9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιες ταινίες θα παρακολουθήσουμε απόψε;

«Palais Royal!» (2005) σκηνοθεσία Βαλερί Λεμερσιέ

Κομεντί – Με το θάνατο του μονάρχη ενός γαλλόφωνου κρατιδίου η Αρμέλ, λογοθεραπεύτρια στο επάγγελμα αλλά και σύζυγος του διαδόχου, γίνεται απρόσμενα βασίλισσα. Μη νιώθοντας άνετα με το πρωτόκολλο, αποτυγχάνει αρχικά στα καθήκοντά της, για να καταπλήξει στη συνέχεια τη ζηλόφθονη αυλή με τη δημοτικότητά της.

Παίζουν: Βαλερί Λεμερσιέ, Κατρίν Ντενέβ, Λαμπέρ Ουίλσον, Μισέλ Ομόν, Ντενίς Πονταλιντίς, Ματίλντ Σενιέ, Ζιλμπέρ Μελκί, Ζιζέλ Κασαντέσους, Μισέλ Βιλερμόζ

*Open, Τετάρτη 09/10 στις 21:00

«Εντιμότατοι Διαρρήκτες» (2009) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Αστυνομική Περιπέτεια – Ο Κιθ Ρίπλεϊ είναι ένας βετεράνος, έμπειρος κλέφτης, που ζει σύμφωνα με τον «ιερό» κώδικα των κλεφτών: «κάνε σωστά τη δουλειά, προστάτευσε πάντα τον συνεργάτη σου, μη δειλιάσεις και προς Θεού, ποτέ μα ποτέ μη συνεργαστείς με την αστυνομία». Το νέο σχέδιο του Κιθ είναι να βάλει στο χέρι τα δύο τελευταία αυθεντικά, πολύτιμα διακοσμητικά, ρώσικα αυγά Faberge, τα οποία φυλάσσονται με ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος του στη ρώσικη μαφία, που δεν ξεχνά ποτέ.

Για την πολύπλοκη αυτή ληστεία συνεργάζεται με τον «συνάδελφο» Τζακ, έναν νεαρό, φιλόδοξο κλέφτη αλλά και με την πανέμορφη και παράλληλα πανέξυπνη, Άλεξ. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που κάποιος, ή κάποια, σπάει τον κώδικα.  Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια, λέει η παροιμία, τελικά όμως ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν κλέφτη..

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ράντα Μίτσελ, Ρέιντ Σερμπεντζίγια, Ρόμπερτ Φόρστερ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 09/10 στις 23:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Κιάνου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν, Ντην Γουίντερς, Ιαν Μακ Σέιν, Λάνς Ρέντικ, Τζον Λεγκουιζαμο, Μπρίτζετ Ρήγκαν, Κηθ Ζαρντίν, Αντρια΄να Παλίσι

*Star, Τετάρτη 09/10 στις 23:15

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέϊ

Δράσης Κωμωδία – O Mάικ Λόουρι (Γουίλ Σμιθ) και ο Μάρκους Μπένετ (Μάρτιν Λώρενς) επιστρέφουν 8 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ως επικεφαλείς στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι, για να εξιχνιάσουν μία υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”.

Η έρευνα τούς οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ (Γκαμπρειλ Γιούνιον), την αδελφή του Μάρκους..

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέι, Ζορντί Μολά, Πήτερ Στορμαρ, Τζο Παντολιάνο, Μάικλ Σάνον, Γιον Σέντα, Ότο Σαντσεζ, Χένρι Ρόλινς, Ρέι Χερνάντεζ

*Mega, Τετάρτη 09/10 στις 00:20

«Annette» (2021) σκηνοθεσία Λέος Κάραξ

Δραματική Ρομαντική – Ένας αντισυμβατικός και αυτοκαταστροφικός stand-up κωμικός, ο Χένρι και μια διεθνούς φήμης σοπράνο, η Ανν ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα μυστηριώδες κοριτσάκι μ’ ένα ξεχωριστό πεπρωμένο, την Ανέτ.
Τα παρακαλλιτεχνικά media των ΗΠΑ κάνουν πάρτι με το αταίριαστο ζευγάρι και δίνουν ρέστα όταν γεννιέται η κόρη τους Ανέτ, που εμφανίζεται ως μαριονέτα-καταλύτης ταυτόχρονα με τα πρώτα νεφελώδη σημάδια στη σχέση τους.

Όλα θα καταρρεύσουν, όταν η καριέρα του Χένρι παίρνει την κάτω βόλτα.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Άνταμ Ντράιβερ, Ντιβάιν μακΝταόυελ, Σάιμον Χελμπεργκ, Αντζέλ, Νατάλια Λαφορκέιντ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 09/10 στις 00:30

«Το Τσακάλι» (1997) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον-ΤζόουνςΑστυνομική Δράσης – Όταν ο Κάρτερ Πρέστον (Σίντεϊ Πουατιέ), διευθυντής του FBI και η Βαλεντίνα Κόσλοβα (Ντάιαν Βενόρα), αξιωματικός της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, συλλαμβάνουν έναν κακοποιό, με σημαντική θέση στους κόλπους της Ρωσικής Μαφίας, ο αδελφός του τελευταίου ορκίζεται εκδίκηση.

Έτσι, προσλαμβάνει το «Τσακάλι» (Μπρους Γουίλις), έναν ψυχρό επαγγελματία δολοφόνο, για να δολοφονήσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ.

Οι πράκτορες του FBI υποπτεύονται πως ο στόχος δεν είναι άλλος από τον διευθυντή τους. Έτσι έρχονται σ’ επαφή με την Ιζαμπέλα (Ματίλντα Μέι), μια κοπέλα – πρώην τρομοκράτη της ΕΤΑ και τον Ντέκλαν Μαλκουίν (Ρίτσαρντ Γκιρ), πρώην μέλος του ΙRA, που τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης.

Ο τελευταίος αποφασίζει να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το «Τσακάλι» με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ένα αδίστακτο κυνηγητό αρχίζει…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Γκηρ, Σίντεϊ Πουατιέ, Μάικλ Κέιτον τζ., Ντίανα Βενόρα, Ματίλντα Μέι, Τζ.Κ. Σίμονς, Τζακ Μπλακ, Λάρι Κιγκ, Λέσλι Φίλιπς, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Skai, Τετάρτη 09/10 στις 01:00

«Άλλος για τον Παράδεισο» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Σιμονετάτος

Κωμωδία – Ένας τίμιος υπαλληλάκος πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος την ημέρα που είναι να πάρει προαγωγή και πηγαίνει στον παράδεισο μαζί με έναν περιθωριακό τύπο. Από δω και πέρα αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα κωμικά γεγονότα.

Παίζουν: Ντίνο Ηλιόπουλο Μανώλης Δεστούνης Ν.Ρίζος Β.Αδριανό Κ.Καραγιώργης

*Open, Τετάρτη 09/10 στις 01:15

«Δόκτωρ Ύπνος» (2019) σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν

Μυστηρίου Τρόμου – Εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Όμως αυτή «διαλύεται» όταν συναντά την Άμπρα, μία θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως “λάμψη”.

Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη, τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat, αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι.

Παίζουν: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Κάιλι Κάραν, Ζαν ΜακΚλάρνον, Κλιφ Κέρτις.

*Star, Τετάρτη 09/10 στις 01:30

«Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου» (2020) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο

Αστυνομική  Κωμωδία – Δύο παραγωγοί ταινιών πρέπει να επιστρέψουν χρήματα που χρωστάνε, και δημιουργούν μια ταινία με σκοπό να σκοτώσουν τον πρωταγωνιστή που είναι και παλιός αστέρας του σινεμά και να πάρουν λεφτά από την ασφάλεια για τον θάνατο του ηθοποιού.

Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο να το καταφέρουν καθώς ο ηθοποιός φαίνεται ότι δεν μπορεί να πεθάνει με κανένα από τα τεχνάσματα που του στήνουν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρτς, Σέριλ Λη Ραλφ, Κειτ Καζμαν, Έντι Γκρίφιν

*Alpha, Τετάρτη 09/10 στις 02:00