12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Λέξεις που δεν Λέγονται» (2020) σκηνοθεσία Θορ Φρούντενταλ

Δραματική Ρομαντική – Ο Άνταμ είναι ένας πνευματώδης και εσωστρεφής έφηβος, ενθουσιασμένος για το μέλλον που θα ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει σεφ.

Όταν αποβάλλεται στα μισά της τελευταίας χρονιάς του μετά από ένα περιστατικό στο μάθημα της χημείας, ο Άνταμ διαγιγνώσκεται με ψυχική ασθένεια.

Ο Άνταμ από εκεί και μετά θέλει μόνο να κρατήσει την ασθένειά του μυστική μέχρι να μπορέσει να εγγραφεί στη σχολή μαγειρικής.

Όταν όμως γνωρίζει την ειλικρινή και έξυπνη Μάγια (Τέιλορ Ράσελ), δημιουργείται αμέσως μια ψυχική και παρηγορητική σύνδεση.
Καθώς το ειδύλλιό τους ωριμάζει, η Μάγια τον εμπνέει να ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του και να μην καθορίζει τη ζωή του από την κατάστασή του.

Τώρα, με την αγάπη και την υποστήριξη της φίλης του και της οικογένειάς του, ο Άνταμ ελπίζει για πρώτη φορά ότι μπορεί να είναι αισιόδοξος και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του.

Παίζουν: Τσάρλι πλάμερ, Άντι Γκαρσία, Τέιλορ Ράσελ, Άννα Σοφία Ρομπ, Μπεθ Γκραντ, Ντέβον Μποστικ, Μόλι Πάρκερ, Λόμπο Σεμπάστιαν, Άαρον Ντομίγκεζ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ρεϊνάλντο Φαμπερλέ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/10, στις 21:00

«Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού» (2017) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Περιπέτεια – Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του.

Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Παίζουν: Ντζιμόν Χονσού, Τζουντ Λο, Τσάρλι Χάναμ, Αστρίντ Μπερζέ-Φρίσμπι, Ερικ Μπάνα.

*Star, Πέμπτη 10/10, στις 21:00

«Bright Star» (2009) σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον

Δραματική Ρομαντική – Βρισκόμαστε στο 1818 στο Χάμπστιντ Βίλατζ στα περίχωρα του Λονδίνου.

Ο ποιητής Τσαρλς Μπράουν ζει στο μισό ενός σπιτιού και η οικογένεια Μπρόουν στο άλλο.

Μέσω της συγκατοίκησης, η μονογονεϊκή οικογένεια Μπρόουν διατηρεί σχέσεις με τον ποιητή.

Ο κ. Μπράουν και η μεγαλύτερη κόρη των Μπρόουν, η Φάννυ, δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον. Εκείνη τον θεωρεί αλαζόνα και αγενή- εκείνος θεωρεί ότι είναι μια επιτηδευμένη δεσποινίς, που ξέρει μόνο να ράβει-ομολογουμένως καλά, αφού φτιάχνει μόνη της όλα τα μοντέρνα ρούχα- και εκφράζει απόψεις για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο ανασφαλής, φτωχός ποιητής Τζον Κιτς έρχεται να ζήσει με τον φίλο του, τον κύριο Μπράουν. Η δεσποινίς Φάνι και ο κ. Κιτς νιώθουν αμοιβαία έλξη ο ένας για τον άλλον, αλλά η σχέση τους δεν μπορεί να προχωρήσει, εν μέρει επειδή ο κ. Μπράουν κάνει ό,τι μπορεί για να τους κρατήσει μακριά.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει και άλλα εμπόδια, όπως το πάθος τους του ενός για τον άλλον που θολώνει την κρίση τους, η όχι και τόσο επιτυχημένη καριέρα του κ. Κιτς, η οποία του προσφέρει ελάχιστη χρηματική ασφάλεια (γεγονός που θα οδηγήσει την μητέρα της Φάνι να μην δώσει τη συγκατάθεσή της για να παντρευτούν), και τα προβλήματα υγείας του, που είχαν στερήσει και τη ζωή τους αδερφού του πριν από αυτόν.

Παίζουν: Μπεν Γουίσοου, Άμπι Κόρνις, Πολ Σνάιντερ, Τόμας Μπρόντι, Κερι Φοξ, Μαρκ Μπράντσοου, Κόντι Μπλάκλεϊ, Τζέραρντ Μόνακο, Σάμιουελ Ρούκιν

*Open, Πέμπτη 10/10, στις 22:00

«Στο Τέλος Ξυρίζουν Τον Γαμπρό» (2023) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελένη Καστάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κατερίνα Στικούδη, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστας Καραθωμάς, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσαβάλου, Στράτος Λύκος, Vicky Dalli, Τάσος Παλαντζίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Νίκος Βερλέκης

*Mega, Πέμπτη 10/10, στις 22:50

«Ραντεβού στα Τυφλά» (1987) σκηνοθεσία Μπλέικ Έντουαρντς

Ρομαντική κωμωδία – Ο Γουόλτερ Ντέιβις είναι εργασιομανής. Η προσοχή του στρέφεται αποκλειστικά στη δουλειά του και ελάχιστα στην προσωπική του ζωή ή την εμφάνισή του. Τώρα χρειάζεται μια συνοδό για να πάει στο επαγγελματικό δείπνο της εταιρείας του με έναν νέο σημαντικό Ιάπωνα πελάτη. Ο αδελφός του τού κλείνει ραντεβού με την ξαδέλφη της γυναίκας του Νάντια, η οποία είναι καινούργια στην πόλη και θέλει να κοινωνικοποιηθεί, αλλά τον προειδοποίησε ότι αν μεθύσει, χάνει τον έλεγχο και γίνεται άγρια. Πώς θα εξελιχθεί το ραντεβού – ειδικά όταν συναντήσουν τον πρώην φίλο της Νάντιας, τον Ντέιβιντ;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κιμ Μπέισινγκερ, Τζον Λαρροκέτ, Γουίλιαμ Ντάνιελς, Φιλ Χάρτμαν

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 10/10, στις 23:00

«The Suicide Squad» (2021) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν

Δραματική Περιπέτεια – Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ.

Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X.

Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ, Πισμέικερ (Ειρηνοποιό), Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν.

Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε. Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή, η φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής, με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση.

Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί (είτε βρεθούν στα χέρια των αντιπάλων τους, ή ενός μέλους της ομάδας ή της ίδιας της Γουόλερ). Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Ίντρις Έλμπα, Τζον Σίνα, Τζόελ Κίναμαν, Τζάι Κόρτνεϊ

*Star, Πέμπτη 10/10, στις 23:40

«Νίτραμ» (2021) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Δραματική – Ο Νίτραμ ζει με τη μητέρα του σε ένα προάστιο της Αυστραλίας στα μέσα τις δεκαετίας του 1990. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης όπου δεν μπορεί να ενταχθεί πουθενά.

Μέχρι που τελείως απρόσμενα βρίσκει μια στενή φίλη στο πρόσωπο της Έλεν.

Όταν όμως η φιλία τους λήξει με έναν τραγικό τρόπο, η μοναξιά και ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν και ξεκινάει μια αργή κατηφόρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Παίζουν: Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντέιβις, Αντονι Πάλια

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 10/10, στις 00:00

«Iron Man 2» (2010) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Δράσης Περιπέτεια – Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του υπερ-ήρωα με την εντυπωσιακή στολή, όλοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον Τόνι Σταρκ. Ωστόσο, δεν πρόκειται πάντα από αγνό ενδιαφέρον. Κάποιοι θέλουν να τον πλησιάσουν για τον πλούτο και τη δύναμή του, ενώ άνθρωποι της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία του προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας.

Ο Τόνι Σταρκ ξέρει φυσικά να προφυλάσσει καλά τον εαυτό του, αλλά και τα πολύτιμα μυστικά του από κάθε επίδοξο απατεώνα ή εγκληματία. Διότι εκτός από… σιδερένια θέληση έχει στο πλάι του και την πολύτιμη σύμβουλό του, Πέπερ Ποτς. Τι θα μπορέσει να κάνει όμως, όταν στο προσκήνιο κάνει την εμφάνισή του ο Ίβαν Βάνκο, ο πιο θανάσιμος εχθρός του από το παρελθόν;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ, Μίκυ Ρουρκ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Πέμπτη 10/10, στις 00:30

«Σε Κατάσταση Πολιορκίας 2» (1995) σκηνοθεσία Τζέοφ Μέρφι

Δράσης Περιπέτεια – Ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού Κέισι Ράιμπακ μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, τώρα είναι σεφ στο Mile High Cafe στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ο Ράιμπακ παίρνει την ανιψιά του Σάρα Ράιμπακ και επιβιβάζονται σε ένα τρένο από το Κολοράντο με προορισμό το Λος Άντζελες, όπου σκοπεύουν να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών, για να γνωριστούν και να θρηνήσουν το θάνατο των γονιών της.

Το ταξίδι τους έχει μόλις ξεκινήσει, όταν μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει την αμαξοστοιχία.

Αρχηγός τους είναι ο Τράβις Ντέιν, ένας πρώην συνεργάτης της CIA, ο οποίος με τη βοήθεια του Μάρκους Πεν και μερικών δεκάδων μισθοφόρων του, καταλαμβάνει το τρένο, παίρνει ομήρους τους επιβάτες και το πλήρωμα και στήνει ένα κινητό κέντρο ελέγχου.

Εισχωρεί στη βάση δεδομένων της CIA και αποκτά τον έλεγχο ενός άκρως απόρρητου αμυντικού δορυφόρου που σχεδίασε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία και ο οποίος μόλις έχει αναπτυχθεί.

Χρηματοδοτούμενος από διάφορα ξένα συμφέροντα, πρόκειται να βγάλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να χρησιμοποιήσει το διαστημικό όπλο για να ανατινάξει την ανατολική ακτή στοχεύοντας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται κάτω από το Πεντάγωνο.

Ο Ντέιν κοροϊδεύει τους αρχηγούς στο δωμάτιο καταστάσεων του Πενταγώνου, χρησιμοποιώντας το για να ανατινάξει ένα κινεζικό εργοστάσιο χημικών όπλων και τα δύο αεροπλάνα stealth που έχουν σταλεί για να τον αναχαιτίσουν, με τη σιγουριά ότι δεν μπορεί να σταματήσει, επειδή η θέση του δεν μπορεί να εντοπιστεί όσο το τρένο συνεχίζει να κινείται.

Ο Ράιμπακ, με τη βοήθεια του νεαρού αχθοφόρου Μπόμπι Ζακς, είναι οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν τους κακούς, να σώσουν τους ομήρους και να αποτρέψουν την καταστροφή της ανατολικής ακτής, πριν ο Ντέιν μπορέσει να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδιά του.

Παίζουν: Στήβεν Σήγκαλ, Κάθριν Χέιγκλ, Έβερετ ΜακΓκιλ, Έρικ Μπογκόσιαν, Αφίφι Αλαουί, Μπρέντα Μπάακ, Πάτρικ Κιλπάτρικ, Μόρις Τσέστνατ, Τοντ Ράσελ

*Skai, Πέμπτη 10/10, στις 01:00

«Όχι Μόνο Φίλοι» (2011) σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ 

Κομεντί Ρομαντική – Η Τζέιμι (Μίλα Κούνις) είναι μια γρήγορη, αθυρόστομη, κοινωνική, αλλά και ευάλωτη «κυνηγός» στελεχών για επιχειρήσεις από τη Νέα Υόρκη. Ο Ντίλαν ένας περιζήτητος ταλαντούχος γραφίστας, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένος, αλλά με προβλήματα στη δέσμευση, από το Λος Άντζελες.

Φρεσκοχωρισμένοι και απογοητευμένοι από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος, οι δυο τους αποφασίζουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να γίνουν από απλοί φίλοι και συνεργάτες… «φίλοι με προνόμια». Καθώς μέρα με τη μέρα έρχονται όλο και πιο κοντά, ο ενθουσιασμός του σκέτου, αχαλίνωτου χωρίς τις δεσμεύσεις μιας κανονικής full-time σχέσης, αρχίζει να ξεθυμαίνει.
Και, χωρίς να το καταλάβουν, οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με συναισθήματα που τόσον καιρό πάσχιζαν να αποφύγουν. Υπάρχει, τελικά, η «κατάλληλη» στιγμή να γνωρίσεις τον έρωτα; Και μπορεί, άραγε, να επιζήσει μια φιλία, όταν μπει στη μέση το σεξ;

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Τζέγκινς, Εμα Στόουν, Ρασίντα Τζόουνς, Γούντι Χάρελσον.

*Mega, Πέμπτη 10/10, στις 01:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Πέμπτη 10/10, στις 01:15

«The Secret: Dare to Dream» (2020) σκηνοθεσία Άντυ Τέναντ

Δραματική Ρομαντική – Η Μιράντα Γουέλς είναι μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα, που παλεύει καθημερινά να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, μετά την απώλεια του συζύγου της.

Μια τρομερή καταιγίδα θα γίνει αφορμή για να γνωρίσει έναν μυστηριώδη άντρα, τον Μπρέι Τζόνσον, ο οποίος θα βοηθήσει την οικογένεια της Μιράντα να ανανεώσει το πνεύμα της και τη μαχητικότητά της.

Όμως, ο Μπρέι κρατά ένα σημαντικό μυστικό, που θα αλλάξει τα πάντα για όλους…

Με διαχρονικά μηνύματα ελπίδας, συμπόνιας και ευγνωμοσύνης, η ταινία δείχνει πώς οι θετικές σκέψεις μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας.

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Τζος Λούκας, Σάρα Χομφέιστερ, Σίλια Γουέστον, Κατρίνα Μπέγκιν, Αίνταν Πιρς Μπρίναν, Κόρυ Σκοτ Άλεν, Τζέσικα Χάρτκοκ, Τζέρεμι Ουόρνερ, Τζέσι Τέρεμπον, Σίντεϊ Τέναντ

*Star, Πέμπτη 10/10, στις 02:30