Στη Βιβλιοθήκη Καστοριάς, με αφορμή το βιβλίο «Το Σεντούκι των Λέξεων», πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό και δημιουργικό εργαστήρι.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αναστασία Γκιλδάκη, άνοιξαν το δικό τους «σεντούκι» φαντασίας και έμπνευσης. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι και συζήτηση, ανακάλυψαν τη δύναμη των λέξεων και πειραματίστηκαν με τη γλώσσα.
Δημιούργησαν τις δικές τους πρωτότυπες λέξεις, δίνοντάς τους μοναδικό νόημα και περιεχόμενο, και στη συνέχεια κατασκεύασαν τις δικές τους «ασπίδες» προστασίας — ασπίδες γεμάτες θετικές, δυνατές και φωτεινές λέξεις που εκφράζουν συναισθήματα, αξίες και όνειρα.
Το εργαστήρι αποτέλεσε μια όμορφη εμπειρία έκφρασης, συνεργασίας και ενδυνάμωσης, αποδεικνύοντας πως οι λέξεις έχουν δύναμη: μπορούν να μας προστατεύσουν, να μας ενώσουν και να μας εμπνεύσουν
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή, τη δημιουργικότητα και τα χαμόγελά τους, καθώς και την εκπαιδευτικό για την εξαιρετική καθοδήγηση,έμπνευση και παρουσίαση του εργαστηρίου!





















![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

