Επιστρέφουν στη Γη οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα η αναμενόμενη προσθαλάσσωση

Το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής στη Γη ξεκίνησαν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από εννέα μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Μπάρι Γουίλμορ (Barry “Butch” Wilmore) και η Σάνι Γουίλιαμς (Suni Williams) επιστρέφουν μαζί με έναν ακόμη Αμερικανό αστροναύτη, τον Νικ Χαγκ (Nick Hague), και τον Ρώσο κοσμοναύτη, Αλεξάντρ Γκορμπούνοφ (Aleksandr Gorbunov), με ένα διαστημόπλοιο της SpaceX.

Οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες θα αναχωρούσαν μόλις μία εβδομάδα περίπου μετά την εκτόξευση με τη νέα κάψουλα πληρώματος Starliner της Boeing, την 5η Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Όμως, στον δρόμο προς τον διαστημικό σταθμό, προέκυψαν τόσα πολλά προβλήματα, που η NASA έστειλε πίσω τελικά το Starliner άδειο και μετέφερε τους πιλότους – δοκιμαστές στη SpaceX, μεταθέτοντας την επιστροφή τους για τον Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, τα νέα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην κάψουλα της SpaceX οδήγησαν σε νέα καθυστέρηση της αποστολής, διάρκειας ενός μήνα.

H αναμενόμενη προσθαλάσσωση των αστροναυτών στον ωκεανό θα γίνει στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, σήμερα στις 11.57 μ.μ. ώρα Ελλάδας, λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που προβλέπονται.