Σεμινάρια εκπαίδευσης απόκτησης πιστοποιητικού ικανότητας Κτηνοτρόφου Σπερματεγχύτη

Από την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται η κάτωθι ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε με βάση το παραπάνω σχετικό ότι στα πλαίσια της οργάνωσης κύκλων εκπαίδευσης για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας Κτηνοτρόφου Σπερματεγχύτη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υπουργική Απόφαση 304382 (ΦΕΚ Β’ 1755/2004), κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος πρέπει να διαθέτει κωδικό εκμετάλλευσης σε λειτουργία καταχωρημένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ) στην Π.Ε. Καστοριάς, μπορεί να καταθέσει αίτηση προς την υπηρεσία μας. Στην περίπτωση που δεν πληρείται η προαναφερθείσα απαίτηση, η αίτηση θα απορρίπτεται.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται προς τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο οποίος θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί τους κύκλους εκπαίδευσης. H επιτυχής παρακολούθηση κατόπιν θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης του κύκλου εκπαίδευσης, οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας Κτηνοτρόφου Σπερματεγχύτη.

Το πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για τη χορήγηση Άδειας Εφαρμογής Τεχνητής Σπερματέγχυσης που χορηγείται από την υπηρεσία μας σε κτηνοτρόφους της Π.Ε. Καστοριάς κατόπιν αίτησής τους για εφαρμογή της τεχνικής αποκλειστικά στα ζώα των εκτροφών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2467071123, 2467076014 και 2467071799