10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ της Παρασκευής αποκτά ενδιαφέρον με τις ταινίες που παίζουν στη μικρή οθόνη.

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Παρασκευή 17/07, στις 20:50

«Junior» (1994) σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Κωμωδία Ρομαντική – Οι επιστήμονες Άλεξ Ες και Λάρι Άρμπογκαστ εργάζονται πυρετωδώς για την παρασκευή ενός πρωτοποριακού φαρμάκου, που εμποδίζει ενδεχόμενη αποβολή του εμβρύου από την κυοφορούσα.

Όμως οι ξαφνικές περικοπές των κυβερνητικών κονδυλίων, και η άρνηση του ινστιτούτου ερευνών να επιτρέψει τη δοκιμή του φαρμάκου σε ανθρώπινο οργανισμό, αναγκάζουν τους δύο επιστήμονες και φίλους να πάρουν το μεγάλο ρίσκο: αποφασίζουν να δοκιμάσουν το φάρμακο και μάλιστα πάνω στον ίδιο τον Άλεξ, καθιστώντας τον… έγκυο!

Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, ο Άλεξ αρχίζει να δένεται προσωπικά με το έμβρυο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντάνι ντε Βίτο, Έμμα Τόμσον, Φρανκ Λαγκέλα, Πάμελα Ρήντ, Αιντα Τορτούρο, Τζέιμς Εκχάουζ.

*Skai, Παρασκευή 17/07, στις 21:00

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκοσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα.

Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον, συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν.

Ο πυροβολισμός ενός παιδικού όπλου τους πανικοβάλλει και χάνονται μέσα στη νύχτα για να συναντηθούν την επομένη σε ένα καφενείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,  όπου μαθαίνουν ποιος είναι ποιος και δίνουν φιλικά τα χέρια.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Παντελής Ζερβός, Λαυρέντης Διανέλλος, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού, Μπέμπη Κούλα.

*Star, Παρασκευή 17/07, στις 22:00

«Ποιον Από τους Δύο;» (2010) σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ρομαντική κομεντί – Η Λίζα (Ρις Γουιδερσπουν) είναι αθλήτρια, στο σώμα και την ψυχή. Αντιμετωπίζει τα πράγματα με στρατηγική, επιθετικότητα, ρεαλισμό και δοκιμή των δυνάμεών της. Όταν χάσει τη θέση της στην ομάδα σόφτμπολ, θα αναθεωρήσει τη ζωή της με… ανισόρροπα αποτελέσματα.

Όταν όλα όσα είχε μάθει χάθηκαν ξαφνικά, η Λίζα μπλέκει σε ερωτοδουλειές με τον Μάτι (Όουεν Ουίλσον), ένα σπουδαίο παίκτη του μπέιζμπολ και γνωστό γυναικά.

Πριν όμως αρχίσει καλά-καλά η σχέση τους, η Λίζα συναντά τον Τζορτζ (Πολ Ραντ), έναν businessman με στόχους, που έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα με τον πατέρα του (Τζακ Νίκολσον), αλλά και με τον νόμο. Κάπως έτσι αρχίζει ένα ερωτικό τρίγωνο, και τη στιγμή ακριβώς που όλα δείχνουν να καταρρέουν, μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Όουεν Γουίλσον, Πολ Ραντ ,Τζακ Νίκολσον, Κάθριν Χαν, Σέλει Κον, Μόλι Πράις

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 17/07, στις 23:00

«Daylight» (1996) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Ενώ προσπαθούν να διαφύγουν από τον κλοιό της αστυνομίας, μια συμμορία ληστών μπαίνει στο τούνελ, που συνδέει το Μανχάταν με το Νιου Τζέρσεϊ. Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το αυτοκίνητό τους συγκρούεται μ? ένα φορτηγό μεταφοράς εκρηκτικών. Το αποτέλεσμα από την έκρηξη είναι να φράξουν και οι δύο έξοδοι του τούνελ και όσοι βρίσκονταν μέσα να εγκλωβιστούν.

Ο Κιτ Λατούρα, πρώην διοικητής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών, καλείται να αναλάβει δράση… Θεαματική περιπέτεια καταστροφής, σκηνοθετημένη από τον Ρομπ Κοέν, καθηλωτικό σασπένς, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακές σκηνές δράσης γυρισμένες από επιδέξιους κασκαντέρ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Έιμι Μπρένεμαν, Νταν Χεντάγια, Βίγκο Μόρτενσεν, Τζέι Ο Σάντερς, Κάρεν Γιαγκ, Κλερ Μπλουμ, Βανέσα Μπελ Κάλαγουεϊ, Κόλιν Φοξ, Ντάνιελ Χάρις

*Skai, Παρασκευή 17/07, στις 23:15

«Το Λάθος Θύμα» (2015) σκηνοθεσία Φουάντ Μικάτι

Μυστηρίου – Μια νοσοκόμα, η Μιράντα Γουέλς, βγαίνει τυφλό ραντεβού, αλλά ο άντρας που εμφανίζεται καταλήγει να τη βιάσει και να τη χτυπήσει άσχημα μέσα στο σπίτι της. Η Μιράντα καταφέρνει να τον αναγνωρίσει και η αστυνομία τον βάζει πίσω από κάγκελα.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η ζωή της θα διαλυθεί και η ίδια θα πέσει σε σοβαρή κατάθλιψη.

Πολύ αργότερα, θα ανακαλύψει ότι ο βιαστής της κρατείται σε μια φυλακή κοντά στην περιοχή που μένει και ξεκινάει να τον επισκέπτεται…

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάιλο Φερνάντεζ, Νικ Νόλτε, Κάμριν Μαινχάιμ

*Star, Παρασκευή 17/07, στις 00:00

«Αγαπώντας τον Πάμπλο» (2017) σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Δραματική – Στο τέλος του 1993 η Κολομβιανή τηλεοπτική παρουσιάστρια Βιρχίνια Βαγέχο φυγαδεύεται από τη χώρα της με τη βοήθεια της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών. Πρώην ερωμένη του Πάμπλο Εσκομπάρ, θυμάται την ιλιγγιώδη άνοδο και την κατακόρυφη πτώση του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στην ιστορία. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Παίζουν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιετ Ρεστρέπο.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 17/07, στις 01:00

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTON GARDEN.Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά. Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Φραντσέσκσ Άνις, Ολίβια Λη Άντερσεν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν

*Open, Παρασκευή 17/07, στις 01:30

«American Pie» (1999) σκηνοθεσία Πολ Βάιτζ

Κωμωδία – Μία παρέα τεσσάρων εφήβων γεμάτοι ορμές αποφασίζει να γνωρίσει τον «ολοκληρωμένο» έρωτα πριν φτάσει η ημέρα της αποφοίτησης από το Λύκειο. Την προσπάθειά της θα πλαισιώσει μία πληθώρα κωμικοτραγικών καταστάσεων, οδηγώντας σε απίστευτες καταστάσεις.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς, Κρις Κλάιν, Τζένιφερ Κούλιτζ, Σάνον Ελίζαμπεθ, Άλισον Χάνιγκαν, Κλάιντ Κουσάτσου, Γιουτζίν Λέβι

*Skai, Παρασκευή 17/07, στις 01:45

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Τάι Σίμπκινς

*Star, Παρασκευή 17/07, στις 02:00