Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιουλίου σε επιχείρηση ξηραντήριο-αποθήκη απολίπανσης στην εταιρία «ΑΜΠΟΤΙΣ» στην περιοχή πλησίον του συνεργείου Ζία κοντά στην Πορειά Καστοριάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ που βρισκόταν στον αύλειο χώρο της επιχείρησης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περιείχε πριονίδι – υλικό απαραίτητο για τη λειτουργία του ξηραντηρίου γουνοδερμάτων. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες, που επιχείρησαν για την κατάσβεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών που η ίδια επιχείρηση αντιμετωπίζει περιστατικό πυρκαγιάς, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογο συμβάν το 2023 στον εσωτερικό χώρο του ξηραντηρίου.
Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Δείτε το video:


![Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/vd_140326-218x150.jpg)







![Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/vd_140326-100x70.jpg)






![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

