Την ομόφωνη έγκριση της Περιφερειακής Επιτροπής έλαβε το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, για τη διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης, μετά την έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και της 1ης Τροποποιητικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς».
Με την έγκριση αυτή, το οικονομικό αντικείμενο του έργου αυξάνεται κατά 202.834,76 € (με Φ.Π.Α.) για την κάλυψη των πρόσθετων εργασιών που προέκυψαν κατά την εξέλιξή του. Οι παρεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζοντας την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα των κατασκευών.
Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 735.000,00 €, ενώ το τελικό ποσό της σύμβασης ανερχόταν σε 581.361,00 €.
Η συμπληρωματική χρηματοδότηση,ύψους 202.834,76 € με Φ.Π.Α, θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία: Εθνικού Δικτύου Π.Δ.Μ., καθαρισμός Τεχνικών και λοιπών στοιχείων απορροής υδάτων – Έργα ορεινής και πεδινής υδρονομίας – Έργα αντιμετώπισης χειμαρολάβας (2014επ54100001)» της ΣΑΝΠ 241 και κωδ. 2023ΝΠ24100012 (Π.Ε. Καστοριάς)

















![Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στην κοπή της βασιλόπιτας της Μαρίας Αντωνίου – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mapt_150226-100x70.jpg)


