8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Mamma mia» (2008) σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ 

Κωμωδία Ρομαντική – Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής…

Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της…

Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες…

Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει… Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Στέλαν Σκάργκαρντ, Αμάντα Σέφριντ, Κριστίν Μπαράνσκι, Ντόμινικ Κούπερ

*Skai, Τετάρτη 02/07 στις 21:00

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Τετάρτη 02/07 στις 21:00

«Mad Max: Ο δρόμος της Οργής» (2015) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max (Τομ Χάρντι) πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις στο δυστοπικό περιβάλλον του πλανήτη, είναι να περιπλανιέσαι μόνος.

Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Αυτοκράτειρα Furiosa (Σαρλιζ Θερον).

Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe (Χιου Κιζ Μπάιρν), από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο.

Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Παίζουν:Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χολτ, Χιου Κιζ-Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι, Αμπι Λι.

*Star, Τετάρτη 02/07 στις 22:50

«Η Μέρα των Ηρώων» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράμα – Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, κατά τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου της Βοστόνης, ο αρχιφύλακας Τόμι Σόντερς (Μαρκ Γουόλμπεργκ) ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές πριν επιτεθούν ξανά.

Ταυτόχρονα στην υπόθεση εμπλέκονται οι ιστορίες του ειδικού πράκτορα Ρίτσαρντ Ντεσλαρις (Κέβιν Μπέικον,),του αστυνομικού διοικητή Εντ Ντέιβις (Τζον Γκούντμαν), του αρχιφύλακα Τζέφρει παγκλιέσι (Τζ. Κ. Σίμονς) και της νοσοκόμας Κάρολ Σόντερς (Μισέλ Μόναχαν) υφαίνοντας ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες και τολμηρό χρονικό του πιο προηγμένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν, Τζέι-Κέι Σίμονς, Μισέλ Μόναχαν.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 02/07 στις 00:00

«28 Ημέρες» (2000) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κοινωνική κομεντί – Η Γκουέν Κάμινγκς είναι μια συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Ζει έντονη ζωή και είναι το «αγαπημένο κορίτσι» όλων. Μέχρι που στο γάμο της αδελφής της το σκάει μεθυσμένη με τη νοικιασμένη λιμουζίνα και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει το εισιτήριό της για μια κλινική αποτοξίνωσης. Εκεί συναντά μια ποικιλία χαρακτήρων: τον κοινωνικό λειτουργό Κόρνελ και διάφορους εθισμένους όπως ο Έντι, o Γκέρχαρντ, o Όλιβερ και η Άντρεα. Η Γκουέν έχει να αντιμετωπίσει τους ιδιότυπους κανόνες και τις αρχές της κλινικής και όσο ξεπερνά την εξάρτησή της, τόσο αρχίζει να προσέχει τον Έντι ενώ μεταξύ τους αρχίζει να αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ντομινίκ Γουέστ, Βίγκο Μόρτενσεν, Στιβ Μπουσέμι, Ελίζαμπεθ Πέρκινς ,Άλαν Τούντικ, Αζούρα Σκάι

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 02/07 στις 00:50

«Here Today» (2021) σκηνοθεσία Μπιλ Κρίσταλ 

Δραμεντί – Ο βετεράνος συγγραφέας κωμωδιών Τσάρλι Μπερνς, ο οποίος αργά αλλά σταθερά χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα, γίνεται φίλος με μια ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια του δρόμου της Νέας Υόρκης, την Έμα Πέιτζ. Μαζί, δημιουργούν μια απίθανη αλλά ξεκαρδιστική και συγκινητική φιλία, που παραμερίζει το χάσμα των γενεών και επαναπροσδιορίζει την έννοια της αγάπης και της εμπιστοσύνης.

Παίζουν: Μπιλ Κρίσταλ, Τίφανι Χάντις, Λόρα Μπενάντι, Πεν Μπάντζλι, Λουίζα Κράουζε, Κέβιν Κλάιν, Άντριου Ντουράντ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 02/07 στις 01:00

«Σε Κατάσταση Ομηρίας» (2021) σκηνοθεσία Τζον Κις

Δράσης – Ένας πρώην πεζοναύτης με τραυματικό παρελθόν πέφτει θύμα ομαδικής ομηρίας στο κατάστημα του γερουσιαστή πατριού του.

Παρά τους δισταγμούς του, είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση…

Παίζουν: Τάιριζ Γκίμπσον, Τζον Μάλκοβιτς, Μάικλ Τζέι Γουάιτ, Κρίστοφερ Μπάκους

*Star, Τετάρτη 02/07 στις 01:15

«American Pie» (1999) σκηνοθεσία Πολ Βάιτζ

Κωμωδία – Μία παρέα τεσσάρων εφήβων γεμάτοι ορμές αποφασίζει να γνωρίσει τον «ολοκληρωμένο» έρωτα πριν φτάσει η ημέρα της αποφοίτησης από το Λύκειο. Την προσπάθειά της θα πλαισιώσει μία πληθώρα κωμικοτραγικών καταστάσεων, οδηγώντας σε απίστευτες καταστάσεις.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς, Κρις Κλάιν, Τζένιφερ Κούλιτζ, Σάνον Ελίζαμπεθ, Άλισον Χάνιγκαν, Κλάιντ Κουσάτσου, Γιουτζίν Λέβι

*Skai, Τετάρτη 02/07 στις 01:15