Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ERAN, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και o Δήμος Καστοριάς σας προσκαλούν στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, την Κυριακή 19 Απριλίου και ώρα 13:00 με τίτλο
« ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ»
«Οι Εβραίοι της Καστοριάς »
Την επιστημονική επιμέλεια της Έκθεσης έχει το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο τίτλος της βασίζεται στο βιβλίο του Δικηγόρου, MSc Δημόσιας Ιστορίας Θρ. Παπαστρατή. Η Έκθεση αναδεικνύει όλες τις πτυχές της Ιστορίας των Εβραίων της Καστοριάς και πλαισιώνεται από αντίστοιχες ψηφιακές εφαρμογές . Θα παραμείνει στο Μουσείο έως το τέλος του χρόνου.



![Ένα Καστοριανό καράβι γεννιέται στο Απόζαρι – [Μέρος 2ο]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/09/kk_100926-218x150.jpg)










![Ένα Καστοριανό καράβι γεννιέται στο Απόζαρι – [Μέρος 2ο]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/09/kk_100926-100x70.jpg)





