11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιες ταινίες θα παρακολουθήσουμε απόψε;

«Diana» (2013) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ

Βιογραφική Δραματική – Μετά το χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, η λαοφιλής Πριγκίπισσα Νταϊάνα θα συναντήσει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός καρδιοχειρουργού, του πακιστανού Δρ. Χάσνατ Καν. Μετά την ιστορική περιοδεία της στην Αγκόλα, αλλά και τις επισκέψεις της σε Αυστραλία, Πακιστάν και Ιταλία, η σχέση της με τον Χάσνατ Καν αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης, καθώς αυτός προτιμά μια πιο ιδιωτική και ήσυχη ζωή, μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Το τέλος της σχέσης είναι αναπόφευκτο.

Η Νταϊάνα δε θα αργήσει να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον του πλούσιου αιγύπτιου Ντόντι Αλ Φαγέντ, πιστεύοντας ότι έτσι θα προκαλέσει τη ζήλεια του Χάσνατ Καν που την εγκατέλειψε. Στην πορεία όμως η νέα αυτή σχέση, αρχίζει να αποδεικνύεται πιο σημαντική, από ότι αρχικά πίστευε. Σύντομα, ωστόσο, ένα αυτοκινητικό δυστύχημα θα αλλάξει τα πάντα με τον πιο δραματικό και αναπάντεχο τρόπο στη ζωή όλων.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Ναβίν Άντριους, Ντάγκλας Χοτζ

*Open, Τετάρτη 23/10 στις 21:00

«Μπερδέματα στο Broadway» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Δραματική Κομεντί – Ο Άρνολντ είναι σκηνοθέτης στο Μπρόντγουεϊ, παντρεμένος και ερεωτευμένος με την Ιζαμπέλα, μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό. Ο Άρνολντ κάνει ό,τι καλύτερο για να προωθήσει την καριέρα της Ιζαμπέλα αλλά δεν γνωρίζει ότι την εντυπωσιακή κοπέλα, έχει ερωτευθεί και ο συνεργάτης του, Τζόσουα. Στο ερωτικό μπέρδεμα προστίθενται η σύζυγος του Άρνολντ και συμπρωταγωνίστρια της Ιζαμπέλα στο θέατρο αλλά και η ψυχολόγος μνηστή του Τζόσουα.

Παίζουν: Όουεν Γουΐλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Τζένιφερ Εσποζίτο, Ίμογκεν Πουτς, Σίμπελ Σέπερντ, Κουεντίν Ταραντίνο, Ρις Ίφανς.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/10 στις 21:00

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Κρίστεν Στιούαρτ, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζάρεντ Λέτο, Μελ Ροντρίγκεζ, Άντριου Κέβιν Γουόλντερ, Νικόλ Κίντμαν (φωνή), Πολ Σάιμον, Αν Μαγκνουσον

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 23/10 στις 23:00

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέσικα Αλμπα, Τόμι Λι Τζόουνς, Μισέλ Γιέο, Σαμ Χειζελντιν, Τζον Κενατιέμπο, Τομπι Εντινγκτον, Μπόνι Ζελερμπαχ, Στιούαρτ Θορπ

*Star, Τετάρτη 23/10 στις 23:40

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξάρθρωσης μιας οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, ο πρώην στρατιωτικός Τζακ Ρίτσερ πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για να καλέσει το σύνδεσμό του, την ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, να δειπνήσουν μαζί.

Ωστόσο, συναντά τον αντικαταστάτη της, τον συνταγματάρχη Σαμ Μόργκαν, ο οποίος εξηγεί ότι η ταγματάρχης Τέρνερ έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για κατασκοπεία και για δολοφονίες στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Έτσι, ο Τζακ Ρίτσερ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να αποδείξει την αθωότητά της και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από μια τεράστια κυβερνητική συνωμοσία που αφορά τη δολοφονία στρατιωτών.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Alpha, Τετάρτη 23/10 στις 23:45

«Χαμένες Ψευδαισθήσεις» (2021) σκηνοθεσία Ξαβιέ Τζιανολί

Δραματική – Ο Λουσιέν είναι ένας άγνωστος νεαρός ποιητής στη Γαλλία του 19ου αιώνα.

Έχει όμως μεγάλες προσδοκίες, και θέλει να χτίσει το πεπρωμένο του. Έτσι, εγκαταλείπει το οικογενειακό τυπογραφείο και την ταπεινή του καταγωγή, ώστε να βρει την τύχη του στο Παρίσι, και στην ασφάλεια που του παρέχει ο προστάτης του χορηγός.

Βρισκόμενος στα βαθιά νερά της θαυμαστής αυτής πόλης, ο νεαρός άντρας ανακαλύπτει έναν κόσμο αφοσιωμένο στους νόμους του κέρδους και της επιτήδευσης.

Όλα μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν, ακόμα και η λογοτεχνία, η δημοσιογραφία και η πολιτική, αλλά και τα συναισθήματα, οι υπολείψεις και οι ψυχές. Θα αγαπήσει, θα υποφέρει, και θα έρθει αντιμέτωπος με έναν κόσμο πλουμιστών ψευδαισθήσεων.

Παίζουν: Μπεντζαμάν Βουαζάν, Σεσίλ Ντε Φρανς, Βανσάν Λακόστ, Ξαβιέ Ντολάν, Ζαν Μπαλιμπάρ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 23/10 στις 00:15

«Bright Star» (2009) σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον

Δραματική Ρομαντική – Βρισκόμαστε στο 1818 στο Χάμπστιντ Βίλατζ στα περίχωρα του Λονδίνου.

Ο ποιητής Τσαρλς Μπράουν ζει στο μισό ενός σπιτιού και η οικογένεια Μπρόουν στο άλλο.

Μέσω της συγκατοίκησης, η μονογονεϊκή οικογένεια Μπρόουν διατηρεί σχέσεις με τον ποιητή.

Ο κ. Μπράουν και η μεγαλύτερη κόρη των Μπρόουν, η Φάννυ, δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον. Εκείνη τον θεωρεί αλαζόνα και αγενή- εκείνος θεωρεί ότι είναι μια επιτηδευμένη δεσποινίς, που ξέρει μόνο να ράβει-ομολογουμένως καλά, αφού φτιάχνει μόνη της όλα τα μοντέρνα ρούχα- και εκφράζει απόψεις για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο ανασφαλής, φτωχός ποιητής Τζον Κιτς έρχεται να ζήσει με τον φίλο του, τον κύριο Μπράουν. Η δεσποινίς Φάνι και ο κ. Κιτς νιώθουν αμοιβαία έλξη ο ένας για τον άλλον, αλλά η σχέση τους δεν μπορεί να προχωρήσει, εν μέρει επειδή ο κ. Μπράουν κάνει ό,τι μπορεί για να τους κρατήσει μακριά.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει και άλλα εμπόδια, όπως το πάθος τους του ενός για τον άλλον που θολώνει την κρίση τους, η όχι και τόσο επιτυχημένη καριέρα του κ. Κιτς, η οποία του προσφέρει ελάχιστη χρηματική ασφάλεια (γεγονός που θα οδηγήσει την μητέρα της Φάνι να μην δώσει τη συγκατάθεσή της για να παντρευτούν), και τα προβλήματα υγείας του, που είχαν στερήσει και τη ζωή τους αδερφού του πριν από αυτόν.

Παίζουν: Μπεν Γουίσοου, Άμπι Κόρνις, Πολ Σνάιντερ, Τόμας Μπρόντι, Κερι Φοξ, Μαρκ Μπράντσοου, Κόντι Μπλάκλεϊ, Τζέραρντ Μόνακο, Σάμιουελ Ρούκιν

*Open, Τετάρτη 23/10 στις 00:30

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δραματική Δράσης – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Skai, Τετάρτη 23/10 στις 01:00

Ghostbusters (2016) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Δράσης, κωμωδία – Η Έριν και η Άμπι είναι δύο συγγραφείς στα πρώτα βήματά τους, που γράφουν ένα βιβλίο για την ύπαρξη των φαντασμάτων. Μερικά χρόνια αργότερα, η Έριν βρίσκει μια εξέχουσα θέση στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Όμως τότε το βιβλίο της βγαίνει στην επιφάνεια ξανά, γελοιοποιείται και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη δουλειά της .Όταν αργότερα, φαντάσματα θα επιτεθούν στο Μανχάταν, η Έριν θα ξαναβρεθεί με την Άμπι. Μαζί με μία πυρηνικό επιστήμονα, τη Τζίλιαν κι μια υπάλληλο τη Λέσλι, θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο από έναν μυστήριο και παντοδύναμο δαίμονα, γνωστό ως Ρόουαν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Γουίγκ, Λέσλι Τζόουνς, Κέιτ Μακκίνον, Νταν Ακρόιντ, Κρις Χειμσγουόρθ, Θίοντορ Σαπίρο, Έρνι Χάντσον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Κέιτι Ντίπολντ, Ανι Ποτς

*Mega, Τετάρτη 23/10 στις 01:20

«Ζωή» (2018) σκηνοθεσία Ντρέικ Ντορέμους

Ρομαντική – Ο Κόουλ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις.

Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι.

Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με την συνάδελφο του Ζωή (Λέα Σεϊντού), όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας. Μια καθηλωτική sci-fi ερωτική ιστορία από τον σκηνοθέτη του «Like Crazy».

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λέα Σεντού, Τέο Τζέιμς, Ρασίντα Τζόουνς, Κριστίνα Αγκιλέρα

*Star, Τετάρτη 23/10 στις 01:30

«Nomadland» (2020) σκηνοθεσία Κλοέ Ζάο

Δραματική – Η εξηντάχρονη Φρεν έχασε τον άντρα της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κλειδώνει το σπίτι της, αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης και ξεκινά την περιπλάνησή της στην αμερικανική ενδοχώρα, με ελάχιστα προσωπικά και με το βαν της, που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο. Σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός, και από τα σπίτια τους, και από τις ζωές τους…

Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Ντέιβιντ Στράθερν, Λίντα Μέι, Μπομπ Γουέλς, Σαρλίν Σουάνκι, Γκέι Ντιφόρεστ, Τζέσικα Μπρούντερ, Τάι Στράυερν, Τζέισον Μπέιτμαν, Ντέρεκ Έντρες

*Alpha, Τετάρτη 23/10 στις 02:30