11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιες ταινίες θα παρακολουθήσουμε απόψε;

«Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ» (2020) σκηνοθεσία Καρολίν Βινιάλ

Κωμωδία Ρομαντική – Μήνες τώρα, η Αντουανέτ περιμένει πως και πως το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της Βλάντιμιρ. Τελευταία στιγμή όμως ο Βλαντιμίρ πρέπει να το ακυρώσει επειδή η σύζυγός του οργάνωσε αιφνιδιαστικά πεζοπορικές διακοπές στο Εθνικό Πάρκο των Σεβέν.

Νιώθοντας εγκαταλειμμένη η Αντουανέτ αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη τους.

Όταν φτάνει εκεί, ο Βλάντιμίρ δεν είναι πουθενά, μόνο κάποιος ΄Πάτρικ – ένας ανυπάκουος γαϊδαράκοςς – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της…

Παίζουν: Λορ Καλαμί, Μπενζαμίν Λαβέρν, Καρολίν Βινιάλ, Ολίβια Κοτ, Μαρκ Φρεζ, Μαρί Ριβιέρ, Μαρκ Φρεζ, Λουκ Παλόν, Φρανσουά Καρόν, Λουντβιν ντε Τσασνέ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 02/10 στις 21:00

«Σουφραζέτες» (2015) σκηνοθεσία Σάρα Γκαβρόν

Δραματική – Η ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα.

Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα-τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους.

Η Μοντ είναι μία από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα εμπνεύσει πολλές γενιές γυναικών στην πορεία του.

Παίζουν: Κάρι Μάλιγκαν, Μέριλ Στριπ, Αν Μέρι Νταφ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γκρέις Στότορ, Τζέοφ Μπελ, Αμάντα Λόρενς, Σέλει Λογκγουόρθ, Μπεν Γουίσοου, Άνταμ Μάικλ Ντοντ, Σάρα Φίνιγκαν, Ντριού Έντουαρντς, Λορέιν Στάνλεϊ, Ρομόλα Γκαράι, Ανταμ Ναγκάιτις, Σάμιουελ Γουεστ, Νικ Χέντριξ

*Open, Τετάρτη 02/10 στις 21:00

«Γκαρσονιέρα για Δέκα» (1981) σε σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Ελληνική Κωμωδία – Eνας φιλότιμος λογιστής στο εργοστάσιο των Σουλτάνογλου-Μουράτογλου, ο Χρόνης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή ο γαμπρός του έκανε ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Στην προσπάθεια του να τον βοηθήσει, νοικιάζει το σπίτι του στον ερωτύλο Απόστολο Σουλτάνογλου και ταυτόχρονα στη γυναίκα του Ντόρα, η οποία με τα πολλά έχει αποφασίσει να απατήσει τον σύζυγο της. Ο Απόστολος οδηγεί εκεί την ζωηρούλα στάρλετ Άντζελα, ενώ η Ντόρα τον συνέταιρο του άνδρα της Πέτρο Μουράτογλου. Ακολουθεί απερίγραπτο μπέρδεμα, δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση και ο Χρόνης τώρα πρέπει να αποδείξει, στην αστυνομία ότι το σπίτι του δεν είναι άντρο ακολασίας.

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μπέτυ Αρβανίτη, Ηλίας Λογοθέτης, Ισμήνη Καλέση, Πάνος Μιχαλόπουλος, Ανέστης Βλάχος, Ντίνος Ηλιόπουλος.

*Ant1, Τετάρτη 02/10 στις 22:30

«Παγιδευμένη» (2002) σκηνοθεσία Λούις Μαντόκι

Δραματική Δράσης – Ο Τζο και η Σέριλ Χίκι είναι ειδικοί στο να αποσπούν χρήματα από πλούσιες οικογένειες, καταστρώνοντας άψογα «ενορχηστρωμένα» σχέδια. Όμως αυτή τη φορά διάλεξαν λάθος «θύμα», επιλέγοντας να απαγάγουν την εξάχρονη κόρη της οικογένειας Τζένινγκς. Γιατί τα «θύματα» αρνούνται αυτόν τον ρόλο. Αντίθετα, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φέρουν πίσω την μικρή Αμπι, πάση θυσία. Έχουν μόνο 24 ώρες για να το καταφέρουν.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Κόρτνεϊ Λοβ, Κέβιν Μπέικον, Ντακότα Φάνινγκ, Γκάρι Τσαλκ,

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 02/10 στις 23:00

«Μπάτμαν: Η Αρχή» (2005) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Δράσης Περιπέτεια – Σε αρκετά μικρή ηλικία, ο Μπρους Γουέιν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των γονιών του, μια εμπειρία που τον «στιγμάτισε» με αισθήματα ενοχής και εκδίκησης. Ταξιδεύοντας στη μακρινή Ασία, ο έφηβος πια Μπρους αναζητά «ψυχικό καταφύγιο» στους κόλπους της αίρεσης Ρας Αλ Γκουλ, μιας ομάδας αξιοσέβαστων, αλλά αμείλικτων πολεμιστών νίντζα.

Η επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι, δεν είναι ευχάριστη.

Ο νεαρός εκατομμυριούχος, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πατέρα του, παρατηρεί με οργή και απογοήτευση την παρακμή της αγαπημένης του γενέτειρας, καθώς τώρα αποτελεί κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Ανακαλύπτοντας μια σπηλιά στα θεμέλια της έπαυλής του και κατασκευάζοντας μια πρωτότυπη, θωρακισμένη στολή, ο Μπρους Γουέιν υιοθετεί ένα δεύτερο χαρακτήρα, σκοτεινό και αμείλικτο στην πάταξη του εγκλήματος, που θα σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους κάθε λογής εγκληματίες.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Λίαμ Νίσον, Κίλιαν Μέρφι, Κέιτι Χολμς, Κεν Γουατανάμπε, Τομ Γουίλκινσον, Ράντγκερ Χάουερ

*Star, Τετάρτη 02/10 στις 23:15

«Το Χρώμα από το Διάστημα» (2019) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Στάνλεϊ

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά την προσγείωση ενός μετεωρίτη στην αυλή της φάρμας τους, ο Νέιθαν Γκάρντνερ (Νίκολας Κέιτζ) και η οικογένειά του βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν μεταλλαγμένο εξωγήινο οργανισμό.

Μια ιστορία κοσμικού τρόμου για τους Γκάρντνερ, μια οικογένεια που μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη φάρμα στην αγροτική Νέα Αγγλία για να ξεφύγει από τη φασαρία του 21ου αιώνα.

Είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή στη νέα τους ζωή όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους. Ο μυστηριώδης αερόλιθος μοιάζει να λιώνει μέσα στη γη, μολύνοντας τόσο τη γη όσο και τις ιδιότητες του χωροχρόνου με ένα παράξενο, απόκοσμο χρώμα.

Βιώνοντας τον απόλυτο τρόμο η οικογένεια Γκάρντνερ ανακαλύπτει ότι αυτή η εξωγήινη δύναμη μεταλλάσσει σταδιακά κάθε μορφή ζωής που αγγίζει… και τους ίδιους.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Μάντελέιν Άρθουρ, Έλιοτ Νάιτ, Τόμι Τσογκ, Μπρένταν Μέιγερ, Τζος Γουόλερ, Τζούλιαν Χίλαρντ, Μελίσα Νιρμαν, Αμάντα Μπουθ, Κιθ Χέιρλ,

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 02/10 στις 00:00

«Αντίδοτο στην Ευεξία» (2016) σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Τρόμου Φαντασίας – Ένας φιλόδοξος νεαρός εργαζόμενος φτάνει σε ένα ειδυλλιακό αλλά μυστηριώδες «σπα ευεξίας», σε μία γραφική απομακρυσμένη τοποθεσία στις ελβετικές Άλπεις, για να εντοπίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας του.

Οι εγκαταστάσεις υπόσχονται μία θεραπεία για αυτά που ταλαιπωρούν την σύγχρονη κοινωνία, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται, καθώς εκείνος αποκαλύπτει τα τρομακτικά του μυστικά και μάχεται να σώσει την ζωή του – και τα λογικά του.

Παίζουν:Ντέιν ΝτεΧάαν, Τζέισον Αϊζακς, Μία Γκοθ, Σίλια Ιμρι, Άιβο Ναντί, έντριαν Σίλερ, Τόμας Νορστρομ, Χάρι Γκρόενερ, Μάγκνους Κρήπερ, Άσοκ Μαντάνα, Πήτερ Μπενεντικτ, Μάικλ Μεντλ, Μάγκι Στηντ, Γκρεγκ Ρόου, Λίζα Μπέινς, Τομ Φλυν, Καρλ Λάμπι, Ντέιβιντ Μπίσινς

*Skai, Τετάρτη 02/10 στις 01:00

«Το Τίμημα της Λόξας» (1988) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ιάκωβος Νικολαΐδης απολύεται από τη δουλειά του και αρχίζει να αναζητά την τύχη του σε νέους ορίζοντες. Διαβάζει σε μια αγγελία, ότι ζητούνται πρωταγωνιστές και πηγαίνοντας παίρνει τον πρώτο του ρόλο.

Όταν όμως μαθαίνει ότι είναι κομπάρσος, παθαίνει νευρική κρίση, την ψωνίζει και βάζει στόχο να γίνει το πρώτο όνομα στην πιάτσα, να κατακτήσει ακόμα και το Χόλιγουντ.

Πιάνει δουλειά σαν αμπιγέρ δίπλα στον Μαρίνο, ένα διάσημο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κλέβει την παράσταση. Γίνεται πρωταγωνιστής σε μια νύχτα.

Όμως η Τζένη, μια ωραία αλλά άσημη ηθοποιός, βλέπει με πονηριά.

Παίζουν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Μιχάλης Γούναρης, Έφη Τσαμποδήμου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Λεωνίδας Νικολαϊδης, Δημήτρης Μπάνος, Αλέκος Πετρίδης, Σίσσυ Αλατά, Τάκης Πουλίτσης, Νίκος Βαμβακάς, Δημήτρης Τσουράπης, Νίκος Γιανναράκος, Απόστολος Σοφιανός, Μάκης Φλώρος, Χρήστος Μιχαλάκη

*Open, Τετάρτη 02/10 στις 01:15

«The Amazing Spider-Man 2» (2014) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Spider-Man συνεχίζει την καριέρα του ως υπερήρωας της Νέας Υόρκης. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του ως Πίτερ Πάρκερ. Όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όταν θα εμφανιστεί ένας νέος εχθρός, ο Electro.

Στην πορεία ένας παλιός του φίλος, ο Χάρι Όσμπορν θα εμφανιστεί ο οποίος θέλει το αίμα του Spider-Man. Κάποια στιγμή ο Electro και ο Χάρι Όσμπορν θα συνεργαστούν. Και εξαρτάται από τον Spider-Man να τους σταματήσει πριν καταστρέψει την πόλη που αγαπά τόσο πολύ.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ, Ντέιν ΝτιΧάαν, Σταν Λη, Φελίσιτι Τζόουνς, Σάλι Φιλντ, Πολ Τζιαμάτι.

*Mega, Τετάρτη 02/10 στις 01:20

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νάιχολμ

Δραματική Μυστηρίου – Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας.

Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

*Alpha, Τετάρτη 02/10 στις 01:30

«Το Τέλος της Βίας» (2005) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Δραματική Δράσης – Ο Βίγκο Μόρτενσεν είναι ο Τομ Σταλ, ένας φιλήσυχος ιδιοκτήτης εστιατορίου που ζει με τη δικηγόρο σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά στη μικρή πόλη Μίλμπρουκ, της Ιντιάνα.

Ωστόσο, η ήρεμη ζωή τους καταρρέει όταν, ένα βράδυ, ο Τομ σώζει τους πελάτες και τους φίλους του σε αυτοάμυνα, αποτρέποντας μια άγρια απόπειρα ληστείας στο εστιατόριο του, από δύο βίαιους καταζητούμενους εγκληματίες.

Μέσα σε μια νύχτα ο Τομ γίνεται ο τοπικός ήρωας, η ζωή του αλλάζει προσελκύοντας την ανεπιθύμητη προσοχή, και προκαλεί φρενίτιδα στα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Όλη αυτή η διασημότητα κάνει τον Τομ να νιώθει άβολα και προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και την ήρεμη ζωή του.

Λίγες μέρες αργότερα όμως, τον Τομ επισκέπτεται ένας άνδρας ονόματι Καρλ Φόγκαρτι (Έντ Χάρις), ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Τομ είναι στην πραγματικότητα ο Τζόι Κιούζακ, ένας πρώην γκάνγκστερ από την Ιρλανδική Μαφία στη Φιλαδέλφεια.

Όλο και περισσότερο, καθώς ο Τομ και η οικογένειά του παλεύουν να αντιμετωπίσουν τη νέα τους πραγματικότητα και αυτή την περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντισταθούν και να προστατεύσουν όλα όσα αγαπούν.

Αλλά, μήπως ο Τομ κρύβει κάτι περισσότερο από ό,τι φαίνεται με το μάτι; Έχει, πράγματι, ιστορικό βίας;

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαρία Μπέλο, Γουίλιαμ Χαρτ, Εντ Χάρις, Χάιντι Χέινς, Άστον Χολμς, Πήτερ μακ Νηλ, Γκρεγκ Μπρικ, Στήβεν ΜακΧάτι, Σουμέλα Κέι, Κάιλ Σμιντ, Ντεμπόρα Ντρεικφορντ, Μισέλ ΜακΚρι, Ίαν Μάθιους, Μπιλ Μακ Ντόναλντ

*Star, Τετάρτη 02/10 στις 02:15