Στο Τοιχιό Καστοριάς, η περίφημη “κούνια του Άι Γιώργη” αιωρείται ανήμερα της γιορτής του.
Σύμφωνα με την κα Ελένη Αντωνίου Παπαθωμά, πρόεδρο Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών, πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο που συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και αναβιώνει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα. Παλιότερα, στην κούνια του Άι Γιώργη κάθονταν κυρίως τα ανύπαντρα κορίτσια.
Δείτε το video:






![Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/vd_140326-218x150.jpg)










![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

