Οι επιλογές σου για την κινηματογραφική σου Πέμπτη.
«Το Κυνήγι των Μαγισσών» (2011) σκηνοθεσία Ντόμινικ Σένα

Περιπέτεια – Ένας ηρωικός σταυροφόρος και ο πιστός του φίλος επιστρέφουν στον τόπο τους μετά από χρόνια άγριων μαχών, για να τον βρουν κατεστραμμένο από την πανώλη. Οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας, πεπεισμένοι ότι υπεύθυνη για τον όλεθρο είναι μια νεαρή κοπέλα που κατηγορείται για χρήση μαγείας, δίνουν εντολή στους δυο τέκτονες ιππότες να τη μεταφέρουν σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι. Εκεί οι μοναχοί θα εκτελέσουν ένα αρχαίο τελετουργικό, για να απαλλάξουν τη Γη από την κατάρα της.
Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ρον Πέρλμαν, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Κλερ Φόι, Στίβεν Γκράχαμ, Ούλριχ Τόμσεν, Ρόμπερτ Σίαν, Κρίστοφερ Λι. Σενάριο: Μπράγκι Φ. Σουτ.
*Open, Πέμπτη 23/07, στις 22:00
«Δεν Eίμαι Kορόιδο Kανενός» (1994) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον
Κοινωνική – Ο Ντόναλντ ‘Σάλι’ Σάλιβαν είναι ειδικός στο να αποφεύγει τις ευθύνες των ενηλίκων. Στα 60 του, μοιράζει όλο του τον χρόνο μεταξύ ενός τοπικού μπαρ και περιστασιακών οικοδομικών εργασιών. Όταν ο αποξενωμένος γιος του, Πίτερ, φτάνει στην πόλη, φέρνοντας μαζί του έναν δικό του γιο και μια θλιβερή ιστορία για τον αποτυχημένο γάμο του, ο Σάλι βρίσκεται να αναλαμβάνει με το ζόρι τους ρόλους του πατέρα και του παππού. Μετά από μια ζωή ανεξέλεγκτου εγωκεντρισμού, έρχεται αντιμέτωπος με άγνωστες οικογενειακές ευθύνες.
Παίζουν: Πολ Νιούμαν, Μπρους Γουίλις, Τζέσικα Τάντι, Μέλανι Γκρίφιθ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ντίλαν Γουόλς, Μάργκο Μάρτιντεϊλ
*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/07, στις 23:00
«21 Γέφυρες» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ
Αστυνομική Δράσης – Ένας έμπειρος ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει πέσει σε δυσμένεια και ψάχνει μια ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του. Η επόμενη αποστολή του, τον φέρνει στα ίχνη ενός επικίνδυνου δολοφόνου και το ανθρωποκυνηγητό ξεκινά, με όλο το Μανχάταν να είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του. Ταυτόχρονα όμως, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που συνδέει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Τώρα, θα πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει.
Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Στέφαν Τζέιμς, Τέιλορ Κιτσχ
*Skai, Πέμπτη 23/07, στις 23:30
«Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες» (2022) σκηνοθεσία Ολίβια Νιούμαν
Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός εγκαταλελειμμένου κοριτσιού που μεγάλωσε μέχρι να ενηλικιωθεί στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας.
Για χρόνια, οι φήμες για το «κορίτσι του βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλει Κοβ, απομονώνοντας την οξυδερκή και ανθεκτική Κάια από την κοινότητά της.
Η Κάι έλκεται από δύο νεαρούς άντρες της πόλης και ανοίγεται σε έναν νέο και εκπληκτικό κόσμο- όταν όμως ένας από αυτούς βρίσκεται νεκρός, η κοινότητα θεωρεί αμέσως την ίδια ως την κύρια ύποπτη.
Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία ως προς το τι πραγματικά συνέβη γίνεται όλο και πιο ασαφής, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονται μέσα στον βάλτο.
Παίζουν: Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Χάρις Ντίκινσον, Μίχαελ Σ. Χάιατ, Στέρλινγκ Μεισερ Τζ, Ντέιβιντ Στράθερν
*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/07, στις 01:00
«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ
Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.
Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.
Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.
*Skai, Πέμπτη 23/07, στις 01:30
«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Περιπέτεια – Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.
Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.
*Star, Πέμπτη 23/07, στις 01:45
«Εκατομμύρια» (2004) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ
Δραματική Κωμωδία – Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να αλλάξει το νόμισμά του από λίρες σε ευρώ, δίνοντας σε μια συμμορία την ευκαιρία να ληστέψει το τρένο που είναι φορτωμένο με χρήματα καθ’ οδόν προς την αποτέφρωση.
Όμως, κατά τη διάρκεια της ληστείας, μια από τις μεγάλες σακούλες πέφτει κυριολεκτικά από τον ουρανό πάνω στον Ντέμιαν, ενός 7χρονου που έχει συνηθίσει να μιλάει με αγίους.
Το αγόρι αρχίζει τότε να βλέπει από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος και οι άνθρωποι γύρω του.
Παίζουν: Άλεξ Έτελ, Τζέιμς Νεσπιτ, Λιούις Μαγκίμπτον, Ντέιζι Ντόνοβαν, Φρανκ Κοτρελ, Κρίστοφερ Φουλφροντ, Ένζο Τσιλέντι, Κολάντε Αγκμπόκε, Αλούν Άρμστρογκ
*Open, Πέμπτη 23/07, στις 02:15




















