10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Τα Καλύτερά μας Χρόνια» (1973) σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Ρομαντικό δράμα – Μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στην περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1950, με φόντο την αμερικανική ζωή σε εποχές εξωτερικού πολέμου, εγχώριας ευημερίας και παράνοιας της εποχής Μακ Κάρθι στο Χόλιγουντ.

Η Κέιτι Μορόσκι είναι μια ιδεαλίστρια, σφιγμένη και λάτρης του Στάλιν, πολιτική ακτιβίστρια. Ο Χάμπελ Γκάρντινερ είναι ένας άνετος, αθλητικός, Αμερικανός τύπος και ταλαντούχος συγγραφέας.
Βλέπουμε τις διαφορετικές προσωπικότητές τους να επηρεάζουν τη σχέση τους και πώς τα καταφέρνουν παρά τις διαφορές τους.

Παίζουν: Μπάρμπρα Στράιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπράντφορντ Ντίλμαν, Λόις Τσάιλς, Πάτρικ Ονίλ

*ΕΡΤ2, Κυριακή 20/10 στις 21:00

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Open, Κυριακή 20/10 στις 22:00

«Σκοτεινή Αλήθεια» (2012) σκηνοθεσία Ντέμιαν Λι

Δράσης Τρόμου – Μια μεγάλη διεθνής εταιρεία καθαρισμού νερού έχει μια σημαντική δυσλειτουργία στο σύστημα φιλτραρίσματος στο Εκουαδόρ της Νότιας Αμερικής με αποτέλεσμα να ξεσπάσει τυφοειδής πυρετός στην πόλη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας εισβάλλουν και πυροβολούν τους κατοίκους του χωριού για να αποτρέψουν τη διάδοση της πληροφορίας και να χαλάσουν την επόμενη μεγάλη συμφωνία που ετοιμάζει η εταιρεία στη Νότια Αφρική.

Η Μόργκαν Σουίντον, η κόρη της οικογενειακής επιχείρησης που κρύβεται πίσω από αυτό, ανακαλύπτει τι συμβαίνει και προσλαμβάνει έναν πρώην πράκτορα της CIA, τον Τζακ Μπεγκόσιαν, για να βρει την αλήθεια. Ανθρωποκτονίες, αυτοκτονίες, διπλές διασταυρώσεις και πολλή αχρείαστη βία δεν θα αποφευχθούν πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Κιμ Κοατς, Ντεμπορα Κάρα Ούνγκερ, Εύα Λονγκόρια, Φόρεστ Γουίτακερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 20/10 στις 22:30

«Μετά την επόμενη μέρα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχααλ, Έμι Ρόσουμ, Σήλα Γουάρντ, Όστιν Νίκολς

*Star, Κυριακή 20/10 στις 23:30

«Φεγγάρι» (2009) σκηνοθεσία Ντάνκαν Τζόουνς

Μυστηρίου – Ο αστροναύτης Σαμ Μπελ ζει στην σκοτεινή του φεγγαριού, ολοκληρώνοντας ένα τριετές συμβόλαιο με τη Lunar Industries για την εξόρυξη της πρωταρχικής πηγής ενέργειας της Γης, του Ηλίου-3.

Είναι μια μοναχική δουλειά, που γίνεται πιο δύσκολη λόγω ενός χαλασμένου δορυφόρου που δεν επιτρέπει ζωντανές επικοινωνίες με την πατρίδα.

Μόνο μαγνητοσκοπημένα μηνύματα μπορεί να στείλει και να λάβει ο Σαμ. Ευτυχώς, ο χρόνος του στο φεγγάρι έχει σχεδόν τελειώσει και ο Σαμ θα ξαναβρεθεί με τη γυναίκα του, Τες, και την τρίχρονη κόρη τους, Εύα, σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ξαφνικά, η υγεία του Σαμ επιδεινώνεται χωρίς λόγο. Επώδυνοι πονοκέφαλοι, παραισθήσεις και έλλειψη συγκέντρωσης οδηγούν σε ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ρουτίνας στο φεγγάρι με ένα σεληνιακό όχημα.

Ενώ αναρρώνει πίσω στη βάση (χωρίς να θυμάται πώς βρέθηκε εκεί), ο Σαμ συναντά μια νεότερη, πιο θυμωμένη εκδοχή του εαυτού του, η οποία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται εκεί για να εκπληρώσει το ίδιο τριετές συμβόλαιο που ξεκίνησε ο Σαμ πριν από τόσα χρόνια.

Εγκλωβισμένος με αυτό που φαίνεται να είναι ένας κλώνος του προηγούμενου εαυτού του, και με ένα «συνεργείο υποστήριξης» καθ’ οδόν για να βοηθήσει να τεθεί η βάση ξανά σε παραγωγική τάξη, ο Σαμ δίνει μάχη με τον χρόνο για να ανακαλύψει τι συμβαίνει και πού ταιριάζει στα σχέδια της εταιρείας…

Παίζουν: Σαμ Ρόκγουελ, Κέβιν Σπέισι, Ντομινίκ Μακέλιγκοτ, Κάγια Σκοντελάριο, Μπενεντίκτ Γουόνγκ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 20/10 στις 00:15

«Ώρες Αγωνίας» (2013) σκηνοθεσία Έρικ Χέισερερ

Δραματική Τρόμου – Στη Νέα Ορλεάνη, λίγο προτού πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, μια έγκυος γυναίκα θα γεννήσει πρόωρα. Η ίδια θα πεθάνει και το νεογέννητο μωρό της θα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μωρό θα πρέπει να μείνει σε θερμοκοιτίδα νεογνών. Όταν ο τυφώνας ξεσπάει, το ρεύμα θα πέσει εντελώς και όλοι θα εγκαταλείψουν το νοσοκομείο. Όμως, ο πατέρας του μωρού θα παραμείνει επειδή το μωρό δεν μπορεί να κινηθεί, ώστε να φροντίσει να παραμείνει ανοικτή η παροχή τροφοδότησης οξυγόνου.

Και καθότι δεν υπάρχει ρεύμα, η μόνη παροχή ρεύματος είναι η γεννήτρια η οποία σταματάει να λειτουργεί κάθε μερικά λεπτά. Έτσι, πρέπει να παραμείνει ξύπνιος περιμένοντας να φανεί κάποιος να τους σώσει.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Νάνσι Νέιβ.

*Open, Κυριακή 20/10 στις 00:30

«Θάνατος στο Χιόνι» (2020) σκηνοθεσία Τζον Μπαρ

Δραματική Περιπέτεια – Ο Τζιμ Ρίντ είναι ένας πρωήν βετεράνος του Βιετνάμ, ηλικιωμένος και μοναχικός τύπος που ζει στο τροχόσπιτό του σε ένα χωριό του Μέιν και όλοι τον γνωρίζουν στην περιοχή.

Ακόμα και οι δασοφύλακες των απομακρυσμένων δασών στα οποία του αρέσει να κυνηγάει ελάφια.

Στο τελευταίο κυνήγι με την καραμπίνα του, κατά λάθος πυροβολεί κάποιον που κινείται στα δέντρα.

Επιστρέφοντας στο σταθμό των δασοφυλάκων στην πόλη, ακούει στις ειδήσεις για μια ληστεία σε καζίνο με επικίνδυνους ένοπλους δράστες και κλοπιμαία, μετρητά περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Όταν ο Τζιμ επιστρέφει στο πτώμα, τα πράγματα περιπλέκονται πραγματικά άσχημα..

Παίζουν: Τομ Μπερεντζερ, Κρίστεν Χάγκερ, Έρικα Μακντέρμοντ, Μαρκ Ρόλστον, Πολ Μπεν Βίκτορ, Μπέιτς Γουάιλντερ

*Alpha, Κυριακή 20/10 στις 00:30

«Destroyer» (2018) σκηνοθεσία Καρίν Κουσάμα

Δραματική Δράσης – Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας.

Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τατιάνα Μασλάνι.

*Star, Κυριακή 20/10 στις 02:15

«Pixels» (2015) σκηνοθεσία Κρις Κολούμπους

Δράσης  Κομεντί – Τη δεκαετία του 80 ο Σαμ, ο Γουίλ, ο Λάντλοου και ο Έντι είχαν σώσει εικονικά ουκ ολίγες φορές τον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τώρα όμως θα χρειαστεί να το κάνουν στην πραγματικότητα, αφού εξωγήινα όντα, έχοντας ανακαλύψει χαρακτήρες από γήινα βιντεογκέιμ, τα παρερμηνεύουν σαν μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. Αποφασίζουν να επιτεθούν στη γη χρησιμοποιώντας σαν βασικό όπλο τους ήρωες αυτούς από τα κλασικά ηλεκτρονικά μας παιχνίδια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καλέσει τον Σαμ και τους φίλους του για να προφυλάξουν τη Γη από τους PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede, και Space Invaders.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μισέλ Μόναγκαν, Τζος Γκαντ, Κέβιν Τζέιμς, Ματ Λιντζ, Μπράιαν Κοξ, Σον Μπιν, Νταν Ακρόιντ, Λάινι ακζάν, Άσλει Μπένσον, Ντένις Ακιγιάμα, Τομ Μακάρθι, , Τιμ Χέρλιχάι, Τζάκι Σάντλερ, Τζάρεντ Σάντλερ

*Mega, Κυριακή 20/10 στις 02:30

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Κυριακή 20/10 στις 02:30