Ποπ κορν, ένα ζεστό ρόφημα και μια ταινία στην τηλεόραση για να περάσεις όμορφα το βράδυ της Κυριακής!
«Ο Ρωμιός έχει Φιλότιμο» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος
Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Τηλέμαχος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), που δεν είναι πια νέος, δέχεται πιέσεις από την αγαπημένη του Φωφώ (Νίκη Λινάρδου), για να παντρευτούν.
Όμως, για να γίνει ο γάμος τού Τηλέμαχου πρέπει να προηγηθεί ο γάμος της αδελφής του, Χρυσάνθης (Μίτσι Κωνσταντάρα), που είναι δεσποινίς ετών… 39, μια συντηρητική γεροντοκόρη, που του φέρνει μόνο δυσκολίες.
Έτσι, ο Λάμπρος μηχανεύεται ένα σωρό τρόπους για να μπορέσει να αποκαταστήσει την αδελφή του και να αποκατασταθεί κι αυτός. Στην προσπάθειά του να την παντρέψει, ζητάει γαμπρό μέσω αγγελίας.
Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι (Χρήστος Τσαγανέας και Ραφαήλ Ντενόγιας), αλλά από ένα παιχνίδι της τύχης εκείνοι θα ερωτευτούν την εξαδέλφη (Καίτη Λαμπροπούλου) του Τηλέμαχου και τη μνηστή του, αντιστοίχως.
Οι δύο γυναίκες θα ανταποκριθούν θετικά στις προτάσεις γάμου των δύο μνηστήρων και ο Τηλέμαχος θα βρεθεί ξανά μόνος με την αδερφή του.
Για καλή τους τύχη, όμως, θα εμφανισθεί τελικά ένας μνηστήρας (Περικλής Χριστοφορίδης) για την αδελφή του, αλλά και μια γυναίκα (Καίτη Πάνου) για τον ίδιο.
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίτση Κωνσταντάρα, Σταύρος Ξενίδης, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Ραφαήλ Ντενόγιας, Πόπη Δεληγιάννη, Στάθης Χατζηπαυλής, Νίκη Λινάρδου, Εύα Φρυδάκη
*Star, Κυριακή 8/2 στις 21:00
«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς
Δράσης – Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ.
Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος.
Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν, Σάλι Ρίτσαρντσον- Γουιτφιλντ, Ντάρελ Φόστερ, Έιπριλ Γκρέις, Ντας Μιχοκ.
*Open, Κυριακή 8/2 στις 21:00
«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης
Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ.
Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνωμοσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.
Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.
*Ant1, Κυριακή 8/2 στις 21:45
«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ
Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.
Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί.
Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Έιμι Γιασμπεκ, Έιμι Γιασμπεκ, Τζούντιθ Μπόλντουιν, Τζέισον Ράνταλ, Χανκ Αζάρια, λάρι Χονκιν
*Alpha, Κυριακή 8/2 στις 22:00
«Γείτονες Μέχρι Θανάτου» (2010) σκηνοθεσία Νικόλ Χόλοφσενερ
Κωμωδία – Η Κέιτ και ο Άλεξ είναι ένα ζευγάρι που ζει στη Νέα Υόρκη και διατηρεί ένα επιτυχημένο κατάστημα που ειδικεύεται σε ρετρό έπιπλα, έχουν μια έφηβη κόρη, την Άμπι και το διαμέρισμά τους έχει αρχίσει να μοιάζει λίγο μικρό για τους τρεις τους.
Ωστόσο είναι ιδιοκτήτες του διπλανού κτιρίου και μόλις το διαμέρισμα αδειάσει, σχεδιάζουν να γκρεμίσουν έναν τοίχο και να επεκτείνουν το διαμερισμά τους
Η Άντρα, η ένοικός τους, είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα με κακή διάθεση, που δεν φαίνεται να θέλει να πάει πουθενά σύντομα, και η Κέιτ και ο Άλεξ σκέφτονται ότι μάλλον θα πρέπει να περιμένουν να πεθάνει, αφού η έξωση θα ήταν πολύ άβολη.
Ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο, η Κέιτ προσπαθεί να συνάψει φιλία με την Άντρα και την έντονα προστατευτική εγγονή της Ρεμπέκα, αλλά η Άντρα δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να κάνει νέες φιλίες, και η Μαίρη, η άλλη εγγονή και αδελφή της Ρεμπέκα, δεν είναι πολύ πιο εύκολη στη συναναστροφή.
Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Ρεμπέκα Χολ, Αμάντα Πιτ, Όλιβερ Πλατ, Αν Μόργκαν Γκίλμπερτ, Σάρα Στιλ, Λόις Σμιθ, Ελίζαμπεθ Κίνερ
*ΕΡΤ3, Κυριακή 8/2 στις 22:30
«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» (2019) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ
Δράσης – Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας.
Η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα) – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.
Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον).
Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.
Παίζουν: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα.
*Star, Κυριακή 8/2 στις 23:15
«Γλυκός πειρασμός» (2002) σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ
Ρομαντική κομεντί- Η Κριστίνα Γουόλτερς είναι μία σέξι κοπέλα που «ξεσαλώνει» κάθε βράδυ στο κλαμπ, και έχει τους δικούς της, πολύ συγκεκριμένους κανόνες για το παιχνίδι του φλερτ. Ένα βράδυ, όμως, γνωρίζει τον κύριο Τέλειο… ο οποίος, την επόμενη ακριβώς μέρα, εξαφανίζεται! Η Κριστίνα και η φίλη της Κάμερον αποφασίζουν να τον ψάξουν μαζί, και στην περιπετειώδη περιπλάνησή τους τελικά μαθαίνουν πολλά για το τι είναι τελικά σωστό και τι λάθος, όταν μιλάμε για τον…. μεγάλο έρωτα!
Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Σέλμα Μπλερ, Τόμας Τζέιν
*ΕΡΤ1, Κυριακή 8/2 στις 23:40
«Ο Καθρέφτης Έχει Δύο Πρόσωπα» (1996) σκηνοθεσία Μπάρμπρα Στρέιζαντ
Ρομαντική κομεντί – Η Ρόουζ και ο Γκρέγκορι, καθηγητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, γνωρίζονται όταν η αδελφή της Ρόουζ απαντά στην αγγελία «Προσωπικά» του Γκρέγκορι. Αρκετές φορές καμμένος, ο όμορφος αλλά βαρετός Γκρέγκορι πιστεύει ότι το σεξ έχει καταστρέψει τη ζωή του και έχει βάλει επίτηδες σκοπό να βρει και να παντρευτεί μια γυναίκα χωρίς καμία απολύτως σεξουαλική απήχηση.
Ο Γκρέγκορι πιστεύει ότι βρήκε αυτό που έψαχνε στη Ρόουζ, μια απλή, παχουλή καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας όπου από αμοιβαίο θαυμασμό και σεβασμό παρά από αγάπη, παντρεύονται. Ο Γκρέγκορι υποθέτει ότι η Ρόουζ καταλαβαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για σεξουαλική σχέση. Κάνει λάθος, και ο γάμος τους σχεδόν καταστρέφεται, όταν η Ρόουζ προσπαθεί να ολοκληρώσει τη σχέση τους.
Ενώ ο Γκρέγκορι βρίσκεται εκτός χώρας σε μια περιοδεία διαλέξεων, η Ρόουζ κάνει δίαιτα και γυμναστική για να μεταμορφωθεί σε μια σέξι σειρήνα σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει το γάμο της.
Παίζουν: Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Τζεφ Μπρίτζες, Πιρς Μπρόσναν, Λορίν Μπακόλ, Τζορτζ Σίγκαλ, Ρίτσαρντ ΛαΓκράβενες
*ΕΡΤ1, Κυριακή 8/2 στις 01:00
«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο
Δράσης Μυστηρίου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…
Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.
*Open, Κυριακή 8/2 στις 01:30
«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» (2014) σκηνοθεσία Νόαμ Μουρό
Περιπέτεια – Βασισμένο στο τελευταίο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο “Ξέρξης” και εμπνευσμένο από την παγκόσμια επιτυχία “300”, το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια επική μάχη, που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.
Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντλεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο.
*Star, Κυριακή 8/2 στις 02:00
«Σε Κατάσταση Πολιορκίας 2» (1995) σκηνοθεσία Τζέοφ Μέρφι
Δράσης Περιπέτεια – Ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού Κέισι Ράιμπακ μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, τώρα είναι σεφ στο Mile High Cafe στο Ντένβερ του Κολοράντο.
Ο Ράιμπακ παίρνει την ανιψιά του Σάρα Ράιμπακ και επιβιβάζονται σε ένα τρένο από το Κολοράντο με προορισμό το Λος Άντζελες, όπου σκοπεύουν να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών, για να γνωριστούν και να θρηνήσουν το θάνατο των γονιών της.
Το ταξίδι τους έχει μόλις ξεκινήσει, όταν μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει την αμαξοστοιχία.
Αρχηγός τους είναι ο Τράβις Ντέιν, ένας πρώην συνεργάτης της CIA, ο οποίος με τη βοήθεια του Μάρκους Πεν και μερικών δεκάδων μισθοφόρων του, καταλαμβάνει το τρένο, παίρνει ομήρους τους επιβάτες και το πλήρωμα και στήνει ένα κινητό κέντρο ελέγχου.
Εισχωρεί στη βάση δεδομένων της CIA και αποκτά τον έλεγχο ενός άκρως απόρρητου αμυντικού δορυφόρου που σχεδίασε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία και ο οποίος μόλις έχει αναπτυχθεί.
Χρηματοδοτούμενος από διάφορα ξένα συμφέροντα, πρόκειται να βγάλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να χρησιμοποιήσει το διαστημικό όπλο για να ανατινάξει την ανατολική ακτή στοχεύοντας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται κάτω από το Πεντάγωνο.
Ο Ντέιν κοροϊδεύει τους αρχηγούς στο δωμάτιο καταστάσεων του Πενταγώνου, χρησιμοποιώντας το για να ανατινάξει ένα κινεζικό εργοστάσιο χημικών όπλων και τα δύο αεροπλάνα stealth που έχουν σταλεί για να τον αναχαιτίσουν, με τη σιγουριά ότι δεν μπορεί να σταματήσει, επειδή η θέση του δεν μπορεί να εντοπιστεί όσο το τρένο συνεχίζει να κινείται.
Ο Ράιμπακ, με τη βοήθεια του νεαρού αχθοφόρου Μπόμπι Ζακς, είναι οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν τους κακούς, να σώσουν τους ομήρους και να αποτρέψουν την καταστροφή της ανατολικής ακτής, πριν ο Ντέιν μπορέσει να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδιά του.
Παίζουν: Στήβεν Σήγκαλ, Κάθριν Χέιγκλ, Έβερετ ΜακΓκιλ, Έρικ Μπογκόσιαν, Αφίφι Αλαουί, Μπρέντα Μπάακ, Πάτρικ Κιλπάτρικ, Μόρις Τσέστνατ, Τοντ Ράσελ
*Skai, Κυριακή 8/2 στις 02:15










![Στην κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Στρατιωτικών Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/pt_0802_01-100x70.jpg)

![Κοπή βασιλόπιτας στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου “Το Απόζαρι” – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/pt_070226-100x70.jpg)

![Στη βασιλόπιτα του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καστοριά – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mth_060226_1-100x70.jpg)

![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
