Σάββατο βράδυ,και αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν τη διαφορά και αξίζουν μια θέση στο αποψινό σου πρόγραμμα.
«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια
Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό.
Με τις φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη, Λεωνίδας Κακούρης, Μαίρη Μάρκου, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Μάριζας, Τάσος Κωστής.
*Star, Σάββατο 02/05, στις 21:00
«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου
Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.
Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.
*Ant1, Σάββατο 02/05, στις 21:00
«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος
Ελληνική ταινία αισθηματική κωμωδία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.
Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).
Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.
Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.
*Skai, Σάββατο 02/05, στις 21:00
«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης
Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.
Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.
*Alpha, Σάββατο 02/05, στις 22:00
«Σιδερένια Γροθιά» (2023) σκηνοθεσία Σον Ντέρκιν
Δραματική – Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδερφών Φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον έντονα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μέσα από την τραγωδία και τον θρίαμβο, κάτω από τη σκιά του δεσποτικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέρφια αναζητούν τη larger-than-life αθανασία στη μεγαλύτερη σκηνή του αθλητισμού.
Παίζουν: Ζακ Εφρόν, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Λίλι Τζέιμς, Χάρις Ντίκινσον, Μάξγουελ Τζέικομπ Φρίντμαν, Χολτ Μακκάλανι
*ΕΡΤ2, Σάββατο 02/05, στις 22:45
«The Suicide Squad» (2021) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν
Δραματική Περιπέτεια – Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ.
Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X.
Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ, Πισμέικερ (Ειρηνοποιό), Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν.
Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε. Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή, η φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής, με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση.
Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί (είτε βρεθούν στα χέρια των αντιπάλων τους, ή ενός μέλους της ομάδας ή της ίδιας της Γουόλερ). Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.
Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Ίντρις Έλμπα, Τζον Σίνα, Τζόελ Κίναμαν, Τζάι Κόρτνεϊ
*Star, Σάββατο 02/05, στις 22:50
“ Το Ποτάμι” (2024) σκηνοθεσία Χάρης Ραφτογιάννης
Αισθηματική, Κομεντί – Σε κάποια πόλη η μεγάλη λεωφόρος κυλά σαν ποτάμι, χωρίζοντας τους ανθρώπους σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο κύριος Μάκης, ερχόμενος από τον κόσμο της «προόδου», θα συναντήσει τυχαία στην άκρη της πόλης τον ξεχασμένο κόσμο της Μαρίας. Οι δυο τους θα συνδεθούν δοκιμάζοντας τις οργασμικές γεύσεις των φαστ φουντ, χορεύοντας σάλσα και μαθαίνοντας να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια. Όμως, αυτό που ο κύριος Μάκης αποκαλεί «πρόοδο» είναι απειλή για τους ανθρώπους της.
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Ilire Vince, Χάρης Φραγκούλης, Adrian Frieling, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέκος Πάγκαλος, Βασίλης Καραμπούλας
*ΕΡΤ3, Σάββατο 02/05, στις 23:00
«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη.
Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο.
Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας, που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με πλοίο αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα…
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Φρανκ Γκρίλο, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν.
*Skai, Σάββατο 02/05, στις 23:30
“Η Στεφανία” (1966) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης
Δραματική – Η Στεφανία, μια όμορφη και ευκατάστατη κοπέλα, καταλήγει στο αναμορφωτήριο εξαιτίας της διεφθαρμένης ζωής στην οποία την οδήγησε ο πατριός της. Αποφασισμένη αρχικά να δραπετεύσει, αλλάζει γνώμη όταν εμφανίζεται ο γιατρός Δαπόντε, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη στα μαθητικά της χρόνια. Σύντομα γίνεται βοηθός στο ιατρείο του και εκείνος γοητεύεται από τη Στεφανία. Ωστόσο, η σκληρή και βάναυση συμπεριφορά ενός φύλακα στο αναμορφωτήριο θα ανατρέψει τα πάντα και θα οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις.
Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Σπύρος Φωκάς, Βύρων Πάλλης, Δέσπω Διαμαντίδου, Τασσώ Καββαδία, Σπύρος Καλογήρου, Λευτέρης Βουρνάς, Κάκια Παναγιώτου, Νόρα Βαλσάμη, Δημήτρης Μπισλάνης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Σούλα Αθανασιάδου, Καίτη Τριανταφύλλου, Ειρήνη Κουμαριανού
*Alpha, Σάββατο 02/05, στις 23:45
«Μην Ανασαίνεις 2» (2021) σκηνοθεσία Ρόντο Σαγιάγκουες
Δράσης Τρόμου – Η συνέχεια διαδραματίζεται τα χρόνια μετά την πρώτη θανατηφόρα εισβολή στο σπίτι, όπου ο Νόρμαν Νόρντστομ ζει σε ήσυχη απομόνωση έως ότου τον προλάβουν οι παλιές του αμαρτίες. Κρυμμένος για χρόνια σε ένα απομονωμένο τροχόσπιτο, ο Νόρμαν Νόρντστομ πήρε και μεγάλωσε ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από φωτιά σε σπίτι. Η ησυχία τους διακόπτεται όταν μια ομάδα απαγωγέων εμφανίζεται και παίρνει το κορίτσι, αναγκάζοντας τον Νόρμαν να αφήσει το ασφαλές του καταφύγιο για να τη σώσει.
Παίζουν: Στήβεν Λαγκ, Μάντελιν Γκρέις, Στέφανι Αρσίλα, Φέντε Αλβάρες, Μπρένταν Σέξτον Γ΄, Μπόμπι Σκόφιλντ, κρίστινα Ζαγκια, Ρότσι Μπόι Ουίλιαμς, Ρον Ρότζελ
*ΕΡΤ1, Σάββατο 02/05, στις 00:45
«Κύκλος Θανάτου» (2003) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ
Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Τόνι Φέιτ, επαγγελματίας κλέφτης, μόλις ανάλαβε μια ακόμη «δουλειά»: να κλέψει και να παραδώσει στον Λινγκ, πρώην αστυνομικό και νυν κακοποιό, ένα φορτίο μαύρων διαμαντιών.
Η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία όμως η εξέλιξη της υπόθεσης δεν αργεί να πάρει απρόβλεπτη τροπή. Ο Άρτσι, κλεπταποδόχος του Τόνι, κλέβει με τη σειρά του τα διαμάντια και τα παραδίδει στον Τσέιμπερ, το πανίσχυρο αφεντικό του υποκόσμου.
Τώρα ο Λινγκ είναι έτοιμος να δράσει αδίστακτα: απάγει τη Βανέσα, κόρη του Τόνι απαιτώντας βέβαια από τον τελευταίο τα διαμάντια. Απελπισμένος αλλά και αποφασισμένος να σώσει την κόρη του με οποιοδήποτε κόστος, ο Τόνι με τη βοήθεια των συνεργατών του ξεκινά μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο για να εντοπίσει τον Λινγκ και τα διαμάντια.
Σύντομα θα βρει ανεκτίμητη βοήθεια από έναν απρόβλεπτο σύμμαχο: πρόκειται για τον Σου, κυβερνητικό πράκτορα από την Ταϊβάν και πρώην συνεργάτη του Λινγκ, που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του…
Παίζουν: Τζετ Λι, Ντι Εμ Εξ, Μαρκ Ντακάσκος, Άντονι Άντερσον, Τομ Άρνολντ.
*Star, Σάββατο 02/05, στις 01:30
«Max Payne» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ
Περιπέτεια – Ο Max Payne είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που αναζητά τους δολοφόνους της οικογένειάς του και του συναδέλφου του. Στο δρόμο για την εκδίκηση θα περιπλανηθεί σε σκοτεινούς δρόμους και πλησιάζοντας την αλήθεια, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις.
Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ Μίλα Κούνις Όλγα Κουριλένκο Μπο Μπρίτζες
*Alpha, Σάββατο 02/05, στις 01:45
«Τζάκι Μπράουν» (1997) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Θρίλερ Περιπέτεια – Η Τζάκι Μπράουν είναι μια όμορφη 44χρονη αεροσυνοδός σε μια μικρή αεροπορική εταιρεία, η οποία παράλληλα «δουλεύει» για έναν έμπορο όπλων, μεταφέροντας για λογαριασμό του χρήματα από το Μεξικό. Όταν οι αστυνομικοί επιχειρούν να τη χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα για να τον συλλάβουν, η Τζάκι καταστρώνει ένα σχέδιο, με τη βοήθεια ενός ενεχυροδανειστή, για να γλιτώσει με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις.
Παίζουν: Παμ Γκριρ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μάικλ Κίτον
*Skai, Σάββατο 02/05, στις 02:00






















