12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ένα χαλαρωτικό βράδυ Πέμπτης με ταινία στην τηλεόραση.

«Maudie: Το Χρώμα της Ζωής» (2016) σκηνοθεσία Έισλινγκ Γουόλς

Δραματική Ρομαντική – Αγροτική Νέα Σκωτία Καναδά, της δεκαετίας του 1930.

Η Μόντι, που πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, καπνίζει πολύ για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Λόγω του ασυνήθιστου βάδισματός της από την αρθρίτιδα, συχνά την περνούν λανθασμένα για μια ανόητη, ανίκανη γυναίκα.

Η Μόντι όμως λαχταρά την ανεξαρτητοποίηση της από την θεία της και τον αδερφό της κι έτσι ανταποκρίνεται στην αγγελία για οικονόμο που ζητά ο φτωχός και μοναχικός ψαράς, Έβερετ Λούις. Για να κρατήσει τον εαυτό της ευτυχισμένο, από την απότομη συμπεριφορά του Έβερετ, η Μόντι αρχίζει να ζωγραφίζει το εσωτερικό του σπιτιού με χαρούμενες εικόνες και παρόμοιες εικόνες σε μικρές κάρτες, με τον ιδιαίτερο τρόπο που θέλει να βλέπει τον κόσμο.

Παίζουν: Σάλι Χόκινς, Ίθαν Χοκ, Κάρι Μάτσετ, Ζάκαρι Μπένετ, Γκάμπριελ Ρόουζ, Μπίλι Μακλέλαν, Ντέιβιντ Φίχαν, Τζούντυ Χάνκοκ, Γκρεγκ Μαλόουν, Νικ Σέξτον, Λόρενς Μπάρι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/10, στις 21:00

«Dune» (2021) σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ

Περιπέτεια – Ο Πολ Ατρείδης, ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, γεννήθηκε για να ακολουθήσει ένα μεγάλο πεπρωμένο, που τον οδηγεί να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του και του λαού του.

Οι κακόβουλες δυνάμεις παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για την αποκλειστική εκμετάλλευση του πλανήτη Αράκις, που διαθέτει τον πιο πολύτιμο πόρο που υπάρχει, ικανό να «ξεκλειδώσει» τις μεγαλύτερες δυνατότητες της ανθρωπότητας!

Μόνο εκείνοι που θα καταφέρουν να  νικήσουν τον φόβο τους, θα μπορέσουν να επιβιώσουν…

Παίζουν: Τίμοθι Τσαλαμέτ, ΄Οσκαρ Άιζακ, Τζος Μπρόλιν, Ρεμπέκα Φέργιουσον, Ζενταγια, Τζέισον Μομόα, Στέλαν Σκααγκαρντ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Σάρλοτ Ράμπλιγκ

*Star, Πέμπτη 17/10, στις 21:00

«Ο Σοφέρ της κυρίας Daisy» (1989) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Κωμωδία – Η κυρία Νταίζη, μια ηλικιωμένη Εβραία χήρα που ζει στην Ατλάντα, καταστρέφει τον κήπο της γειτόνισσάς της με το αυτοκίνητο της.

Ο γιος της επιμένει ότι δεν μπορεί πλέον να οδηγήσει και αποφασίζει να της προσλάβει έναν οδηγό.

Την δεκαετία του 1950, αυτό σήμαινε ότι θα προσλάβει έναν Αφροαμερικανό.

Εκείνη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε αλλαγή στη ζωή της, και ειδικά στην παρουσία ενός έγχρωμου ατόμου στην καθημερινότητά της.

Παρόλα αυτά, ο γιος της προσλαμβάνει τον Χόουκ ως σοφέρ.

Στην αρχή η κα Νταίζη αρνείται να του επιτρέψει να την οδηγήσει οπουδήποτε, αλλά ο Χόουκ σιγά σιγά την κερδίζει με την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Τζέσικα Τάντι, Νταν Ακρόιντ, Άλβιν Σουγκαρμαν, Κλαρίς Γκέιγκερμαν, Τζο Αν Άρβιλα, Έσθερ Ρόουλ, Κρύσταλ Φοξ, Ρέι ΜακΚίνον, Μπομπ Χάνα, Πάτι Λου Πόουν, Γουίλιαμ Χολ τζ.

*Open, Πέμπτη 17/10, στις 21:00

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης

*Alpha, Πέμπτη 17/10, στις 22:30

«Επίσημη Συμμετοχή» (2021) σκηνοθεσία Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον

Κωμωδία – Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Λόλα Κουέβας για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Έπειτα το all-star cast ολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλα ταλέντα και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Χόλυγουντ Φελίξ Ριβέρο και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Ίβαν Τόρες. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι.
Μέσα από μια σειρά εκκεντρικές δοκιμασίες που θέτει η Λόλα, θα πρέπει ο Φελίξ και ο Ιβάν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και την ίδια τους την φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει να γράφει;

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Αντόνιο Μπαντέρας, Ιρένε Εσκολάρ, Πιλάρ Κάστρο, Καρίνα Κολοκολτσίκο

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 17/10, στις 23:00

«OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο» (2006) σκηνοθεσία Μισέλ Μισέλ Χαζαναβίσιους

Δράσης Κωμωδία – Το Κάιρο του 1955 έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά ψυχροπολεμικών κατασκόπων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποφασίζει να στείλει τον καλύτερό του κατάσκοπο (Jean Dujardin), με το κωδικό όνομα OSS 117, να ξεδιαλύνει την εξαφάνιση ενός άλλου Γάλλου κατασκόπου.

Ο OSS 117, σαν ένας άλλος James Bond, φτάνει στην Αίγυπτο, συναντά το σύνδεσμό του, και με μυστική ταυτότητα αρχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου, προσπαθώντας να διεισδύσει στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως, εκτός από τη περισσή φινέτσα του, ο OSS 117 δε δείχνει να διαθέτει καμία ικανότητα σαν κατάσκοπος, οι γκάφες του έρχονται η μία μετά την άλλη, και μόνο η τύχη θα τον φέρει κοντά στη λύση

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενερίς Μπεζό, Όρε Άτκα, Λουντοβίκ Μπουρς, Κονσταντίν Αλεξάντροφ, Φιλίπ Λεφέβρ, Λοράν Μπατό, Πιερ Νινέ

*Open, Πέμπτη 17/10, στις 00:00

«O Μεσάζοντας» (2021) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Γουίλιαμς -συνδημιουργού και παραγωγού της εξαιρετικής σειράς Ozark- το Blacklight φέρνει ξανά κοντά τον ταλαντούχο δημιουργό με τον βετεράνο της δράσης Λίαμ Νίσον μετά τοv επιτυχημένο Έντιμο Κλέφτη.

Μία καταιγιστική περιπέτεια χάρη σε μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του ακούραστου Λίαμ Νίσον, που ξέρει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κανείς άλλος, προσφέροντας μας αξέχαστες σκηνές δράσης που μας επιφυλάσσει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

*Star, Πέμπτη 17/10, στις 00:15

«Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης» (2019) σκηνοθεσία Κλαούντιο Τζιοβανέζι

Δραματική – Νάπολη. Ο 15χρονος Νίκολα και οι φίλοι του επιφανειακά μοιάζουν με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους: θέλουν απλώς να περνάνε καλά και να βγάλουν χρήματα για να αγοράσουν φανταχτερά ρούχα, γκάτζετ και σκούτερ.

Όμως αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη παρέα: βολτάρουν στην κακόφημη περιοχή Σάνιτα, διψασμένοι να αποκτήσουν εξουσία παίζοντας με όπλα, μιμούμενοι τους μαφιόζους γύρω τους.

Υπό την ψευδαίσθηση ότι βοηθούν να επικρατήσει η δικαιοσύνη στη γειτονιά, προσπαθούν να κάνουν το καλό μέσα από το κακό.

Αγαπιούνται σαν αδέλφια, δεν φοβούνται τη φυλακή ή τον θάνατο – ξέρουν ότι πρέπει να τα ρισκάρουν όλα, τώρα. Βιώνουν τον πόλεμο με την ανευθυνότητα των νιάτων, αλλά οι εγκληματικές τους πράξεις σύντομα θα τους οδηγήσουν στην απώλεια της αγάπης και της φιλίας.

Παίζουν: Φραντσέσκο Ντι Νάπολι, Βιβιάνα Απρέα, Αλφρέντο Τουρίτο, Αρ Τεμ, Καρμίνε Πίτσο

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 17/10, στις 00:30

«Οι Μεγάλοι 2» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Κωμωδία – Ο Λένι αφήνει την τρέλα του Λος Αντζελες και επιστρέφει με την οικογένειά του στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε για να επανασυνδεθεί με τους φίλους του και να κάνει μια ήρεμη ζωή.

Πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με παλιούς τραμπούκους και τους διαδόχους τους, σχιζοφρενείς οδηγούς λεωφορείων, μεθυσμένους μπάτσους και 400 μασκαρεμένους, απρόσκλητους επισκέπτες που μπουκάρουν στο πάρτι του καλοκαιριού.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς, Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι, Ντέιβιντ Σπέιντ, Ντένις Ντούγκαν, Τέιλορ Λότνερ, Νικ Σουόρντον, Μαρία Μπέλο, Κάμερον Μπόις, Μάγια Ρούντολφ

*Mega, Πέμπτη 17/10, στις 00:40

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Πέμπτη 17/10, στις 00:45

«Δύσκολος Στόχος» (1993) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Περιπέτεια – Η Νατάσα μόλις κατέφθασε στη Νέα Ορλεάνη για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Νταγκ.

Μόνο που ανακαλύπτει πως ο πατέρας της αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό.

Στην προσπάθειά της να τον βρει, η Νατάσα γνωρίζεται με τον Τσανς Μπουντρό, ένα νεαρό ναύτη, που αποφασίζει να τη βοηθήσει στις έρευνές της. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο πατέρας της Νατάσα δολοφονήθηκε από μια συμμορία που οργανώνει επί παραγγελία κυνηγητικούς αγώνες με θύματα… ανθρώπινα θηράματα!

Επικεφαλής της συμμορίας, ο μισθοφόρος Εμίλ Φουσόν.

Ο άνθρωπος που ο Τσανς δεν θ’ αργήσει να αντιμετωπίσει…!

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λανς Χένρικσεν, Γιάνσι Μπάτλερ

*Skai, Πέμπτη 17/10, στις 01:00

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική  – Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Αλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Οντενκερκ.

*Star, Πέμπτη 17/10, στις 02:30