Στους κορυφαίους της χρονιάς η Καστοριανή Πηνελόπη Νίκα

Σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου έκοψε την πίτα και βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2018. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους νεους αθλητές να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες από διεθνείς αγώνες.
Στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ βρέθηκαν οι διακριθέντες αθλητές του Μοντέρνου Πεντάθλου, του Τριάθλου και του Ράγκμπυ Λιγκ, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και Ομοσπονδιών.

Μία από τις συγκινητικότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Αλέξανδρου Πανταζίδη. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στη νέα γενιά των αθλητών και το πλούσιο ταλέντο τους, καθώς και για τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η ΕΟΜοΠ, ώστε να έχουν οι αθλητές μας εμπειρίες στο εξωτερικό. Αναφερόμενος στη νέα γενιά αθλητών τόνισε ότι στόχος είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων!

Η Πηνελόπη Νίκα είναι  φοιτήτρια φαρμακευτικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πέρυσί συνέχισε τις σπουδές της σε ερευνητικό επίπεδο στο Λονδίνο στο University College of London (UCL), ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Φοίτησε στο Αθλητικό Γυμνάσιο Καστοριάς και στο 1ο Γενικό Λύκειο.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται να τον αθλητισμό και είναι πρωταθλήτρια στίβου. Άριστη μαθήτρια, φοιτήρια και πρωταθλήτρια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αλέξανδρος Πανταζίδης, 6ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Laser Run 2018
Πηνελόπη Νίκα, 7η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Laser Run 2018
Παναγιώτης Μπιτάδος, κορυφαίο νέο τριαθλητή για το 2018,
Α.Ε.Κ. για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Ράγκμπυ Λιγκ 9 και 13 παικτών, 2018

Έβδομη στον κόσμο η Καστοριανή Νίκα στο μοντέρνο πένταθλο