15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!

«Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας» (2019) σκηνοθεσία Μπεν Στάσεν

Κινούμενα Σχέδια – Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο.

Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του.

Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

*Star, Σάββατο 26/10, στις 21:00

«Μια Γυναίκα Στην Αντίσταση» (1970) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Σε μια εξοχική βίλα κοντά στην Καστοριά, η Άννα Κωλέτη (Τζένη καρέζη) γιορτάζει τους αρραβώνες της με τον σμηναγό Δημήτρη Ζορμπά (Κώστας Καζάκος). Η κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου καταστρέφει την ευτυχία της και η οικογένεια παρασύρεται από τη δίνη των γεγονότων.
Αργότερα, πιστεύοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της σκοτώθηκε στον πόλεμο, η Άννα συνδέεται με έναν Γερμανό διοικητή Κατοχής (Άγγελος Αντωνόπουλος), ώστε να αποσπά μυστικά για λογαριασμό της Αντίστασης. Ο ρόλος της όμως αποκαλύπτεται και η ίδια καταλήγει κρατούμενη στα υπόγεια της Κομαντατούρ.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Λυκούργος Καλλέργης, Λαυρέντης Διανέλλος, Δήμος Σταρένιος, Κάκια Παναγιώτου.

*Ant1, Σάββατο 26/10, στις 21:00

«Ο Δρόμος της Διαφυγής» (2017) σκηνοθεσία Κριστιάν Ντιγκέ

Δραματική – Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα.

Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ελσα Ζίλμπερσταϊν, Ντοριάν Λε Κλεκ, Μπατίστ Φλεριάλ Παλμιερί, Πατρίκ Μπριέλ

*ΕΡΤ2, Σάββατο 26/10, στις 21:00

«Ο Σπαγγοραμμένος» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λάμπρος, ένας συνετός αλλά ιδιαίτερα σφιχτοχέρης νοικοκύρης, δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα, αποφασίζει ένα βράδυ να το ρίξει έξω, παρασυρμένος από τον γλεντζέ συνέταιρό του, Γιώργο, που πρόκειται να βγει με την ελληνοβραζιλιάνα φιλενάδα του, Λίντα και την ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Έβελιν.

Όμως η Έβελιν, με την οποία κυριολεκτικά ξεφάντωσε, δεν ήταν παρά η Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της συζύγου του, που μόλις είχε έρθει από την Αμερική.

Την επομένη, όταν τους επισκέπτεται η Έβελιν, αποκαλύπτεται η αλήθεια και εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της Βέτας, αρχής γενομένης με την απόκτηση μιας ακριβής γούνας από βιζόν!

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Ζέζα

*Mega, Σάββατο 26/10, στις 21:40

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man:Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. Ο σούπερ ήρωας της φιλικής μας γειτονιάς αποφασίζει να ακολουθήσει τους καλύτερους φίλους του, τον Νεντ, την MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα σχέδια του Πίτερ να αφήσει πίσω τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις για μερικές εβδομάδες γρήγορα ακυρώνονται, όταν δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι να αποκαλύψει το μυστήριο αρκετών επιθέσεων στοιχειωδών πλασμάτων, που δημιουργούν χάος σε όλη την ήπειρο.

Το «Μακριά από τον Τόπο του» συνδυάζει άψογα το vibe μιας αμερικάνικης teen comedy με το είδος των υπερηρωικών ταινιών, βλέποντας τον Πίτερ ως ένα παιδί που έχει ερωτευτεί και ψάχνει να βρει τρόπο να το εκφράσει, αλλά παρεμπιπτόντως τυχαίνει να είναι ο Spider-Man που καλείται να αναλάβει νέα αποστολή.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 26/10, στις 22:00

«Το Ματωμένο Στέμμα» (2021) σκηνοθεσία Νταβίντ Φεράριο

Δραματική Περιπέτεια – Το 1919 οι πολίτες της Μάλτας ξεκινούν τον πόλεμο της ανεξαρτησίας τους από τη Βρετανία. Όταν η βρετανική κυβέρνηση στείλει στρατό για να καταστείλει τους ταραχοποιούς, η αιματηρή συμπλοκή που θα ακολουθήσει, συγκαλύπτεται από τα ανώτερα κλιμάκια. Κάποιοι όμως αποφασίζουν με κίνδυνο της ζωής τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους…

Παίζουν: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μάλκολμ Μακντάουελ, Τομ Πράιορ, Ίαν Βίργκο

*Open, Σάββατο 26/10, στις 22:00

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία  – Σ’ ένα μικρό χωριό, λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, καταφτάνει η νέα δασκάλα, η Μυρτώ Θεοδώρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), για να αντικαταστήσει τον γερασμένο πια δάσκαλο.

Γεμάτη αγάπη για την δουλειά της και για τα μικρά παιδιά, προσπαθεί να εφαρμόσει ένα καινούριο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καταπιεστικά μέτρα.

Ομως, οι γονείς δεν εγκρίνουν τις νέες αυτές μεθόδους της.

Οι χωριανοί όμως δεν βλέπουν με καλό μάτι τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους της δασκάλας, και η γενική κατακραυγή κορυφώνεται, όταν η Μυρτώ συνδέεται ερωτικά με τον Στέφανο (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), τον γιο του προέδρου της κοινότητας (Παντελής Ζερβός). Την ημέρα του γάμου τους, αρχίζει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, και ο Στέφανος φεύγει για το μέτωπο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώνεται.

Η Μυρτώ παραμένει πιστή στο έργο της, έχοντας στο πλευρό της την ηθική υποστήριξη ενός παλιού της φίλου και συναδέλφου, του Άγγελου (Άγγελος Αντωνόπουλος). Μετά την απελευθέρωση, ο Άγγελος εκφράζει τα αισθήματά του στη Μυρτώ, εκείνη δέχεται να τον παντρευτεί, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν επιστρέφει ο Στέφανος, που όλοι νόμιζαν ότι είχε πεθάνει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Alpha, Σάββατο 26/10, στις 22:30

«Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» (2016) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης – Με το φόβο ότι οι ενέργειες ενός σούπερ ήρωα, που φέρεται ως θεός, μένουν ανεξέλεγκτες, ο τρομερός και πανίσχυρος ήρωας-τιμωρός της Gotham City αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον σύγχρονο σωτήρα της Metropolis, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να ανακαλύψει το είδος του ήρωα, που χρειάζεται πραγματικά.

Ενώ λοιπόν οι Μπάτμαν και Σούπερμαν βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή γρήγορα ανακύπτει, θέτοντας την ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο κίνδυνο, που έχει γνωρίσει ποτέ

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντό, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έιμι Άνταμς, Λόρενς Φίσμπερν, Νταιάν Λέιν, Τζέρεμι Άιρονς, Τζέισον Μομόα, Χόλι Χάντερ

*Star, Σάββατο 26/10, στις 23:00

«Κώδικας Da Vinci» (2006) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου – Ο φημισμένος καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, ειδικός των συμβόλων, καλείται ξαφνικά μία νύχτα στο Μουσείο του Λούβρου για να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ακατάληπτων συμβόλων που άφησε πίσω του ο δολοφονημένος έφορος.

Υπό την απειλή της ίδιας του της ζωής και με τη βοήθεια της κρυπτολόγου Σοφί Νεβό, ο καθηγητής αποκαλύπτει μία σειρά από κρυμμένα στους πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι ίχνη που οδηγούν σε μία κλειστή κοινότητα αφοσιωμένη στην προστασία ένα μυστικού, κρυμμένου για 2000 χρόνια!

Οι δύο ήρωες θα ξεκινήσουν μία συναρπαστική αναζήτηση στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Σκωτία, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να συλλέξουν στοιχεία, να σπάσουν τον κώδικα και να μάθουν πρώτοι τα μυστικά που θα ανατρέψουν τα θεμέλια της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ωντρέ Τοτού, Πολ Μπέτανι, Ίαν ΜακΚέλεν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα, Ζαν Πιερ Μαριέλ.

*Mega, Σάββατο 26/10, στις 23:40

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σάια Λαμπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Μάικλ Πένα, Τζον Νπερνθαλ, Τζιμ Παρακ, Τζέισον Άιζακς

*ΕΡΤ1, Σάββατο 26/10, στις 00:10

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Skai, Σάββατο 26/10, στις 00:30

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξάρθρωσης μιας οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, ο πρώην στρατιωτικός Τζακ Ρίτσερ πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για να καλέσει το σύνδεσμό του, την ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, να δειπνήσουν μαζί.

Ωστόσο, συναντά τον αντικαταστάτη της, τον συνταγματάρχη Σαμ Μόργκαν, ο οποίος εξηγεί ότι η ταγματάρχης Τέρνερ έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για κατασκοπεία και για δολοφονίες στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Έτσι, ο Τζακ Ρίτσερ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να αποδείξει την αθωότητά της και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από μια τεράστια κυβερνητική συνωμοσία που αφορά τη δολοφονία στρατιωτών.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Alpha, Σάββατο 26/10, στις 00:45

«Φάντασμα με Γόβες» (2020) σκηνοθεσία Εντουαρτ Χολ

Κωμωδία Ρομαντική – Ένα μέντιουμ, βοηθά έναν συγγραφέα που έχει χάσει την δημιουργικότητα του, αλλά καλεί κατά λάθος το πνεύμα της νεκρής πρώτης συζύγου του…

Ο Τσαρλς (Νταν Στήβενς) συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, υποφέρει από τρομερό συγγραφικό μπλοκάρισμα και πασχίζει να ολοκληρώσει το πρώτο του σενάριο.

Η νέα του σύζυγος Ρούθ (Άισλα Φίσερ) κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει συγκεντρωμένο, ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν το όνειρό της να φύγει από το Λονδίνο για το Χόλιγουντ.

Η αναζήτηση έμπνευσης του Τσαρλς τον οδηγεί στην εκκεντρική μυστικίστρια Μαντάμ Ακαρτί (Τζούντι Ντεντς), ζητώντας της να κάνει μια σεάνς στο σπίτι του.

Το αποτέλεσμα της σεάνς θα του δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα, όταν η Μαντάμ Ακαρτί καλεί κατά λάθος το πνεύμα της πρώτης του συζύγου: την πανέξυπνη και φλογερή Ελβίρα (Λέσλι Μαν).

Έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε, η Ελβίρα σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ότι η σεμνή και περιποιητική Ρουθ είναι τώρα παντρεμένη με τον άντρα της και διευθύνει το νοικοκυριό της.

Ο Τσαρλς, πλέον βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στις δύο γυναίκες του και τις όλο και πιο υπερβολικές προσπάθειές τους να ξεπεράσουν η μία την άλλη.

Παίζουν: Άισλα Φίσερ, Νταν Στίβενς, Λέσλι Μαν, Τζούντι Ντεντς, Μισέλ Ντότριτς, Έιμι Φίον Έντουαρντς, Ντέιβ Τζονς, Εμίλια Φοξ, Ζακ Γουάιτ, Ρομίνα Ζαπάτα, Αντιλ Ρέι, Τζούλιαν Ριντ Τουτ, Σάιμον Κανζ, Κάλι Κουκ, Πήτερ Ρότζερς, Ντελρόι Άτκινσον, Τζέιμς Φλητ, Ίζι Βαν Ράντγουικ

*Open, Σάββατο 26/10, στις 00:45

«Ο Τελευταίος Βερμέερ» (2019) σκηνοθεσία Νταν Φρίντκιν

Δραματική – Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τζόζεφ Πίλερ είναι λοχαγός και μέλος της εθνικής αντίστασης της Ολλανδίας κατά των Ναζί. Ο Πίλερ λαμβάνει μια πληροφορία για την κλοπή ενός πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Γιοχάνες Βερμέερ, που ήταν στην ιδιωτική συλλογή του Χέρμαν Γκέρινγκ, εξέχων στέλεχος των Ναζί. Μετά τον πόλεμο, ο Πίλερ ξεκινά να ψάχνει για το χαμένο έργο. Κύριος ύποπτος θεωρείται ο Χαν Βαν Μέγκερεν , ένας καλλιτέχνης και έμπορος που πούλησε τον πίνακα στον Γκέρινγκ. Όμως, παρά τα στοιχεία για συνωμοσία του Χαν με τους Ναζί, ο Πίλερ, πείθεται όλο και περισσότερο για την αθωότητα του.

Παίζουν: Κλάες Μπάνγκ, Γκάι Πιρς, Βίκι Κριπς, Όγκαστ Ντιλ, Ρόλαντ Μόλερ, Ολίβια Γκραντ, Άντριαν Σκάρμπορο, Άντριου Χάβιλ, Καρλ Τζόνσον

*Mega, Σάββατο 26/10, στις 02:30

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Σάββατο 26/10, στις 02:30