Η Μαρία Αντωνίου ομιλήτρια στην του ΕΒΕ Γρεβενών για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Εκδήλωση με θέμα «Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Σήμερα. Προκλήσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»
Είχα τη χαρά να συμμετάσχω ως ομιλήτρια στην εκδήλωση με θέμα «Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Προκλήσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά από το Επιμελητήριο Γρεβενών σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), παρουσία της Εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. και καλής φίλης Alexandra Sdoukou
🗣️Όπως επεσήμανα και στην ομιλία μου, η συζήτηση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν αφορά μόνο την ισότητα των φύλων. Αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας, τη δημιουργία νέων ευκαιριών και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Δυτική Μακεδονία που βρίσκεται σε περίοδο οικονομικής και παραγωγικής μετάβασης.
🎯♀️Οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν θέσει τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα ψηλά στην ατζέντα, δημιουργώντας ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε οι γυναίκες να μπορούν να εργάζονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται επαγγελματικά.
⤴️Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι ήδη ορατά. Η ανεργία των γυναικών, που το 2019 ξεπερνούσε το 21%, έχει μειωθεί σήμερα περίπου στο 10,9%, ενώ η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας αυξάνεται σταθερά.
💪Απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες που έχουν μια ιδέα, ένα σχέδιο ή ένα όνειρο, τόνισα ότι η επιχειρηματικότητα χρειάζεται τόλμη, επιμονή και πίστη στον εαυτό μας.
🔝Γιατί όταν μια γυναίκα πιστέψει στις δυνατότητές της μπορεί να αλλάξει τη ζωή της.
Όταν όμως πολλές γυναίκες πιστέψουν στον εαυτό τους, μπορούν να αλλάξουν τον τόπο τους.
👏 Θερμά συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Γρεβενών και τον Πρόεδρο Λεωνίδα Τεντόγλου για την εξαιρετική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.









![O ετήσιος χορός του συλλόγου Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/spfk_160326-218x150.jpg)








![O ετήσιος χορός του συλλόγου Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/spfk_160326-100x70.jpg)




![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

