Σήκωσε καταθέσεις εκατοντάδων συγχωριανών του και έγινε… καπνός

Το ποσό της απάτης που φέρεται να πραγματοποίησε υπάλληλος των ΕΛΤΑ αγγίζει τις 300.000 ευρώ

Φτερά έκαναν καταθέσεις ύψους τουλάχιστον 300.000 ευρώ κατοίκων της περιοχή του Ευρωπού Κιλκίς, αφού όπως διαπιστώθηκε υπάλληλος των ΕΛΤΑ που είχε τα βιβλιάριά τους για να τους εξυπηρετεί, είχε κάνει αναλήψεις ποσών, αφήνοντας άναυδους πολλούς από τους συνταξιούχους μικροκαταθέτες όταν αντίκρισαν το λειψό υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Σύμφωνα με το eidisis.grη απάτη διαπιστώθηκε όταν ένας εκ των καταθετών πήγε σε τράπεζα και είδε ότι έλειπαν αρκετές χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό του.

Άμεσα ενημέρωσε τόσο την τράπεζα όσο και συγχωριανούς του που με τη σειρά τους διαπίστωσαν και αυτοί σοκαρισμένοι ότι έλειπαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Η τράπεζα έχει ενημερώσει ότι οι απώλειες στους λογαριασμούς των μικροκαταθετών θα καλυφθούν, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε και τον δήμαρχο της περιοχής Κώστα Σιωνίδη, ο οποίος ζήτησε σχετική ενημέρωση.

Στην παρούσα φάση γίνεται έλεγχος στις κινήσεις λογαριασμού όσων καταθετών εξαπατήθηκαν, ενώ το τοπικό μέσο στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως το περιβάλλον του υπαλλήλου ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει τίποτα περί απάτης και πως θα αποδειχθεί ότι είναι αθώος.

Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μανιώδης παίχτης τυχερών παιγνίων, ενώ την ίδια ώρα οι μικροκαταθέτες ετοιμάζονται να κινηθούν και νομικά, ανεξάρτητα περί διαβεβαιώσεων από πλευράς της τράπεζας.