Η εβδομάδα σου κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, παρακάτω θα βρεις ταινίες που θα σε χαλαρώσουν.
«Ο Τρελλοπενηντάρης» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο μυθομανής διευθυντής μιας σχολής μανεκέν, που οι δουλειές του πάνε σχετικά καλά, συναντάει μια μέρα έναν παλιό του φίλο που έχει γυρίσει από την Αμερική. Εκείνος του προτείνει να τον πάρει συνεταίρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής. Ο ήρωας μας αρχίζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Όταν όμως γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα, χάνει τα λογικά του και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη, με τη βοήθεια της κόρης του και των φίλων του, του στήνει μια παγίδα για να τον συνετίσει…
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Αθηνόδωρος Προύσαλης.
*Ant1, Κυριακή 05/04 στις 21:45
«Ο τρελλός τάχει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης
Κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρέτας είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού κέρδισε το λαχείο. Η ξαφνική χαρά όμως τον τρέλανε και τον έστειλε στο ψυχιατρείο. Όταν, έναν χρόνο αργότερα, παίρνει το εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι του, διαπιστώνει ότι η οικογένειά του είναι υπό διάλυση και εκείνος είναι ο μόνος λογικός…
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας (I) (Λάμπρος) , Σμάρω Στεφανίδου (Σουλτάνα) , Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Ασημίνα) , Καίτη Πάνου (Σοφία) , Αλέκος Τζανετάκος (Τζίλης) , Κατερίνα Γώγου (Καίτη) , Θάνος Μαρτίνος (Φώτης) , Θόδωρος Κατσαδράμης (Χρήστος) , Νικήτας Πλατής (αστυνόμος) , Γιώργος Κάππης (Ρένος) , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) (τρελάρας) , Ραφαήλ Ντενόγιας (δικηγόρος) , Γιώργος Λουκάκης (γιατρός) , Εύα Φρυδάκη (μοδίστρα) , Γιώργος Λιόκαρης , Τάσος Παπαδάκης , Γιώργος Γρηγορίου (διευθυντής κλινικής) , Έλλη Λοΐζου (Σούζη) , Νίκος Νεογένης
*Mega, Κυριακή 05/04 στις 22:00
«R.M.N.» (2022) σκηνοθεσία Κριστιάν Μουντζίου
Δραματική – Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Matthias, αφού παραιτείται από την εργασία του στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα του, ένα πολυεθνικό χωριό στην Τρανσυλβανία.
Επιθυμεί να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανατροφή του γιου του Rudi, που για αρκετό καιρό είχε αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα του Ana, και έτσι το παιδί να ξεπεράσει τις φοβίες που τον ταλαιπωρούν. Επιπλέον ανησυχεί για τον ηλικιωμένο πατέρα του και ταυτόχρονα ανυπομονεί να δει την πρώην ερωμένη του Csilla.
Όταν μερικοί νέοι εργάτες προσλαμβάνονται στο εργοστάσιο που διοικεί η Csilla, η ειρήνη στην κοινότητα διαταράσσεται. Φοβίες, απογοητεύσεις, πάθη και συγκρούσεις έρχονται στην επιφάνεια, πάνω από το λεπτό επίχρισμα της κατανόησης και της ηρεμίας.
Παίζουν: Μαρίν Γκριγκόρε, Τζούντιθ Στάτε, Μακρίνα Μπαρλαντεάνου, Ορσόλια Μολντοβάν, Αντρέι Φίντι, Μαρκ Μπλένιεσι, Οβίντιου Κρισάν
*ΕΡΤ3, Κυριακή 05/04 στις 22:30
«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων.
Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει.
Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα.
Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης.
*Star, Κυριακή 05/04 στις 23:00
«Ο Καθοδηγητής» (2006) σκηνοθεσία Ρόμπερτ ντε Νίρο
Δραματική – Διακριτικός, ιδεαλιστής και έντονα πιστός, ο Έντουαρντ Γουίλσον θεωρεί ότι η υπηρεσία στην OSS και αργότερα η υπηρεσία του ως ιδρυτικό μέλος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είναι η τέλεια καριέρα για έναν άνθρωπο με τα ταλέντα του. Οι μέθοδοί του γίνονται σταθερή λειτουργική διαδικασία για τη CIA, ενώ ο ίδιος μάχεται τους ομολόγους του στην KGB.
Όμως, καθώς η χώρα διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στον Ψυχρό Πόλεμο, ο Έντουαρντ ανακαλύπτει ότι η αφοσίωση στο καθήκον πάνω από την οικογένεια έχει ένα τίμημα.
Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Άλεκ Μπάλντουιν, Τάμι Μπλαντσαρντ, Κηρ Ντουλέα, Μπίλι Κράνταπ, Μάικλ Γκαμπόν, Γουίλιαμ Χαρτ, Γκάμπριελ μαχτ, Τζο Πέσι, Μαρτίνα Γκεντεκ, Τζον Σέσιονς, Μαερκ Ιβανιρ, Λή Πέις, Έντι Ρεντμιν, Όλεγκ Στέφαν
*ΕΡΤ1, Κυριακή 05/04 στις 23:45
«The Vanished» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Φασινέλι

Δράσης Τρόμου – Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο και ερημικό κάμπινγκ, όπου μια οικογένεια, οι γονείς, Πολ και Γουέντυ και την κόρη τους, Τέιλορ, φτάνουν για να κάνουν κάμπινγκ για ένα σαββατοκύριακο.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι φαινομενικά ειδυλλιακές οικογενειακές διακοπές παίρνουν μια σκοτεινή τροπή όταν η Τέιλορ εξαφανίζεται ξαφνικά χωρίς να αφήσει πίσω της κανένα ίχνος. Πανικός και απελπισία κυριεύουν τους γονείς της και ειδοποιούν αμέσως τις αρχές για να ξεκινήσουν την αναζήτηση της αγνοούμενης κόρης τους.
Καθώς η τοπική αστυνομία, με επικεφαλής τον σερίφη Μπέικερ, ερευνά την εξαφάνιση, αρχίζει να αποκαλύπτει στοιχεία και αινιγματικά μυστικά που αφορούν την οικογένεια.
Οι προσπάθειες αναζήτησης και η έρευνα της αστυνομίας δεν αποφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία και η ένταση κορυφώνεται καθώς οι αρχές συνδυάζουν τα γεγονότα, που οδήγησαν στην εξαφάνιση της Τέιλορ.
Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, η υπόθεση της ταινίας The Vanished παίρνει απροσδόκητες ανατροπές, οδηγώντας σε μια αγωνιώδη και συναρπαστική αφήγηση. Κρυμμένες αλήθειες, εξαπάτηση και προδοσία έρχονται στο φως, δημιουργώντας αβεβαιότητα και μια ατμόσφαιρα αγωνίας.
Η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης θολώνει και οι απελπισμένοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τους χειρότερους φόβους τους, ενώ αναζητούν την αγαπημένη τους κόρη.
Σε μια αγωνιώδη κορύφωση, η αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της Τέιλορ αποκαλύπτεται, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ανατροπή των γεγονότων…
Παίζουν: Αν Χες, Αλεκσέι Άρτσερ, Πίτερ Φατσινέλι, Τόμας Τζέιν, Τζέισον Πάτρικ, Σάντι Χάιμ, Λίλι Αν Χάρισον, Γκρέγκορι Χάρισον
*Open, Κυριακή 05/04 στις 01:00
«Ένας Μεγάλος Έρωτας» (1994) σε σκηνοθεσία Γκλεν Γκ.Καρόν

Κοινωνική – Σε μια πτήση προς το Σίντνεϊ, ο Μάικ Γκάμπριλ, πρώην αστέρας του αμερικανικού φούτμπολ, γνωρίζεται με την γοητευτική Τέρι Μακέι. Όμως λόγω μηχανικής βλάβης, το αεροπλάνο τελεί αναγκαστική προσγείωση σε μια μικρή ατόλλη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το Σίντνεϊ με πλοίο, ένα σύντομο αλλά φλογερό ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να εκδηλωθεί, παρόλο που και οι δυο τους είναι δεσμευμένοι.
Παίζουν: Γουόρεν Μπίτι, Ανέτ Μπένινγκ, Κάθριν Χέπμπορν, Πιρς Μπρόσναν.
*Star, Κυριακή 05/04 στις 01:15
«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.
Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…
Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.
*Alpha, Κυριακή 05/04 στις 01:30
«Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» (2005) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Ο κύριος και η κυρία Σμιθ ο John και η Jane, έχουν αρκετά προβλήματα με το γάμο τους, τα οποία ούτε ο οικογενειακός τους σύμβουλος μπορεί να τους βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουν. Τα προβλήματα αυτά φτάνουν στο αποκορύφωμα, όταν αντιλαμβάνονται ο ένας για τον άλλον ότι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, για διαφορετική ο καθένας εταιρία. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εντολές που φτάνουν από ψηλά προστάζουν ο John να σκοτώσει την Jane και αντιστρόφως.
Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Βινς Βον, Κέρι Ουάσινγκτον, Άνταμ Μπρόντι, Μισέλ Μόναγκαν, Σάιμον Κινμπεργκ, Ρέιτσελ Χάντλεϋ
*Skai, Κυριακή 05/04 στις 02:30




















