Η Μ. Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της στη Βουλή: «Η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN διορθώνει ουσιαστικές αδυναμίες»

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κύρωση της Πρώτης Τροποποίησης της από 14 Απριλίου 2022 Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN για την ανάθεση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών», μίλησε η Μαρία Αντωνίου. 

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Αντωνίου,  «η τροποποίηση της σύμβασης δεν αποτελεί ‘δώρο’ σε πάροχο, αλλά ουσιαστική διόρθωση αδυναμιών: αυξάνει τις επενδυτικές υποχρεώσεις, θεσπίζει αυστηρές ποινές και ρήτρες, εν       ισχύει τον δημόσιο έλεγχο, συνδέει την αποζημίωση με την πραγματική εκτέλεση των δρομολογίων και διπλασιάζει τις αποζημιώσεις προς τους επιβάτες. Με περισσότερες επενδύσεις, αυστηρότερους όρους και πραγματική λογοδοσία, επιλέγουμε τη βελτίωση αντί της στασιμότητας, την ασφάλεια αντί των συνθημάτων και το δημόσιο συμφέρον χωρίς εκπτώσεις.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη της ομιλία της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου: