοθεσία Νόρα Έφρον 

Βιογραφική κομεντί – Η Τζούλια Τσάιλντ και η Τζούλι Πάουελ – και οι δύο έγραψαν απομνημονεύματα – βρίσκουν τις ζωές τους συνυφασμένες. Αν και τις χωρίζει ο χρόνος και ο χώρος, και οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε αδιέξοδο… μέχρι που ανακαλύπτουν ότι με τον κατάλληλο συνδυασμό πάθους, θάρρους και βουτύρου, όλα είναι δυνατά.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Έιμι Άνταμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Μεσίνα, Λίντα Έμοντ, Έλεν Κάρει

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/09 στις 21:45

«Η Κυρία Χέντερσον Παρουσιάζει» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Λονδίνο, 1937. Η κ. Λώρα Χέντερσον, μία εύπορη κυρία με υψηλές γνωριμίες, χάνει τον σύζυγό της. Στην ηλικία των 69 χρονών, όμως, νιώθει ακόμα πολύ ζωντανή για να γίνει μία συνηθισμένη χήρα… Αντί, λοιπόν, να το ρίξει στις φιλανθρωπίες, η κ. Χέντερσον πρωτοτυπεί… αγοράζοντας ένα θέατρο- το Θέατρο Γουίντμιλ, στην καρδιά του Σόχο!

Τη διοίκησή του την αναθέτει στον καλλιτεχνικό διευθυντή Βίβιαν Βαν Νταμ. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία θυελλώδης, σχέση, που εκτός από εκρήξεις θα προκαλέσει και ιστορικές καινοτομίες στο βρετανικό θέατρο… Η ιδέα του Βαν Νταμ για συνεχόμενες παραστάσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας γεμίζει το θέατρο της, μέχρι όμως τη στιγμή που οι άλλοι την αντιγράφουν.

Τότε, η Λώρα σκέφτεται μία ανατρεπτική λύση: βγάζει τις χορεύτριες από τα ρούχα τους και… βάζει φωτιές στη συντηρητική κοινωνία της εποχής! Οι παραστάσεις του Γουίντμιλ γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και, καθώς, η Βρετανία μπαίνει στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούν όαση ψυχαγωγίας και έμπνευσης για το διψασμένο για χαρά και θέαμα κοινό.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Μπομπ Χόσκινς, Γουίλ Γιανγκ, Κέλι Ράιλι, Κρίστοφερ Γκεστ

*Open, Κυριακή 29/09 στις 22:00

«Το Τρίγωνο της Θλίψης» (2022) σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ

Κωμωδία – Ένα ζευγάρι μοντέλων – ο Καρλ και η Γιάγια δέχονται μία πρόσκληση σε ένα υπερπολυτελές γιοτ για μία κρουαζιέρα.

Συνεπιβάτες τους μία μίξη εκλεκτών εύπορων πελατών ο καθένας με τις ιδιαιτερότητές του και τις καθ’όλα ισχυρές πολιτικές απόψεις του.

Παίζουν: Χάρις Ντίκινσον, Τσάρλμπι Ντιν Κρικ, Γούντι Χάρελσον, Βίκι Μπερλίν, Χένρικ Ντόρσιν, Ζλάτκο Μπούριτς, Ζαν-Κριστόφ Φολί, Ίρις Μπέρμπεν, Ντόλλυ ντι Λεόν

*ΕΡΤ3, Κυριακή 29/09 στις 23:00

«Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (2015) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική – Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου, ένας Αμερικανός δικηγόρος από το Μπρούκλιν, ο Τζέιμς Ντονοβαν (Τομ Χανκς) προσλαμβάνεται προκειμένου να υπερασπιστεί ένα Σοβιετικό κατάσκοπο, τον Ρούντολ Έιμπελ (Μαρκ Ραιλανς) που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και δικάζεται.

Ο Ντόνοβαν είναι ανεξάρτητος δικηγόρος ο οποίος ειδικεύεται στα ασφαλιστικά, αλλά παρά την απειρία του σε ανάλογες υποθέσεις προσπαθεί να διασφαλίσει μία δίκαιη δίκη για τον πελάτη του.

Λίγο καιρό αργότερα, ένα αμερικανικό κατασκοπικό αεροπλάνο καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος του, Φράνσις Γκάρι Πάουερς (Οστιν Στόουελ) , συλλαμβάνεται. Η CIA, παρόλο που επίσημα αρνείται την συμμετοχή της στην αποστολή, φοβάται μήπως ο Πάουερς αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες.

Ο Ντόνοβαν γίνεται ο κατάλληλος άνθρωπος για τη CIA και τον στρατολογούν σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης του κρατούμενου Αμερικανού πιλότου και, την ανταλλαγή του με τον Ρώσο κρατούμενο.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Άλαν Άλντα, Μπίλι Μάγκνουσεν, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς.

*Star, Κυριακή 29/09 στις 23:15

«Τζόκερ» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας. Έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος τον τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία και ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του… κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Alpha, Κυριακή 29/09 στις 23:45

«The International» (2009) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Κλάιβ Όουεν και η Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό θρίλερ δράσης προσπαθώντας να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες.

Ο Λούις Σάλιντζερ (Κλάιβ Όουεν) είναι πράκτορας της Ιντερπόλ και η Έλινορ Γουίτμαν (Ναόμι Γουότς) η βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν.

Θα εμπλακούν σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό προκριμένου να δουν στη φυλακή τους υπεύθυνους για μία παγκόσμια συνομωσία. Έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους πιο απίθανους και πανίσχυρους κατηγορούμενους: μια τράπεζα διεθνούς βεληνεκούς, με οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις σε διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Η τράπεζα εξυπηρετεί το οργανωμένο έγκλημα και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ως τραπεζίτης και ως μεσίτης όπλων και δεν διστάζουν να διατάξουν τη δολοφονία όσων τους απειλούν, ακόμη και των ίδιων των υπαλλήλων τους.

Παρότι ο στόχος τους μοιάζει ακατόρθωτος, οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να εναντιωθούν σε ένα σύστημα που αποδεδειγμένα θα έφτανε ακόμα και στο φόνο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Ανακαλύπτοντας αναρίθμητες ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, ο Σάλιντζερ και η Γουίτμαν ακολουθούν την πορεία των χρημάτων από το Βερολίνο στο Μιλάνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 29/09 στις 00:15

«Τα Παιδιά της Χορωδίας» (2004) σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ

Δραματική – Το Fond de l’Etang είναι ένα οικοτροφείο για προβληματικά αγόρια που βρίσκεται στη γαλλική ύπαιθρο.

Στα μέσα του εικοστού αιώνα, ως  διευθυντής του οικοτροφείου υπηρετεί ο Μονσιέ Ρασάν, ένας εγωιστής, αυστηρός άνθρωπος, του οποίου το επίσημο-ανεπίσημο σύνθημα για το σχολείο είναι «δράση – αντίδραση», που σημαίνει ότι κάθε αγόρι που ξεφεύγει από τη “γραμμή” υπάρχουν σοβαρές συνέπειες.

Η προσέγγιση αυτή δεν φαίνεται να λειτουργεί, καθώς τα αγόρια στο σύνολό τους είναι μια αδάμαστη παρέα.

Με τη σειρά τους, οι καθηγητές δεν διδάσκουν, αλλά πάντα προσέχουν για την επόμενη προβληματική συμπεριφορά των αγοριών.

Η 15η Ιανουαρίου 1949 σηματοδοτεί την άφιξη στο σχολείο του νέου επόπτη, του κ. Κλεμέν Ματιέ, ενός μεσήλικα που προσπαθεί να βρει τη θέση του στη ζωή μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών.

Παρόλο που βρίσκει τα παιδιά ατίθασα, ο Ματιέ δεν πιστεύει στην πολιτική «δράση – αντίδραση» και ως εκ τούτου, συγκρούεται με τον Ρασάν, υπονομεύοντας κρυφά την πολιτική αυτή.

Με την απρόθυμη έγκριση του Ρασάν, ο Ματιέ ξεκινά ένα μεγαλύτερο πείραμα προσπαθώντας να μεταμορφώσει τη συνολική ατμόσφαιρα μέσα στο σχολείο, με πυρήνα του πειράματος την έναρξη μιας χορωδίας μεταξύ των μαθητών του. Η κίνηση αυτή είναι δύσκολη τόσο για τον ίδιο ως αποτυχημένο μουσικό, όσο και για τους αρχικά απρόθυμους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο Mathieu εστιάζει σε δύο διαφορετικούς μαθητές για δύο διαφορετικούς λόγους.

Παίζουν: Ζεράρ Ζουνιό, Φρανσουά Μπερλεάν, Καντ Μεράντ, Ζαν-Μπατίστ Μονιέ, Ζακ Περίν, Μαξένς Περίν, Ζαν Πολ Μπονέρ, Μαρί Μπουνέλ, Σιρίλ Μπερνικοτ, Τομας Μπλουμενθαλ, Καρολ Βάις, Αρμέν Γκοντελ, Πολ Καριεράς

*Open, Κυριακή 29/09 στις 01:00

«Ο Κυνηγός 2» (1990) σκηνοθεσία Στήβεν Χόπκινς

Δράσης, τρόμου – Λος Άντζελες 1997. Ο αστυνόμος Χάριγκαν έχει αφοσιωθεί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Στο δυστοπικό Λος Άντζελες του 1997 ο αιματοβαμμένος πόλεμος μεταξύ του Κολομβιανού καρτέλ κόκας που υπακούει στον Βαρόνο ντρόγκας ‘Scorpio’ και της Τζαμαϊκανής Συμμορίας Βουντού του ‘King Willy’ αναστατώνει τα στενά της πόλης και τα κατακλύζει με αίμα συμμοριτών, αστυνομικών αλλά και αθώων πολιτών.

Το FBI αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα, αλλά ένας αστυνομικός αποφασίζει να βρει το δολοφόνο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να υποψιάζεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εξωγήινο πολεμιστή.
Ένα παιχνίδι γάτας – ποντικού ξεκινάει και όποιος έχει την ατυχία να βρεθεί στην μέση το πληρώνει με την ζωή του.

Παίζουν: Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Μπιλ Πάξτον, Άνταμ Μπόλντγουιν, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο.

*Skai, Κυριακή 29/09 στις 01:45

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νάιχολμ

Δραματική Μυστηρίου – Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας.

Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

*Alpha, Κυριακή 29/09 στις 01:45

«Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ» (2018) σκηνοθεσία Ντρου Γκόνταρντ

Αστυνομική Μυστηρίου – Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, η αμερικάνικη αθωότητα τελειώνει για πάντα και οι 7 άγνωστοι που θα συναντηθούν στο ερειπωμένο ξενοδοχείο Ελ Ρουαγιάλ θα δείξουν την πραγματική, τσαλακωμένη εικόνα του αμερικάνικου ονείρου.

Ένας πωλητής ηλεκτρικών σκουπών, ένας ιερέας, μία τραγουδίστρια που κάνει φωνητικά, ένα ατίθασο κορίτσι, ο ρεσεψιονίστας του ξενοδοχείου και η καλτ φιγούρα του Μπομπι Λι.

Ο καθένας τους κρύβει ένα μυστικό και τις προσωπικές τους αμαρτίες. Όταν η πλοκή θα φέρει στην επιφάνεια τις φυλετικές εντάσεις, τον πόλεμο του Βιετνάμ, την πολιτική κατάσταση του ΄60 και την άνοδο των χίπις, θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να λυτρωθούν.

Η δικαίωση, αν και όχι εξωφρενικά ενδιαφέρουσα, θα κρίνει ποιος τελικά θα καταφέρει να κάνει check out. ..

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Σίνθια Ερίβο, Ντακότα Τζόνσον, Κρις Χέμσγουορθ, Νικ Οφερμαν, Τζον Χαμ.

*Star, Κυριακή 29/09 στις 02:00

«Πήτερ Παν» (2003) σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Πίτερ Παν ζητά από τη Γουέντι να τον ακολουθήσει στη χώρα του Ποτέ, όπου τα παιδιά μένουν πάντα παιδιά.

Εκείνη και τα αδέλφια της ταξιδεύουν έως εκεί και αντιμετωπίζουν τον κάπτεν Χουκ, αλλά και τις μηχανορραφίες της μικροσκοπικής νεράιδας Τίνκερμπελ

Παίζουν: Τζέισον Άϊζακς,Τζέρεμι Σάμπτερ,Ολίβια Γουίλιαμς,Λιν Ρέντγκρεϊβ.

*Mega, Κυριακή 29/09 στις 02:30