9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι Κυριακές είναι για ταινίες!

«Η Ρέιτσελ Παντρεύεται» (2008) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Δραματική Ρομαντική – Όταν η Κιμ επιστρέφει στο πατρικό της για το γάμο της αδελφής της Ρέιτσελ, φέρνει μαζί της ένα μακρύ ιστορικό προσωπικών κρίσεων, οικογενειακών συγκρούσεων και τραγωδιών.

Η πλούσια παρέα φίλων και συγγενών του νυφικού ζευγαριού έχει συγκεντρωθεί για ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο γλεντιού, μουσικής και αγάπης, αλλά η Κιμ -με τις καυστικές ατάκες της και το ταλέντο της στο δράμα-βόμβα- είναι ο καταλύτης των εντάσεων που υποβόσκουν εδώ και καιρό στην οικογενειακή δυναμική.

Γεμάτο με τους πλούσιους και εκλεκτικούς χαρακτήρες που παραμένουν σήμα κατατεθέν των ταινιών του Τζόναθαν Ντέμι, στο «Η Ρέιτσελ παντρεύεται» ζωγραφίζει ένα ειλικρινές, οξυδερκές και μερικές φορές ξεκαρδιστικό οικογενειακό πορτρέτο.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Ντέμπρα Ουίνγκερ, Μπιλ Ίρβιν, Μάθερ Ζίκελ, Ανίσα Τζορτζ, Σεμπάστιαν Σταν, Ρόζλιν Ραφ, Αν Ντήβερ Σμιθ, Ανα Λι Ασφορντ, Ταμίρα Γκρει, Κουίνσι Τάιλερ Μπέρνστιν

*ΕΡΤ2, Κυριακή 06/10, στις 20:45

«Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος» (2021) σκηνοθεσία Γουίλ Σάρπε

Δραματική – Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει παντοτινά η άποψη του κοινού για τις γάτες.

Ξεκινώντας από 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα «ηλεκτρικά φορτισμένα» μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

Παίζουν: Μπενεντικτ Κάμπερμπατς, Κλερ Φόι, Αντρεα Ράιζμπορο

*ΕΡΤ3, Κυριακή 06/10, στις 22:30

«Sully» (2016) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δραματική – Η δραματική ιστορία της ζωής του Καπετάνιου Τσέσλι ‘Σάλι’ Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο disabled τζετ στον Ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

Πέρα όμως από το σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του jumbo jet στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, η ταινία περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχήσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ααρον Εκχαρτ, Λόρα Λίνεϊ, Ανα Γκαν, Όοταμ Ριζερ, Χολτ μακ Κάλανι, Τζέμι Σέρινταν, Τζέρι Φεράρα.

*Star, Κυριακή 06/10, στις 23:30

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Κυριακή 06/10, στις 00:00

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 06/10, στις 00:15

«Μετά» (2019) σκηνοθεσία Τζένι Γκέιτζ 

Δραματική Ρομαντική – Μία επιμελής φοιτήτρια, αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα, η Τέσσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον.

Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της.

Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo.

Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε – μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια.

Καθώς η Τέσσα βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα .

Ανακαλύπτει μία φωνή και ένα εσωτερικό πάθος που δεν ήξερε καν ότι είχε και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν τον Χάρντιν και η ζωή της… ΜΕΤΑ

Παίζουν: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς-Τίφιν, Καντίγια Ρεντ Θάντερ, Ντύλαν Άρνολντ, Σέιν Πολ ΜακΓκι, Σάμιουελ Λάρσεν.

*Star, Κυριακή 06/10, στις 01:30

«Thor: Ragnarok» (2017) σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios, δύο χρόνια μετά τη μάχη της Σοκόβια ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί.

Όταν όμως η προφητεία για την έλευση του Ragnarok, που προβλέπει την καταστροφή του πλανήτη Άσγκαρντ από την εκδικητική υπερδύναμη της αδίστακτης Hela, αρχίζει να επαληθεύεται, ο Thor πρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη άμεσα. Πρώτα όμως θα πρέπει να βγει νικητής από μια θανάσιμη μονομαχία ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή, τον απίθανο Hulk.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς.

*Alpha, Κυριακή 06/10, στις 01:15

«Τρελές διακοπές σε τέσσερις τροχούς» (2006) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Τα σχέδια για διακοπές στη Χαβάη της οικογένειας Μονρό χαλάνε, όταν ο διευθυντής του πατέρα Μονρό του λέει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθεί στο Κολοράντο για δουλειές την ίδια περίοδο. Ο Μπομπ Μονρό αποφασίζει να συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του με τροχόσπιτο μέχρι το Κολοράντο,όπου τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια παράξενη κοινότητα κατασκηνωτών.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σέριλ Χεινς, Κρίστιν Τσενγουέθ, Τζο Τζο, Τζεφ Ντάνιελς, Άλεξ Φέρις, Μπράιαν Μάρκινσον, Κίρστεν Άλτερ, Ρομπ Λαμπέλ, Ρίτσαρντ Ιαν Κοξ, Έρικα Σαι Γκαϊρ, Μπράιαν Χόου, Τόνι Χέιλ, Γουιλ Αρνέτ, Κλοη Σονενφελντ, Τζος Χατσερσον

*Mega, Κυριακή 06/10, στις 02:30

«Μισοτελειωμένες Δουλειές» (2015) σκηνοθεσία Κεν Σκοτ

Κωμωδία – Ο Νταν Τρανκμαν (Βινς Βόιν) κουράστηκε να εργάζεται για την αντιπαθή αφεντικίνα του (Σιένα Μίλερ), παραιτείται και ιδρύει τη δική του ανταγωνιστική εταιρεία πωλήσεων ορυκτών.

Στην ομάδα του θα προσλάβει έναν συνεργάτη που θα έφευγε από την εταιρεία (Τομ Γουίλκινσον) και έναν ανόητο υποψήφιο πωλητή (Ντέιβ Φράνκο).

Μετά από ενάμιση χρόνο προσπαθειών και αγωνίας, μια πολλά υποσχόμενη συμφωνία εμφανίζεται στον ορίζοντα.

Στη συνέχεια όμως, οι πελάτες κάνουν πίσω και αυτό χάρη στην πρώην αφεντικίνα του Νταν.

Ο Νταν και η ομάδα του είναι αποφασισμένοι να σώσουν τη συμφωνία, έτσι πετάνε για τη Γερμανία, για να λύσουν το πρόβλημα.

Σύντομα, όμως, το ταξίδι τους θα βγει εκτός ελέγχου, αφού τους περιμένουν εξωφρενικά εμπόδια: ένας τεράστιος καυγάς στο Oktoberfest, φρικτά ξενοδοχεία, λάθος οδηγίες gps, ακόμα και ένα παγκόσμιο φεστιβάλ αφιερωμένο στα φετίχ.

Θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί και να σώσουν την εταιρεία τους;

Παίζουν: Βινς Βον, Ντέιβ Φράνκο, Τομ Γουίλκισον, Κεν Σκοτ, Σιένα Μίλερ, Τζέιμς Μάρστεν, Νικ Φροστ, Τζουν Ντάιαν Ραφαέλ, Μελίσα Μακμίκιν, Μπρίττον Σέαρ, Ούβε Οχσενκνεχτ

*Skai, Κυριακή 06/10, στις 02:30