10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Δευτέρα 30/09, στις 21:00

«Οι Μεταφραστές» (2019) σκηνοθεσία Ρεζί Ρουανσάρ

Μυστηρίου Τρόμου – Απομονωμένοι σε μια πολυτελή κατοικία, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, 9 μεταφραστές μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και ένας εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει την συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα εξωφρενικό ποσό.

Το ερώτημα που παραμένει είναι ένα: από πού ήρθε η διαρροή; Όλοι τους πλέον είναι ύποπτοι.

Παίζουν: Λαμπέρ Ουιλσόν, Όλγα Κιριλένκο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Σιντε Μπαμπετ Κνουντσεν, Εντουάρντο Νοριέγκα, Άλεξ Λοθερ, Φρέντερικ Τσο

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/09, στις 21:00

«Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) προσλαμβάνεται δοκιμαστικά ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα.

Μια όμορφη μαθήτρια, η Λίζα Παπασταύρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), ταλαιπωρεί διαρκώς τον νεοφερμένο καθηγητή και εκείνος αναλαμβάνει – πάντα με την άδεια του λυκειάρχη (Χρήστος Τσαγανέας) – να την συμμορφώσει. Η Λίζα προσπαθεί να εκδικηθεί τον καθηγητή με διάφορες μικροαπάτες, αλλά ένα ειδύλλιο μεταξύ τους θα περιπλέξει την κατάσταση.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

*Ant1, Δευτέρα 30/09, στις 22:30

«Λέξεις που δεν Λέγονται» (2020) σκηνοθεσία Θορ Φρούντενταλ

Δραματική Ρομαντική – Ο Άνταμ είναι ένας πνευματώδης και εσωστρεφής έφηβος, ενθουσιασμένος για το μέλλον που θα ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει σεφ.

Όταν αποβάλλεται στα μισά της τελευταίας χρονιάς του μετά από ένα περιστατικό στο μάθημα της χημείας, ο Άνταμ διαγιγνώσκεται με ψυχική ασθένεια.

Ο Άνταμ από εκεί και μετά θέλει μόνο να κρατήσει την ασθένειά του μυστική μέχρι να μπορέσει να εγγραφεί στη σχολή μαγειρικής.

Όταν όμως γνωρίζει την ειλικρινή και έξυπνη Μάγια (Τέιλορ Ράσελ), δημιουργείται αμέσως μια ψυχική και παρηγορητική σύνδεση.
Καθώς το ειδύλλιό τους ωριμάζει, η Μάγια τον εμπνέει να ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του και να μην καθορίζει τη ζωή του από την κατάστασή του.

Τώρα, με την αγάπη και την υποστήριξη της φίλης του και της οικογένειάς του, ο Άνταμ ελπίζει για πρώτη φορά ότι μπορεί να είναι αισιόδοξος και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του.

Παίζουν: Τσάρλι πλάμερ, Άντι Γκαρσία, Τέιλορ Ράσελ, Άννα Σοφία Ρομπ, Μπεθ Γκραντ, Ντέβον Μποστικ, Μόλι Πάρκερ, Λόμπο Σεμπάστιαν, Άαρον Ντομίγκεζ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ρεϊνάλντο Φαμπερλέ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 30/09, στις 23:00

«Seven» (1995) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική, μυστηρίου – Λαιμαργία, Απληστία, Οκνηρία, Ζήλεια, Οργή, Φιλαυτία, Λαγνεία. Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Από αυτά αντλεί έμπνευση ο θρησκόληπτος serial killer Τζον Ντο.

Τους τελετουργικούς φόνους που διαπράττει, τους ερευνά ο βετεράνος αστυνομικός Γουίλιαμ Σόμερσετ (Μόργκαν Φρήμαν), ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και ο νεαρός αντικαταστάτης του Ντέιβιντ Μιλς (Μπραντ Πιτ), ο οποίος έρχεται με ορμή και σιγουριά ότι θα διαπρέψει.

Αυτό που κρύβει όμως η ζοφερή και μονίμως βροχερή Νέα Υόρκη θα είναι και για τους δύο, το πιο δυσάρεστο γεγονός της ζωής τους.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Σπέισι, Μπραντ Πιτ, Γκουίνεθ Πάλτροου

*Star, Δευτέρα 30/09, στις 23:40

«Thor: Ragnarok» (2017) σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας  – Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios, δύο χρόνια μετά τη μάχη της Σοκόβια ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί.

Όταν όμως η προφητεία για την έλευση του Ragnarok, που προβλέπει την καταστροφή του πλανήτη Άσγκαρντ από την εκδικητική υπερδύναμη της αδίστακτης Hela, αρχίζει να επαληθεύεται, ο Thor πρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη άμεσα. Πρώτα όμως θα πρέπει να βγει νικητής από μια θανάσιμη μονομαχία ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή, τον απίθανο Hulk.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς.

*Alpha, Δευτέρα 30/09, στις 00:00

«Χειροπαλαιστής» (2022) σκηνοθεσία Γιώργος Γούσης

Δραματική – O Παναγιώτης είναι ένας τριαντάχρονος πρωταθλητής στο άθλημα της χειροπάλης (bras de fer) και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Με αφορμή έναν επικείμενο αγώνα στην Αθήνα και την προπόνησή του γι’ αυτόν, η ταινία χτίζει το πορτρέτο ενός νέου άνδρα που ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ των ονείρων του και της πραγματικότητας της ζωής στην ελληνική επαρχία.

Παίζουν: Στεφανία Καλομίρη, Αντρέας Ελέζη, Δημητρης Φικίδης, Παναγιώτης Γούσης, Έφη Σιμινίδου

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 30/09, στις 00:45

«Hellboy: Rise of the Blood Queen» (2019) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου.

H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου.

Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Παίζουν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ιαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Ντάνιελ Νταε Κιμ, Έμα Τέιτ, Τόμας Χειντεν Τσερτς, Μπράιαν Γκλίσον, Πενέλοπι Μίτσελ, Κάτια Πένεβα, Μαρία Τεπαβιτσάροβα

*Star, Δευτέρα 30/09, στις 02:15

«Ένας Υπέροχος Γείτονας» (2019) σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ

Δραματική – Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάθιου Ρις, Κρις Κούπερ, Σούζαν Κελέσι Γουάτσον, Μάριαν Πλάνκετ, Ενρίκο Κολαντόνι, Γουέντι Μακίνα, Κάρμεν Κιούζακ, Κρίστιν Λάθι, Νόα Χάρπστερ, Κέλλι Ντέιβις, μάντι Κόρμαν, Γκρέτσεν Κόρνερ, Ντάνιελ Κρελ, Μαρκ Όγκουστ, Γκάβιν Μπόρντερς

*Mega, Δευτέρα 30/09, στις 02:20

«Γιατί αυτόν;» (2016) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία – Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του, επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Μπράιαν Κράνστον, Ζόι Ντόιτς, Μέγκαν Μάλαλι, Γκρίφιν Γκλουκ, Κάλει Κουόκο

*Alpha, Δευτέρα 30/09, στις 02:30