7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Η Ώρα Της Κατασκοπίας» (2019) σκηνοθεσία Λίντια Ντιν Πίλτσερ

Δραματική – Στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη Βρετανία να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, ο Τσώρτσιλ δίνει εντολή στη νέα του υπηρεσία κατασκοπείας να στρατολογήσει και να εκπαιδεύσει γυναίκες, προκειμένου να γίνουν κατάσκοποι. Αποστολή τους είναι να προκαλούν σαμποτάζ και να υποστηρίζουν την αντίσταση εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος στη Γαλλία. Η Βιρτζίνια και η Νουρ αποφασίζουν να είναι από τις πρώτες που θα αναλάβουν αυτή την αποστολή.

Παίζουν: Σάρα Μέγκαν Τόμας, Στέινα Κάτικ, Ράντικα Άπτε, Λίνους Ρότς, Ρόσιφ Σάδερλαντ. Σενάριο: Σάρα Μέγκαν Τόμας

*Open, Δευτέρα 28/10, στις 21:00

«Summerland» (2020) σκηνοθεσία Τζέσικα Σουέιλ

Δραματική – Η Άλις είναι μια απομονωμένη συγγραφέας, ζει μια μοναχική ζωή στα παραθαλάσσια βράχια της Νότιας Αγγλίας, ενώ ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στη Μάγχη.
Όταν μια μέρα ανοίγει την εξώπορτά της και μαθαίνει ότι πρόκειται να φιλοξενήσει έναν νεαρό εκκενωμένο από το Λονδίνο, τον Φρανκ, αντιστέκεται.
Δεν αργεί, όμως, να συνειδητοποιήσουν οι δυο τους ότι έχουν περισσότερα κοινά στο παρελθόν τους απ’ ό,τι είχε υποθέσει η Άλις.

Παίζουν: Τζέμα Άρτερτον, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Λούκας Μποντ, Τομ Κόρτνεϋ, Ντίξι Έγκεριξ, Πενέλοπε Γουίλτον

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/10, στις 22:00

«Αγώνας Επιβίωσης» (2021) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Δράμα – Ο Χάρι Χαφτ είναι ένας πυγμάχος, ο οποίος τα κατάφερε στο Ολοκαύτωμα παλεύοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με συγκρατούμενους του μέχρι θανάτου σε αγώνες που στήνονταν προς τέρψη των ναζιστών αξιωματικών του στρατοπέδου, οι οποίοι στοιχημάτιζαν για το αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του πολέμου ο Χάρι, στοιχειωμένος από αναμνήσεις και ενοχές, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αγώνες υψηλού προφίλ εναντίον θρύλων της πυγμαχίας, όπως ο Ρόκι Μαρσιάνο, για να ξαναβρεί την πρώτη του αγάπη.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Βίκι Κρίεπς, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ντάνι Ντε Βίτο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζον Λεγκιζάμο

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 28/10, στις 00:00

«Στη Λήξη του Χρόνου» (2018) σκηνοθεσία Σκοτ Μανν

Περιπέτεια – Ο Μάικλ Νοξ, ένας πρώην στρατιώτης των ΗΠΑ, επισκέπτεται το Λονδίνο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την ανιψιά του, Ντάνι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μια ομάδα τρομοκρατών, με επικεφαλής τον Αρκάντι, απαγάγει την ανιψιά του και καταλαμβάνει το στάδιο απειλώντας να το ανατινάξει, αν δεν τους παραδοθεί ένας συγκεκριμένος θεατής. Ο Μάικλ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις στρατιωτικές του δεξιότητες για να σώσει την ανιψιά του αλλά και τους χιλιάδες θεατές.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Ρέι Στίβενσον, Πιρς Μπρόσναν, Αλεξάντρα Ντίνου, Λάρα Πικ, Ράλφ Μπράουν, Γκόρντον Αλεξάντερ

*Alpha, Δευτέρα 28/10, στις 00:30

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του 44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του.

Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Star, Δευτέρα 28/10, στις 01:00

«Ο Λαχειοπώλης» (1987) σκηνοθεσία Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας φτωχός λαχειοπώλης, αγωνίζεται να ζήσει την εύσωμη σύζυγό του, Κούλα, και τα έξι τους παιδιά, μέχρι τη στιγμή που πιάνει τον πρώτο λαχνό και αρχίζει να ονειρεύεται πονηρά ταξίδια και τρελές διασκεδάσεις στη Μαγιόρκα.

Παίζουν: Νίκος Ρεντίφης, Βέτα Μπετίνη, Γιώργος Βασιλείου, Νανά Βενέτη

*Open, Δευτέρα 28/10, στις 01:15

«Η χώρα των νομάδων» (2021) σκηνοθεσία Κλόι Ζάο

Δραματική – Η εξηντάχρονη Φρεν έχασε τον άντρα της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κλειδώνει το σπίτι της, αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης και ξεκινά την περιπλάνησή της στην αμερικανική ενδοχώρα, με ελάχιστα προσωπικά και με το βαν της, που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο.

Σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός, και από τα σπίτια τους, και από τις ζωές τους

Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρματ, Λίντα Μέι, Μπομπ Γουέλς, Ντέιβιντ Στράθερν

*Alpha, Δευτέρα 28/10, στις 02:30