11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Σχέδιο Διάσωσης» (2022) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σίλβερμαν, Ρέιμοντ Σ. Πέρσι

Κωμωδία – Η Απ και ο Εντ είναι αδέλφια και φλάμελ – αξιαγάπητα χνουδωτά ζώα στο σχήμα του ντόνατ – που ζουν σε ένα νησί των Γκαλαπάγκος το 1835.

Ο Εντ, είναι γκρινιάρης, απαισιόδοξος και θέλει απεγνωσμένα να μοιάζει με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Αντιθέτως, η Απ είναι έξω καρδιά και δημιουργεί συνέχεια το χάος, γεγονός που την καθιστά ως αουτσάιντερ.

Όταν οι αυθόρμητες πράξεις της Απ καταλήγουν να καταστρέψουν τις προετοιμασίες του επικείμενου Φεστιβάλ των Λουλουδιών, η Απ και ο Εντ εξορίζονται.

Ακάθεκτη όμως η Απ οδηγεί τον Εντ στην άλλη άκρη του βουνού στην απαγορευμένη ζώνη σε αναζήτηση θαυμάσιων λουλουδιών ώστε τα υπόλοιπα φλάμελ να τους επιτρέψουν να συμμετέχουν και πάλι στο Φεστιβάλ.

Εκεί, προς έκπληξή τους, ανακαλύπτουν ένα μεγάλο μυστηριωδώς φωτεινό λουλούδι, το οποίο ανθίζει και με ένα μαγικό τρόπο καταπίνει την Απ και τον Εντ.

Οι δυο τους πέφτουν μέσα σε μία πολύχρωμη πύλη χρόνου και καταφθάνουν σε ένα σπίτι της σύγχρονης Σανγκάης.

Με τις Φωνές των : Τάνια Παλαιολόγου (Απ), Γιώργος Σκουφής (Εντ), Φοίβος Ριμένας (Κλάρενς), Στέλιος Ψαρουδάκης (Κάρολος Δαρβίνος), Βασίλης Μήλιος (Γουόλι), Τζίνη Παπαδοπούλου (Μάλι), Σωτήρης Δούβρης (Μπέρνι), Γιάννης Στεφόπουλος (Χος), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Ντότι), Χρυσούλα ΠαπαδΑπούλου (Άλμα), Χρήστος Θάνος (Τζέπσον) Τραγούδησαν οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σωτήρης Δούβρης, Γιάννης Στεφόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χρήστος Θάνος

*Star, Σάββατο 05/10, στις 21:00

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Mega, Σάββατο 05/10, στις 21:00

«Τα Καλύτερά μας Χρόνια» (1973) σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Ρομαντικό δράμα – Μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στην περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1950, με φόντο την αμερικανική ζωή σε εποχές εξωτερικού πολέμου, εγχώριας ευημερίας και παράνοιας της εποχής Μακ Κάρθι στο Χόλιγουντ.

Η Κέιτι Μορόσκι είναι μια ιδεαλίστρια, σφιγμένη και λάτρης του Στάλιν, πολιτική ακτιβίστρια. Ο Χάμπελ Γκάρντινερ είναι ένας άνετος, αθλητικός, Αμερικανός τύπος και ταλαντούχος συγγραφέας.
Βλέπουμε τις διαφορετικές προσωπικότητές τους να επηρεάζουν τη σχέση τους και πώς τα καταφέρνουν παρά τις διαφορές τους.

Παίζουν: Μπάρμπρα Στράιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπράντφορντ Ντίλμαν, Λόις Τσάιλς, Πάτρικ Ονίλ

*ΕΡΤ2, Σάββατο 05/10, στις 21:00

«Ghostbusters: Afterlife» (2021) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Κωμωδία Μυστηρίου Περιπέτεια – Χωρίς επιλογές και χρήματα, η ανύπαντρη μητέρα Κάλι φτάνει στη μικρή πόλη Σάμερβιλ της Οκλαχόμα, μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά της, τη Φοίβη και τον Τρέβορ. Και τώρα, δεν υπάρχει επιστροφή. Καθώς η οικογένεια προσπαθεί να εγκατασταθεί στο ερειπωμένο σπίτι του εκκεντρικού μακαρίτη πατέρα της Κάλι, απροσδόκητα μυστικά κρυμμένα σε κοινή θέα, μυστηριώδης εξοπλισμός και ένα παράξενο όχημα που σαπίζει στον αχυρώνα φαίνεται να σχετίζονται με την αινιγματική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και με κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: το ξεχασμένο από καιρό περιστατικό με το Stay-Puft Marshmallow Man στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980.

Όμως δεν έχει υπάρξει ούτε μία εμφάνιση φαντασμάτων μετά τα παράξενα γεγονότα του Γκόστμπαστερς 2 (1989).
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Θα μπορέσει η Φοίβη να συνδέσει τις τελείες, να δώσει φωνή στον παππού της και να ανακαλύψει τη σχέση της οικογένειας με τους αυθεντικούς Γκόστμπαστερς (1984);

Παίζουν: Κάρι Κουν, Φιν Γουλφχάρντ, Μακίνα Γκρέις, Πολ Ραντ, Ανι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 05/10, στις 21:50

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Σάββατο 05/10, στις 22:00

«Θεέ μου, τι σου κάναμε;» (2014) σε σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Κωμωδία – Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ, είναι ένα ζευγάρι, που μεγάλωσαν τις τέσσερις κόρες τους με αυστηρές καθολικές αρχές και με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο.

Όμως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες κόρες των Βερνέιγ, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Όταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους!

Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σάρλ κατάγεται από την Αφρική. Όταν ο Κλοντ και η Μαρί καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και τη θεότρελη οικογένειά του, αντιλαμβάνονται αμέσως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα είχαν φανταστεί…

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρέντρικ Μπελ, Ελοντί Φοντάν.

*Star, Σάββατο 05/10, στις 23:00

«Οι Καλύτεροι Εχθροί Μου» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπιν Μπίσελ

Δράμα – Τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών διεκδικούνται σε έναν αγώνα, που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Βρισκόμαστε στην πόλη Ντούραμ της Βόρειας Καλορίνας, το 1971.

Φωτιά ξεσπά σε ένα σχολείο που προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά Αφροαμερικανών, με αποτέλεσμα να τεθεί το θέμα να υπάρξουν κοινά-μεικτά σχολεία στο εξής.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία επικεντρώνεται στην απίθανη σχέση της Αν Άτγουοτερ, μιας τολμηρής έγχρωμης ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον Σ.Π Έλις, έναν τοπικό μεγαλοπαράγοντα, που τυχαίνει να είναι και ηγέτης της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν.

Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Σαμ Ρόκγουελ, Γουές Μπέντλεϋ, Μπαμπού Σισέι, Αν Χες, Νικολας Λόγκα

*ΕΡΤ1, Σάββατο 05/10, στις 00:00

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Σάββατο 05/10, στις 00:45

«Η Συμμορία των Μάγων 2» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Περιπέτεια – Έναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά τους θεάματα σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι μάγοι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα, που ελπίζουν θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο άνδρας πίσω από τα κόλπα τους είναι ο Ουόλτερ Μέιμπρι, ένα παιδί-θαύμα του τεχνολογικού κόσμου, που αναγκάζει τους Καβαλάρηδες να σχεδιάσουν την πιο απίθανη ληστεία τους μέχρι τώρα. Η μόνη τους ελπίδα είναι να καταφέρουν ένα τελευταίο, φαινομενικά αδύνατο κόλπο για να καθαρίσουν το όνομά τους και να αποκαλύψουν τον σατανικό εγκέφαλο πίσω από όλα…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Λίζι Κάπλαν, Μαρκ Ράφαλο, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο.

*Star, Σάββατο 05/10, στις 01:15

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο επικελευστής Μάικλ Ναντζ έχει μόλις επιστρέψει από μία αποστολή στο Ιράκ, η οποία δεν πήγε καθόλου καλά. Έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από τον στρατό, μια μαζική εξωγήινη εισβολή, όμως, θα την αναβάλει.
Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν για τεκμηριωμένες επιθέσεις UFO σε όλο τον κόσμο, από το Μπουένος Άιρες, της Σεούλ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Στο 2011 όμως η Γη δέχεται επίθεση από τρομακτικές δυνάμεις που καταστρέφουν μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Στο Λος Άντζελες θα δοθεί η τελική επική μάχη αφού μετατρέπεται στο τελευταίο οχυρό της ανθρωπότητας..
Όλα είναι πλέον στα χέρια του Ναντζ και της επίλεκτης ομάδας του να νικήσουν ένα εχθρό που όμοιό του δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Μάικλ Πένια, Νι Γιο, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Γουίλ Ροθχαρτ , Τζιμ Παρακ, Τζίνο Άντονι Πέσι

*Mega, Σάββατο 05/10, στις 01:40

«Paranormal Activity: Next of Kin» (2021) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γιούμπανκ

Μυστηρίου Τρόμου – Ένας δημιουργός ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη Margot, καθώς κατευθύνεται σε μια απομονωμένη κοινότητα Amish με την ελπίδα να γνωρίσει και να μάθει για τη μητέρα της που χάθηκε από καιρό και την ευρύτερη οικογένειά της. Μετά από μια σειρά από περίεργα περιστατικά και ανακαλύψεις, σύντομα συνειδητοποιεί ότι αυτή η κοινότητα που τους καλωσόρισε στο σπίτι τους μπορεί να κρύβει κάτι κακό…

Παίζουν: Έμιλυ Μπάντερ, Ρόλαντ Μπακ ΙΙΙ, Νταν Λίπερτ, Τομ Νοβίτσκι

*Alpha, Σάββατο 05/10, στις 02:15