Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!
«Ο Τρελομηχανόβιος» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης
Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας ιερέας, θέλοντας να προσελκύσει τους νέους στους κόλπους της εκκλησίας, είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να τους κερδίσει συχνάζει στα στέκια τους και αγοράζει μια μηχανή για να κάνει μαζί τους κόντρες. Έτσι, ο παπα-Ησύχιος μετονομάζεται σε παπα-Σούζα.
Παίζουν: Νίκος Παπαναστασίου, Νίκος Ρίζος, Γεωργία Ζώη , Γιάννης Γκιωνάκης, Στηβ Ντούζος, Ελένη Σάνιου, Τέτα Ντούζου, Άννα Τσώνη, Νίκος Σταγόπουλος, Γιώργος Πολυχρονίδης , Στεφανία Γαλανού…
*Open, Σάββατο 16/05, στις 20:50
«Κρίμα το Μπόι σου» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μάριος Δεληπέτρου, καλός άνθρωπος εκ φύσεως, βλέπει ότι ο φίλος του Δημήτρης χρειάζεται χρήματα και του δίνει ένα ποσό από το ταμείο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Δημήτρης, όμως, δεν του τα επιστρέφει και ο Μάριος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Οταν βγαίνει από την φυλακή, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο…Ο οδηγός του τον πηγαίνει σε μια βίλα, όπου μαθαίνει ότι όλα όσα βλέπει, είναι δικά του.
Στον κατάπληκτο Μάριο εμφανίζεται η Δανάη, μια πανέμορφη γυναίκα και του λέει ότι είναι χήρα του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος, πριν πεθάνει, είχε δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία στο Κονγκό. Η Δανάη του δίνει τα χρήματα που του “χρωστάει” και ο τίμιος Μάριος τα παραδίδει στον σύμβουλο της εταιρείας. Ο Μάριος είναι τώρα ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την Δανάη. Σε μια εκδρομή στην Υδρα, όμως…
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος.
*Ant1, Σάββατο 16/05, στις 21:00
«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.
Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.
Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.
*Star, Σάββατο 16/05, στις 21:00
«Αυτό Που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σε σκηνοθεσία Νάνσι Μάγιερς
Κομεντί – Ένας φαλλοκράτης εργένης, στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία, ανακαλύπτει μια μέρα ότι έχει το χάρισμα να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται περί κατάρας, γιατί έτσι πληροφορείται τις αρνητικές σκέψεις που κάνουν για το άτομό του.
Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Έλεν Χάντ, Μαρίζα Τομέι, Λόριν Χόλι, Άλαν Αλνταν, Μπέτι Μίντλερ
*Skai, Σάββατο 16/05, στις 21:00
«A Life for Football» (2014) σκηνοθεσία Χανς Στάινμπιχλερ
Δραματική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Κουρτ Λαντάουερ, πρώην εβραίου προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου. Το 1932 οδηγεί την ομάδα στο πρώτο της γερμανικό πρωτάθλημα, όμως με την άνοδο των ναζί το 1933 εξαναγκάζεται σε παραίτηση. Έχοντας χάσει όλη του την οικογένεια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιστρέφει το 1947 στο κατεστραμμένο Μόναχο και αγωνίζεται να ξαναχτίσει την Μπάγερν, μέσα σε κλίμα ρατσισμού, δυσπιστίας και βαθιών προσωπικών συγκρούσεων.
Παίζουν: Γιόζεφ Μπίερμπιχλερ, Ζανέτ Χάιν, Χέρμπερτ Κνάουπ, Αντρέας Λουστ, Αντρέα Βέντσλ, Γιοχάνες Λέχνερ
*ΕΡΤ2, Σάββατο 16/05, στις 22:00
«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης
Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο.
Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.
Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.
*Alpha, Σάββατο 16/05, στις 22:00
«Djam – Μποέμικη ψυχή» (2017) σκηνοθεσία Τόνι Γκάτλιφ
Δράμα – Μια ταινία δρόμου, με πρωταγωνίστριες δύο νεαρές γυναίκες που ψάχνουν τις ρίζες αλλά και τον προορισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο: στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και στις διαδρομές των προσφύγων. Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο ανταλλακτικό για τον κινητήρα του χαλασμένου καϊκιού τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της, ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.
Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Σάιμον Αμπκαριάν, Μαρίν Καγιόν, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κίμων Κουρής, Σόλων Λέκκας, Ελευθερία Κόμη.
*ΕΡΤ3, Σάββατο 16/05, στις 23:00
«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Μυστηρίου, περιπέτεια, φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιχειρούν την πιο επικίνδυνη αποστολή, την ανίχνευση και καταστροφή του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ. Αυτή τη φορά δεν έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του καθηγητή Ντάμπλντορ και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν απόλυτα ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν καθώς ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει πια και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Δεν έχουν καταφέρει όμως ακόμα να βρουν αυτόν, που έχει τεράστια σημασία για τον Βόλντεμορτ: τον Χάρι Πότερ! Ο Χάρι, ως ο εκλεκτός, θα γίνει το θήραμα για τους Θανατοφάγους, οι οποίοι τον κυνηγούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ.
Η μόνη ελπίδα για να σωθούν όλοι είναι ο Χάρι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τον Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Αν αποδειχθεί ότι η ιστορία αυτή αληθεύει, υπάρχει κίνδυνος ο Βόλντεμορτ να αποκτήσει την υπέρτατη δύναμη, που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…
Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπερτ Κόλτρεϊν, Τομ Φέλτον
*Star, Σάββατο 16/05, στις 23:00
«Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν
Δράσης Περιπέτεια – Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί το Πέμπτο Στοιχείο το 1997 με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις, την Μίλα Γιόγιοβιτς και τον Γκάρι Όλντμαν, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει τα κουστούμια της ταινίας και το κοινό την κάνει την εμπορικότερη Γαλλική ταινία, με εισπράξεις πάνω από 260.000.000 δολάρια.
Στον 23ο αιώνα, η ζωή στη Γη είναι όσο φουτουριστική την φαντάστηκε το σενάριο του Μπεσόν και η δημιουργική πένα των Γάλλων σχεδιαστών κόμικ και ινδάλματά του, Ζαν Ζιρό και Ζαν Κλοντ Μεζιέ.
Ο οδηγός ταξί και πρώην στρατιωτικός Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) γίνεται τυχαία, το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.
Ο λόγος που θα εμπλακεί στην υπόθεση είναι μια νεαρή γυναίκα, η Λίλου (Γιόβοβιτς) που πέφτει πάνω στο ταξί του από τον ουρανό. Ο Ντάλλας τη βοηθά να εντοπίσει τέσσερις μυστικιστικές πέτρες, που θα ενεργοποιήσουν ένα όπλο ενάντια στο απόλυτο κακό που απειλεί τη ζωή στη Γη.
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ, Λιουκ Πέρι, Μπρίον Τζέιμς.
*Open, Σάββατο 16/05, στις 23:00
«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης
Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.
Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.
*Alpha, Σάββατο 16/05, στις 23:45
«Σερίφης ο Μηχανοφάγος» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική ταινία, Κωμωδία – Ο Ρίνγκο είναι ένας έξυπνος αστυνομικός, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι “Σερίφης ο Μηχανοφάγος”, λόγω του ότι δεν αντέχει να βλέπει μηχανές να μαρσάρουν και να κάνουν κόντρες, ενοχλώντας αθώους ανθρώπους. Γι’ αυτό δεν αφήνει καμιά μηχανή όρθια αλλά και κανέναν αναβάτη. Ο Σερίφης, μαζί με τον βοηθό του τον Σπαθάρη, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τον αδίστακτων μηχανόβιων, που δεν προλαβαίνουν να επισκευάζουν τις μηχανές τους.
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Γιάννης Βογιατζής, Αλέκος Τζανετάκος, Γιάννης Γκιωνάκης, Ισμήνη Καλέση, Στηβ Ντούζος, Απόστολος Σουγκλάκος
*Skai, Σάββατο 16/05, στις 23:45
«Ο Από Μηχανής Θεός» (1983) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής – Ο παπα-Ησύχιος αποφασίζει να φτιάξει ένα ορφανοτροφείο για να βοηθήσει τους κατοίκους της ενορίας του. Προσπαθεί να πουλήσει τα πολύτιμα αντικείμενα της εκκλησίας, αλλά όταν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί αλλάζει σχέδια. Μεταμορφώνεται, λοιπόν, σε εκδικητή της νύχτας και κλέβει όλους εκείνους που σπαταλάνε τα χρήματά τους στα μπουζούκια. Σύντομα θα προκαλέσει τις υποψίες της παπαδιάς, αφού η δράση του απαιτεί νυχτερινές εξόδους.
Παίζουν: Νίκος Παπαναστασίου, Αλέκος Τζανετάκος, Τέτα Κωνσταντά, Κώστας Μακέδος, Ανώνης Τρικαμηνάς.
*Open, Σάββατο 16/05, στις 01:30
«Ηλέκτρα» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν
Περιπέτεια – Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς.
Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή.
Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του.
Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ, Κρίστεν Ζιεν, Μπομπ Σαπ, Κρις Άκερμαν, Κόλιν Κάνιγκαμ, Μαρκ Χιουγκτον, Λόρα Γουάρντ
*Skai, Σάββατο 16/05, στις 01:30
«Syriana» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν
Δραματική Τρόμου – Eταιρίες παραγωγής πετρελαίου, πραγματικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής.
Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους, αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α.
Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, απαλλαγμένος, όσο μπορεί, από ξένες επιρροές και προσταγές.
Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή καθίστανται περίπλοκες.
Την ίδια στιγμή οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών, που από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν δραματικά…
Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστοφερ Πάλμερ, Τζέφρι Ράιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, ΑΜάντα Πητ, Κάγιαν Νόβακ, Κρις Κούπερ, Ρόμπερτ Φοξγουόρθ, Νίκι Χένσον, Μαζχαρ Μουνίρ
*Star, Σάββατο 16/05, στις 01:45
«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ
Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.
Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;
Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.
*Alpha, Σάββατο 16/05, στις 01:45





















