12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα Παρασκευή βράδυ.

«O Μεσάζοντας» (2021) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Γουίλιαμς -συνδημιουργού και παραγωγού της εξαιρετικής σειράς Ozark- το Blacklight φέρνει ξανά κοντά τον ταλαντούχο δημιουργό με τον βετεράνο της δράσης Λίαμ Νίσον μετά τοv επιτυχημένο Έντιμο Κλέφτη.

Μία καταιγιστική περιπέτεια χάρη σε μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του ακούραστου Λίαμ Νίσον, που ξέρει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κανείς άλλος, προσφέροντας μας αξέχαστες σκηνές δράσης που μας επιφυλάσσει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

*Star, Παρασκευή 04/10, στις 21:00

«Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου» (2019) σκηνοθεσία Τάιλερ Νίλσον Μάικλ Σβαρτς

Δραματική Κωμωδία – Μια μοντέρνα ανάγνωση στο στυλ μυθιστορημάτων αλά Μάρκ Τουέιν, το Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου (The Peanut Butter Falcon) αφηγείται την ιστορία του Ζάκ, ενός νεαρού αγοριού με σύνδρομο Down, που δραπετεύει από το νοσοκομείο για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γραφτεί στην επαγγελματική σχολή πάλης του ειδώλου του, του The Sal Water Redneck.

Αναπάντεχα, στο δρόμο του θα βρεθούν ο Τάιλερ, ένας μικροκακοποιός που τρέχει να σωθεί, που θα γίνει ο πιστός προπονητής και φίλος του Ζακ.

Μαζί θα περάσουν ποτάμια, θα γλιτώσουν από ενέδρες, θα πιούν ουίσκι, θα ανακαλύψουν την πίστη και τον Θεό, θα ψαρέψουν και θα πείσουν την Έλενορ, μια καλοσυνάτη νοσοκόμα, που είναι υπεύθυνη για την επιστροφή του Ζακ, να τους ακολουθήσει στο ταξίδι του.

Παίζουν: Ζακ Γκοτσάγκεν, Σάια ΛαΜπεφ, Ντακότα Τζόνσον, Τζον Χοκς, Μπρους Ντερν, Τόμας Χέιντεν Τσερτς

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 04/10, στις 21:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Παρασκευή 04/10, στις 22:00

«Ουρανία» (2006) σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Αχιλλέας μεγαλώνει με τους φίλους του, σε μία μικρή επαρχιακή πόλη την περίοδο της δικτατορίας.

Το καλοκαίρι του 1969, πέφτοντας από τον τοίχο του κινηματογράφου, σπάει το πόδι του. Ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο  θα δει για πρώτη φορά στη ζωή του, μία τηλεόραση.

Ακούει και βλέπει για το πρόγραμμα εκτόξευσης του Απόλλο στο φεγγάρι και του γίνεται εμμονή η απόκτηση μίας τηλεόρασης. Μαζί με τους φίλους του αρχίζουν να μαζεύουν χρήματα για να την αγοράσουν.

Σύντομα όμως παρουσιάζεται το πρώτο δίλλημα: με τα χρήματα που συγκεντρώσανε θα πάρουν τηλεόραση για να δουν την προσσελήνωση ή θα επισκεφτούν την Ουρανία, τον ερωτικό πόθο όλων των αγοριών, προκειμένου να μυηθούν στον έρωτα;

Η απογοήτευση του Αχιλλέα είναι τεράστια όταν καταλαβαίνει ότι οι φίλοι του έδωσαν τα χρήματα στην Ουρανία και η απόκτηση της τηλεόρασης, πλέον απομακρύνεται οριστικά.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν οι αρχές θα συλλάβουν τον πατέρα του Αχιλλέα και τον πατέρα ενός φίλου του, για να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους.

Παίζουν:  Άρης Τσάπης, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ανδρέας Κυριακάκης, Γιώργος Λιάτης, Μιχάλης Τσιράκης, Νίκος Βασιλικιώτης, Δημήτρης Πιατάς, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Σουξές, Τάσος Παλαντζίδης, Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου, Χριστίνα Μαντέση, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρία Φιλίππου, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασίλης Τσάγκλος, Στέλιος Ιακωβίδης, Λάμπρος Αποστόλου, Μαρία Αντουλινάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Φώτης Θωμαΐδης

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 04/10, στις 22:00

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει με ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά με ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Ant1, Παρασκευή 04/10, στις 22:30

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Μια σάτιρα της ζωής στη σύγχρονη Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά από διαφορετικές ιστορίες με κεντρικό γνώμονα το σεξ.

Παρακολουθούμε πολλά και διαφορετικής κουλτούρας και κοινωνικής τάξης ζευγάρια, και τη σχέση τους με το σεξ σε παράλληλες ιστορίες, που έχουν ως επίκεντρο δράσης την Αθήνα.

Στα πρόθυρα της νέας χιλιετίας, με φόντο την ταραχώδη αθηναϊκή μητρόπολη και την αβέβαιη προοπτική ενός νέου κόσμου, φαινομενικά άσχετες ιστορίες για το σεξ και την έλλειψή του, μπλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους.

Με άξονα το σύνθετο και διαχρονικό θέμα των ανθρώπινων σχέσεων και τις λεπτές περιπλοκές της σεξουαλικής επιθυμίας, ανυποψίαστοι και εντελώς άσχετοι χαρακτήρες -από καταπιεσμένες νοικοκυρές μέχρι ανασφαλείς καριερίστες αλλά και γκέι ή στρέιτ άντρες με περιέργεια- μπλέκονται σε ένα μεγάλο ερωτικό χάος με απρόβλεπτες επιπλοκές.

Το σεξ είναι παντού, και μέσα από τον μεγεθυντικό φακό του εκθαμβωτικού καλειδοσκόπιου της οικειότητας, υπάρχει πάντα λίγο από κάτι για τον καθένα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το “ασφαλές σεξ”;

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μιχάλης Ρέππας, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς

*Alpha, Παρασκευή 04/10, στις 22:30

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ 

Δράσης – Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής.

Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται.

Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο, η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Ant1, Παρασκευή 04/10, στις 00:30

«24 Ώρες Προθεσμία» (2017) σκηνοθεσία Μπράιαν Σμριτζ

Περιπέτεια – Ο Τράβις Κόνραντ, ένας πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, αγωνίζεται να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας και του γιού του.

Ένας παλιός του συνάδελφος του κάνει μια δελεαστική πρόταση, με μεγάλο οικονομικό όφελος: να αναλάβει μια επικίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί ακριβώς σε 24 ώρες.

Ο Τράβις θα δεχθεί την πρόταση αλλά λίγο πριν ολοκληρώσει την αποστολή του θα γίνει αντιληπτός, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από την Interpol. Και ενώ νομίζει ότι όλα τελείωσαν, ξυπνάει στο τραπέζι μια χειρουργικής αίθουσας…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Πολ Άντερσον, Ρούτγκερ Χάουερ

*Star, Παρασκευή 04/10, στις 00:45

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Παρασκευή 04/10, στις 00:45

«Ηλέκτρα» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Περιπέτεια – Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς.

Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή.

Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ, Κρίστεν Ζιεν, Μπομπ Σαπ, Κρις Άκερμαν, Κόλιν Κάνιγκαμ, Μαρκ Χιουγκτον, Λόρα Γουάρντ

*Skai, Παρασκευή 04/10, στις 01:00

«Thor: Ragnarok» (2017) σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios, δύο χρόνια μετά τη μάχη της Σοκόβια ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί.

Όταν όμως η προφητεία για την έλευση του Ragnarok, που προβλέπει την καταστροφή του πλανήτη Άσγκαρντ από την εκδικητική υπερδύναμη της αδίστακτης Hela, αρχίζει να επαληθεύεται, ο Thor πρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη άμεσα. Πρώτα όμως θα πρέπει να βγει νικητής από μια θανάσιμη μονομαχία ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή, τον απίθανο Hulk.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς.

*Star, Παρασκευή 04/10, στις 02:15

«Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» (1994) σε σκηνοθεσία Νηλ Τζόρνταν

Τρόμου Φαντασίας – Ισπανική Λουιζιάνα 1791.
Ο Λούις ντε Πουά ντου Λακ (Μπραντ Πιτ), ιδιοκτήτης φυτείας στη Νέα Ορλεάνη, έχει χάσει την όρεξή του για τη ζωή από τότε που πέθανε η σύζυγός του που ήταν έγκυος στο παιδί του. Η γνωριμία του με τον Λεστάτ (Τομ Κρουζ) θα καθορίσει τη μοίρα του. Διότι ο Λεστάτ, που είναι βρικόλακας, του προσφέρει την ευκαιρία να γίνει ένα πλάσμα της νύχτας, να γίνει και ο ίδιος βρικόλακας, δηλαδή αθάνατος νεκρός ανάμεσα στους ζωντανούς, με υπερφυσικές ικανότητες και… ακόρεστη δίψα για αίμα!

Ο Λούις δέχεται, όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιεί πως τελικά δεν είναι ικανοποιημένος από τον καινούριο τρόπο ζωής του, αρνούμενος να πίνει ανθρώπινο αίμα…

Ο Λούις αισθάνεται ενοχές για τη φύση του. Δεν διαθέτει την κυνικότητα και την υπεροψία του Λεστάτ και γι’ αυτό έχει μετανιώσει για την επιλογή του να γίνει βρικόλακας.

Η εξομολόγηση των πιο μύχιων σκέψεών του στον ρεπόρτερ Μαλόϊ (Κρίστιαν Σλέϊτερ) αποπνέει μια αδιεξοδική μοναξιά, αφού είναι δέσμιος μιας μοίρας, που μόνο πίκρα πια του προσφέρει.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ, Αντόνιο Μπαντέρας, Στίβεν Ρία, Κρίστιαν Σλέιτερ, Κίρστεν Ντανστ.

*Star, Παρασκευή 04/10, στις 02:30