10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ο Ένας και Μοναδικός Τζίμι Γκριμπλ» (2000) σκηνοθεσία Τζον Χέϊ

Δραματική Κομεντί – Ο Τζίμι Γκριμπλ είναι ένα ντροπαλό αγόρι από το Μάντσεστερ. Όλα του μοιάζουν στραβά, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριμπλ ονειρεύεται να γίνει καλός ποδοσφαιριστής – αν ήταν, η ζωή θα ήταν εύκολη.

Θα έβρισκε ένα ωραίο κορίτσι, δεν θα τον πείραζαν στο σχολείο, και αν ήταν πραγματικά καλός, μπορεί να του προσφερόταν ακόμη και θέση μαθητείας στην ομάδα του, τη Σίτι.

Αλλά ο Τζίμι είναι άχρηστος στο ποδόσφαιρο. Μια μέρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για τον Τζίμι, τον επιλέγουν να παίξει για την ομάδα του σχολείου του και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ, αποκτά αυτοπεποίθηση και φωτίζει τις ζωές των γύρω του.

Παίζουν: Λιούις Μακκένζι, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρέι Γουίνστον, Μπόμπυ Πάουερ, Τζίνα Μακ κι, Μπεν Μίλερ, Τζέιν Λάποτερ, Τζον Χένσο, Μάικλ Τζ. Τζάκσον

*Open, Τρίτη 08/10 21:00

«Ο Διάσημος Κλέφτης» (2021) σκηνοθεσία Μάρτιν Οουεν

Περιπέτεια – Ο Όλιβερ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο.

Παίζουν: Ντομινίκ Ντι Τομάσο, Λίνα Χέντεϊ, Μάικλ Κέιν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 08/10 21:00

«Ο Παράδεισος Είναι Αληθινός» (2014) σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Δραματική – Ο μικρός Κόλτον περνάει διαμέσου μιας εμπειρίας που τον φέρνει μισό σκαλί από τον θάνατο. Προς έκπληξη των γονιών του, Τοντ και Σόνια, ο μικρός ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο κι εξιστορεί με λεπτομέρειες το απίθανο του ταξίδι, σε μίξη με την παιδική του αθωότητα. Μάλιστα, θυμάται πλέον γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γέννηση του, γεγονότα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει υπό κανονικές συνθήκες.

Παίζουν: Γκρεγκ Κινίαρ, Κέλι Ράιλι, Κόνορ Κόρουμ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 08/10 23:00

«Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Τρίτη 08/10 23:15

«Η Νύμφη του Νερού» (2020) σκηνοθεσία Κριστιάν Πέτζολντ

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Η Ουντίν είναι ιστορικός, και εργάζεται ως ξεναγός σε μουσείο του Βερολίνου. Η ανέμελη ομορφιά της συνδυάζεται με τον τρόπο που μεταδίδει τις γνώσεις της πάνω στην πόλη, μια μητρόπολη χτισμένη πάνω σε βάλτους.

Ολοένα όμως και το βλέμμα της καρφώνεται στην παρακείμενη καφετέρια, για να δει αν αυτός είναι εκεί. Όταν όμως αυτός, ο Γιόχαν, έρχεται η ώρα του για να φύγει, ο κόσμος της Ουντίν καταρρέει.

Η μαγεία χάνεται, και ο αρχαίος μύθος που συνοδεύει το όνομα της γίνεται πραγματικότητα. Πλέον, πρέπει να σκοτώσει αυτόν που την πρόδωσε και να επιστρέψει στο νερό…

Παίζουν: Πάουλα Μπιρ, Φρανκ Ρογκόφσκι, Μαριάμ Ζαρί, Τζέικομπ Μάτσενζ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 08/10 00:00

«The Equalizer» (2014) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον στο ρόλο ενός “εξαϋλωμένου άγγελου” ονόματι Ρόμπερτ Μακόλ, διαβάζει μυθιστορήματα μεγάλων συγγραφέων, φιλοδοξώντας να φτάσει τα 100 στον αριθμό για να ολοκληρώσει την προσωπική του αποστολή, με ελάχιστες πρακτικές ανάγκες αλλά και εξαφανισμένη ταυτότητα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ζει μια μοναχική ζωή.

Ζει σε ένα απολυτά λιτό διαμέρισμα, εργάζεται στο τοπικό πολυκατάστημα με εργαλεία και περνά τις άυπνες νύχτες του διαβάζοντας κλασική λογοτεχνία στο κοντινό καφέ, παρέα με εργάτες και περιπλανώμενες πόρνες.

Βάζει τα δυνατά του να απωθήσει από το μυαλό του εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν του. Όταν, όμως η Tέρι (Γκρέις Κλόι Μορέτζ), μια νεαρή κοπέλα που έχει καταντήσει υποχείριο σκληρών Ρώσων μαφιόζων, καταλήγει βάναυσα χτυπημένη από τον προαγωγό της στο νοσοκομείο, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσιγγκτον, Μάρτον Τσοκας, Κλόη Γκρέις Μόριτζ, Ντείβιντ Χαρμπορ, Χέϊλι Μπενετ, Μπιλ Πουλμαν, Μελίσα Λίο.

*Mega, Τρίτη 08/10 00:20

«Αόρατη Κλωστή» (2017) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Αντερσον

Δραματική, ρομαντική – Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.

Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς, Καμίλα Ράδερφορντ, Λούζα Ρίχτερ, Ντίνα Νίκολσον, Τζίνα Μακ Κη, Φίλιπ Φρανκς, Τζούλι Βολόνο

*Skai, Τρίτη 08/10 01:00

«Τρέλες με τη Γυναίκα μου» (1986) σκηνοθεσία Φίλιππος Φυλακτός 

Κωμωδία – Μια μεσόκοπη επιστρέφει από την Αμερική και μένει στο σπίτι της νιόπαντρης κόρης της. Εκεί δυναμιτίζει το κλίμα με τις φεμινιστικές της απόψεις και βάζει σε κίνδυνο την ευτυχία του ζευγαριού.

Παίζουν: Καίτη Παπανίκα,Σπεράντζα Βρανά,Κώστας Καραγιώργης

*Open, Τρίτη 08/10 01:15

«Ο νόμος της νύχτας» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Δράμα Δράσης  – Στη δεκαετία του 1920 εξαιτίας της ποτοαπαγόρευσης επικρατεί η παρανομία, τα ναρκωτικά, η διαφθορά, το παράνομο εμπόριο όπλων και ποτών, γκάνγκστερ αλλά και διεφθαρμένοι αστυνομικοί. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου αστυνομικού της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής, εντελώς διαφορετικό από την αυστηρή ανατροφή του, που πήρε από την οικογένειά του.

Έχοντας ήδη κάνει πολλές μικροκλοπές και απάτες, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της πόλης. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή και τα προνόμια της παράνομης ζωής του. Όμως το να ζεις στο σκοτάδι έχει μεγάλο τίμημα. Πρόκειται για την τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του Μπεν Άφλεκ.

Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Ελ Φάνινγκ, Μπρένταν Γκλίσον, Κρις Μεσίνα, Σιένα Μίλερ, Ζόε Σαλντάνα, Κρις Κούπερ, Τίτους Βέλινερ, Κλαρκ Γκρεγκ, Κρις Σάλιβαν, Μαξ Κασέλα

*Star, Τρίτη 08/10 01:30

«Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου» (2020) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο

Αστυνομική  Κωμωδία – Δύο παραγωγοί ταινιών πρέπει να επιστρέψουν χρήματα που χρωστάνε, και δημιουργούν μια ταινία με σκοπό να σκοτώσουν τον πρωταγωνιστή που είναι και παλιός αστέρας του σινεμά και να πάρουν λεφτά από την ασφάλεια για τον θάνατο του ηθοποιού.

Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο να το καταφέρουν καθώς ο ηθοποιός φαίνεται ότι δεν μπορεί να πεθάνει με κανένα από τα τεχνάσματα που του στήνουν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς, Σερίλ Λι Ραλφ

*Alpha, Τρίτη 08/10 01:30